Přejít na obsah

Parkovací asistent / senzory

petrenka

Doporučené příspěvky

ano, riesi sa to, ale iba na zaklade domnienok...typu "myslim"... Vacsina z nas dava urcite prednost uzivatelom, ktori pisu na zaklade skusenosti. Snad na to aj to forum je... Problematika je priamo vyriesena na strankach VW, od 30.5. ponukaju specialny parkovaci asistent - Parkovací systém "Parkpilot", zvuková signalizace odstupu smerem dopredu i dozadu, zobrazení situace na displeji rádia nebo navigace (pouze u RCD 310/510 a RNS 510)

Řeknu ti to asi tak. Na fóru se řeší problémy a ne vždy zná někdo hned řešení, resp. se holt musíš prokousat celou diskusí, než někde řešení objevíš. Pokud ti tenhle styl nevyhovuje a příspěvky typu "myslím", jak píšeš, tě obtěžují, tak mám ještě jednu radu..prostě je nečti a zkus se poradit někde jinde. Zkoušíš nás tady, jak fungují origo senzory a na to jsi dostal celkem jasnou odpověď. Pak vytáhneš jakýsi parkpilot odjinud a jsi pohoršený, že ti nikdo neporadí. Pokud čteš pozorně, tak se řeší senzory od škodovky, které s navigacemi zatím nefungují..a to bez toho "myslím".

navíc si uvědom, že spousta věcí se vyřeší až tehdy, kdy je někdo první zkusí, třeba to v tomhle případě budeš ty..nemusíš se jen vézt za ostatními..zkus i ty něco pro členy fóra udělat. Takže asi tak od toho fórum je. Pokud máš pocit, že ti nemůže pomoct, sorry a ahoj, nemusíš tu být.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

+ tlačítko na palubku a tu jednotku spíš vyměnit..těžko říct, jestli umí hnedle i přední senzory..

jo na tlačítko jsem zapoměl...

než jsem ten svůj příspěvek editoval tak jsem tam psal, že se jednotka musí vyměnit, ale potom jsem se kouknul do ETKY a našel jsem tam jen jednu jednotku a proto jsem to opravil.

Odkaz ke komentáři

Řeknu ti to asi tak. Na fóru se řeší problémy a ne vždy zná někdo hned řešení, resp. se holt musíš prokousat celou diskusí, než někde řešení objevíš. Pokud ti tenhle styl nevyhovuje a příspěvky typu "myslím", jak píšeš, tě obtěžují, tak mám ještě jednu radu..prostě je nečti a zkus se poradit někde jinde. Zkoušíš nás tady, jak fungují origo senzory a na to jsi dostal celkem jasnou odpověď. Pak vytáhneš jakýsi parkpilot odjinud a jsi pohoršený, že ti nikdo neporadí. Pokud čteš pozorně, tak se řeší senzory od škodovky, které s navigacemi zatím nefungují..a to bez toho "myslím".

navíc si uvědom, že spousta věcí se vyřeší až tehdy, kdy je někdo první zkusí, třeba to v tomhle případě budeš ty..nemusíš se jen vézt za ostatními..zkus i ty něco pro členy fóra udělat. Takže asi tak od toho fórum je. Pokud máš pocit, že ti nemůže pomoct, sorry a ahoj, nemusíš tu být.

Vidim, ze sa to uz ubera trosku inym smerom.Mozes mi ukazat, kde pisem, ze tie prispevky typu myslim ma obtezuji??? Na ten zvysok asi len tolko - cital si si prispevok 262? ;) Mne sa podla tvojej reakcie zda, ze nie...a to "myslim" ze bude asi fakt...:-D

Odkaz ke komentáři

"ano, riesi sa to, ale iba na zaklade domnienok...typu "myslim"... Vacsina z nas dava urcite prednost uzivatelom, ktori pisu na zaklade skusenosti. Snad na to aj to forum je..."

Tohle jsou tvá slova..zrovna nejsi nadšený z reakcí na tvé dotazy, tak nevím, co se čertíš, napsal jsem to snad dost jasně. Právě většina tu je ráda aspoň za nápady nebo domněnkdy, ne všechno se už podařilo vyřešit..prostě víc hlav, víc ví. To není tenhle případ, tady je jasně dané a řečené, že zatím ta komunikace nechodí. Ale zjevně to nechápeš.

Příspěvek 262 jsem četl..tvoje slova, že sis teprve v tu dobu četl něco, na co jsi byl upozorněn už před tím, svědčí o tom, že to nejsem já, kdo něco nečte a kdo nedává pozor. Odkázal jsem tě do vláken, kde se píše přesně, co s čím jde nebo nejde. A už tuhle debatu ukončíme, jo? Jestli chceš řešit něco mimo tohle vlákno, tak, prosím, přes SZ

Odkaz ke komentáři

My sa asi nerozumieme. Ja som polozil otazku v prispevku c.247 a po par hodinach surfovania na anglickych strankach som nasiel odpoved na to, co som sa pytal. Tak som napisal prispevok c.259 s vysledkom, co som nasiel a tym som to chcel ukoncit. No asi to niektori clenovia pochopili, ze robim zo seba chytreho a skusam tu niekoho...no kazdopadne moja chyba, budem to musiet nabuduce stylizovat inac, aby ste sa tu do mna nepustali uplne zbytocne...

Odkaz ke komentáři

Omlouváme se všem, ale jsem tu nový a mám TRAPNÝ dotaz.

Chtěl bych si namontovat parkovací čidla na OII, nemusí být origoš, je to spíše kvůli manželky. Už jsem je montoval asi 6x a na různé vozy a vždycky v poho - černý na kostru a červený na žárovku zpátečky. Ale tady jsem se dozvěděl, že se to nedá, že se tam musím zapojit nějaké RELÉ. A teď můj dotaz 1 ví někdo jaké relé a jaké ma označení

2 pomohl by mi nějaký nákres zapojení toho relé

3 nebude to dělat "paseku" a hlásit různé chybové hlášení

Děkuji moc za případné VĚCNÉ rady.

Odkaz ke komentáři

:):):) HURÁÁÁÁÁÁÁÁÁ

TAK UŽ TO MÁM NAMONTOVANÉ. Montoval jsem si to sám a hned napoprvé a bez problému. FUNGUJOU SUPER. Stačí vědět na který drát to "napíchnout"!!!! Navíc jsem si namontoval zámek zpátečký. Celkově obě dvě věci mi zabraly asi 3 hodinky.

Tak se mějte ......................, poud bude chtít někdo poradit, tak sem hoďte dotaz a Já to popíšu. Čauky ;););)

Odkaz ke komentáři

• o 3 týdny později...

Ahojte,

potřeboval bych radu... mám problém s parkovacím asistentem v zadu na octavii II 2005. když zařadím zpátečku tam mě to sem tam na radii ukáže to auto a někdy ne. Teď častěji jo... ozvese se zahrčení ( není to čistý tón ) z repráčku ve sloupku a to je tak všechno. Sem tam pokud se přiblíží překážka tak to i zachrčí z toho repro v sloupku. Při koupi to nefungovalo vůbec, ale ted se děje alespo´ˇn něco .... .-)

Nemáte někdo schéma zapojení.... něco jak je to v octavii udělané kde a co? Co třeba kopii ze servisního manuálu.. hledal jsem tu ale nenašel...

Dík za pomoc

Odkaz ke komentáři

Ahojte,

potřeboval bych radu... mám problém s parkovacím asistentem v zadu na octavii II 2005. když zařadím zpátečku tam mě to sem tam na radii ukáže to auto a někdy ne. Teď častěji jo... ozvese se zahrčení ( není to čistý tón ) z repráčku ve sloupku a to je tak všechno. Sem tam pokud se přiblíží překážka tak to i zachrčí z toho repro v sloupku. Při koupi to nefungovalo vůbec, ale ted se děje alespo´ˇn něco .... .-)

Nemáte někdo schéma zapojení.... něco jak je to v octavii udělané kde a co? Co třeba kopii ze servisního manuálu.. hledal jsem tu ale nenašel...

Dík za pomoc nazdar mozem ti pomoct.odkial si?ja byvam na slovensku hned za hranicami Hodonin-Holic.aky mas parkpilot je iba v zadu alebo aj v predu?mam planov aj zapojenia ,komplet diagnostiku.robim autoelektrikara takze ak chces povedz a poslem ti to.mozem ti zohnat cidlo,riadacku,pipac alebo cokolvek na octaviu.moja mailova adresa je palo418@centrum.sk alebo automoto@centrum.sk

Odkaz ke komentáři

Parkovačky jsem si montoval sám, zabralo mi to asi 1,5 hodiny práce a super běží jak má. Ten PLUSOVEJ drát nesmíš napojit na zpátečkovou žárovku /NEPOJEDE TO/. Musí se to připojit do konektoru F a pin č.6 /modročerný/ drát tzn modrý s černým pruhem NE NAOPAK!!!!!! A pofičí ti to jak má a napoprvé!!!!!! Tu směsici konektorů najdeš pod volantem!!!!!

Odkaz ke komentáři

• o 2 týdny později...
Ahojte,

Dík za pomoc

ahoj..ja mam o2 teprv 2mesice a mam v ni navigaci nexus..ty pisses ze pri couvani se ti na radiu zobrazi to auto?a co todela?hlasi vzdalenost?.mne se nic nezobrazi.tak pokud to jde jak to zapnout.dik za odpoved..jo a jinak s parkovacim asistentem mam taky problemy..kdyz je sucho nefunguje a kdyz je prutrz mracen tak jo.v neznackovem servisu zjistili ze je jedno cidlo v haji.no ale kdyz to neslo tak jsem nemohl nic zkouset.ted kddyz prselo a slo to tak jsem zaradil zpatecku otocil klic a zkousel jednotlive cidla..tri fungovaly dobre a jedno nereagovalo vubec.az kdyz jsm se ho dotkl tak zaclo piskat...pokud o tom neco vis budu rad za jakekoliv info dik

Odkaz ke komentáři

• o 2 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...