Přejít na obsah

SILVESTR


marcos

Doporučené příspěvky

Nemám vinotéku, ale šumivá vína, sekty a champagne konkrétně mne zajímají.

Znám Sovietskoe igristie, Rossijskoe igristoe, Sibirskoe igristoe i Moskovskoe igristoe, ale kámo tohle nazývat šampáněm to néééé. Ale nijak se nepovyšuju ani nechci dělat chytrého, jen to tak prostě je.

No jak říká davon, je to sekt nebo spíše šumivé víno, rozhodně to nemá se Champagne (jak píšeš šampáňo) nic společného, i když je fakt, že tomu tak říká 80% našeho národa.

Jestli někdo chce, koukněte sem a vyberte si sami: http://champagneshop.cz/katalog

Určitě doporučím od DE CASTELLANE, ale jestli chce někdo něco lepšího, pak od výrobců značek:

BOIZEL

BOLLINGER

Philipponnat

HENRIOT

a nebo extra parádu : Dom Pérignon

Ale určitě si to rádi za ty prachy odpustíte, já tedy určitě ;)

Osobně nemohu říci co je lepší, jelikož já v tom chuťově nevidím rozdíl (opravdu tomu nerozumím) - ale ty krásné láhve

Chytlo mne to, čtu o tom, byl jsem přítomen výrobě Henriotu a ten zážitek mi nikdo nesebere :palec2:

už jsi s nima realizoval nějaký nákup? Jsou v pohodě? Jinak děkuji za zajímavý typ, který nejspíše využiju. :palec2:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

k pyrotechnice, už řadu let na to kašlu, jsou to vyhozený prachy, když je dost těch, kteří to odpálí za mně. Kdysi jsem dělal celoročně různé čertoviny vlastní produkce a rozhodně jsem netroškařil. Největší nálože DAP měly přes kilo, ale dělal jsem kde co včetně docela nebezpečných hraček. Sem tam se něco taky nepovedlo, ale díky velké ostražitosti a neustálému opatrnému přístupu se mi nikdy nic nestalo. Kdybych ale nedával majzla, tak bych rozhodně nebyl celej. Asi nejvíce jsem se zpotil, když se nezadařilo při výrobě methylnitrátu u kámoše na chalupě v kůlně. Když jsem viděl, co udělalo několik ml odpálených v lékovce od sanorinu zastrčený do myší díry na poli, tak si dovedu představit, co by ze mně zůstalo(nezůstalo), kdyby mi křápnul ten více než 0,5 l co se nakonec nezdařil. Na tom poli jsem to odpaloval přes rozbušku a asi 20-30m kabelů a přesto nás v úkrytu pěkně zasypala zmrzlá zemina. Když jsem pak dělal větší množství, tak všechno bylo O.K., teplotu jsem krásně držel, ke konci jsem i když jsem precizně chladil a nechával doreagovávat, tak stejně po posledním přídavku methanolu to chytilo šmíra a teplotně se to vymklo kontrole. Chladil jsem jak vzteklej, ale marná práce, nakonec značně nervozní jsem se rozhodl pro hydrolýzu a doufal, že se mi povede zhydrolyzovat rychleji než to křápne. No a jsem tady :)

Kravení už mně přešlo a nemám žánou potřebu dělat p*čoviny jak vlastní produkce, tak ani nakupovat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak já budu asi poprvé po 10 letech doma ...s paní.... návrhů kam jet bylo vela ale dle našeho stavu budem radči doma... pohoda klid v rodiném kruhu.. lol

Jinak petardy a další věci .. mně už moc nebere.... jedině profi sestavená krabice od pana krupičky ... tak to je fakt pecka :palec2:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Určitě doporučím od DE CASTELLANE, ale jestli chce někdo něco lepšího, pak od výrobců značek:

BOIZEL

BOLLINGER

Philipponnat

HENRIOT

a nebo extra parádu : Dom Pérignon

stěmito značkami mohu jen souhlasit no a don pérignon .. to je dobrůtka... ale vezte ..nejsem nejaký odborník ale je fakt ,že nějaké pravé šampangee mi teda vůbec nechutnalo a teda naše šumivá bohemka je docela good .. ale je to asi síla svyku .... :p

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Palo: to nebyla ironie ani utahování.Naopak jsem Ti vážně poděkoval protože to jsem třeba ani nevěděl a do ted jsem myslel že Rossijskoje šampanskoje je doopravdy šáno.

Tak že ode dneška víš, že "šampaňské" je opravdu jen z francie a to jen z oblasti Champagne, proto odtud tento název. Jinak opravdu ostatní jsou sekty = šumivá vína, jen španělé se snaží svoje označení CAVA zabudovat do světového povědomí. Nicméně je určitě řada výborných sektů, které se když né vyrovnají, tak velmi přiblíží pravému champagne.

To TomasB: mnohokrát vyzkoušeno, nikdy žádný problém, vše OK a ještě dobře poradili po tel. Opravdu mohu doporučit, jednou osobní odběr, jinak vždy jejich pracovník, jsou to defacto pražáci, tak že pohoda. Přečti si "Obchodní podmínky" a potom "Jak nakupovat". Jen pozorně koukat na označení zda je tebou vybrané zboží na skladě, někdy opravdu to trvá měsíc, ale když ti to doručí, pochopíš proč, kvalita :palec2: Když nevíš jaký dárek pro někoho, koho si vážíš a máš li ho rád, pak určitě nešlápneš vedle. Je dobré si nechat poradit s uskladněním apod.

Ale ještě více mne mile překvapili tady (krásné počteníčko): http://www.castellane.cz/

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak rachejtle vystřílený, známý odešli, něco jsme popili a dokonce i střízlivost zůstala klidně se projdu i po čáře -__----___--_-__-- A jsme zasejc o rok starší.

Takže vše nej v tomhle roce a co nejmíň keců a zážitků z nějaké krize...

Editováno: , autor: murder
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak ja sem rad ze se mi nezblaznil pes, hlavne ze sem kvuli nemu jel mimo prahu, ale na horach to taky nebylo nic extra ale ty herlikovice jak nejsou obri tak super :) prezil to a my sme byli s nim celou dobu radsi :) takze sice na hotelu ale v pokoji ale dobry :) nj jak s ditetem :)

ale uzil sem si to ;) kazdopadne, opit se muzu predvsim na besidkach kterejm se zadnej silvestr nevyrovna :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...