mischicka Vloženo 26. Březen 2009 Sdílet Vloženo 26. Březen 2009 Kamarád mne to tam namontoval (já se trochu bál abych nebo nezničil) a přišlo zklamání! Svítí to přeci jen nižší intenzitou než ostatní prvky. Proti např. tlačítkům ovládání oken to svítí jen na cca. 50%. Takže to bude chtít diody s vyšší svítivostí než jsou použité v Superbu a nebo tam dat 4 diody a ne jen 2. Ahoj Nechceš to vyfotit přímo v autě? Zajímal by mne ten rozdíl. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pasat Vloženo 26. Březen 2009 Autor Sdílet Vloženo 26. Březen 2009 Ahoj. To jsem už zkoušel, ale nemám asi tak kvalitní foťák aby to pobral... Když ale pojedeš kolem Kladna, tak se klidně zastav... Ahoj Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kully Vloženo 26. Březen 2009 Sdílet Vloženo 26. Březen 2009 Nejsem si 100% jisty, ale myslim, ze v Audi A6, kde je to original, tak ty "kolecka" taky sviti min nez ostatni ovladace Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pasat Vloženo 26. Březen 2009 Autor Sdílet Vloženo 26. Březen 2009 (editace) a víš že jsem si těch koleček taky všimnul v nějakém časopisu- že jsou stejné v AUDI . . . Editováno: 12. Únor 2013, autor: žralok Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mischicka Vloženo 27. Březen 2009 Sdílet Vloženo 27. Březen 2009 Ahoj. To jsem už zkoušel, ale nemám asi tak kvalitní foťák aby to pobral... Když ale pojedeš kolem Kladna, tak se klidně zastav... Ahoj OKá, příští týden myslím pojedu, a vezmu kdyžtak svůj foťák, aby i ostatní věděli... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pasat Vloženo 27. Březen 2009 Autor Sdílet Vloženo 27. Březen 2009 OKá, příští týden myslím pojedu, a vezmu kdyžtak svůj foťák, aby i ostatní věděli... OK - lepší asi na večer... Máš PM s mobilem... Ahoj Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
santafe Vloženo 15. Duben 2009 Sdílet Vloženo 15. Duben 2009 Tak pani ako to dopadlo???nejake finalne foto?? Inak ked tam strcis ledky s vyssou svietivostou nespapka to ten plast(vyssia svietivost=vyssia teplota?) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pasat Vloženo 15. Duben 2009 Autor Sdílet Vloženo 15. Duben 2009 Zatím to nedopadlo... A neboj : LED-ka nehřeje jako žárovka Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
santafe Vloženo 15. Duben 2009 Sdílet Vloženo 15. Duben 2009 (editace) Hmm to som si myslel aj ja.Ale jeden kamos si robil doma tretie brzdove svetlo a cele sa mu to roztopilo.Ale mam to iba z pocutia preto som sa opytal. Editováno: 12. Únor 2013, autor: žralok Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kully Vloženo 15. Duben 2009 Sdílet Vloženo 15. Duben 2009 LED zarovka nevydava teplo a jestli jo, tak velmi minimalni. Ale urcite ne tak velke aby se neco roztopilo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kajman Vloženo 3. Červen 2009 Sdílet Vloženo 3. Červen 2009 Přesně tak, pokud dobře spočítáš předřadný odpor a LEDka má správné napětí, neměla by se hřát (a ani ten odpor). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kajman Vloženo 3. Červen 2009 Sdílet Vloženo 3. Červen 2009 Tys koupil jenom ledky? Kde?To by mě zajímalo. Doli: taky by mě zajímalo, kdes je sehnal, jestli to není státní tajemství Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mischicka Vloženo 3. Červen 2009 Sdílet Vloženo 3. Červen 2009 Odpor se přece hřeje vždy, ne? Nemění se tam ta elektrická energie na tepelnou? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kajman Vloženo 3. Červen 2009 Sdílet Vloženo 3. Červen 2009 Jasně hřeje, bylo to myšleno tak, že netopí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mischicka Vloženo 4. Červen 2009 Sdílet Vloženo 4. Červen 2009 Jaký je přesný rozdíl mezi hřeje a netopí??? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doli Vloženo 4. Červen 2009 Sdílet Vloženo 4. Červen 2009 Doli: taky by mě zajímalo, kdes je sehnal, jestli to není státní tajemství Od kamarada co meni podsviceni. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kajman Vloženo 4. Červen 2009 Sdílet Vloženo 4. Červen 2009 Jaký je přesný rozdíl mezi hřeje a netopí??? asi takový jako mezi malým a větším než malým množstvím prostě u správně spočítaného předřadného odporu v sérii s LED poznáš po zapnutí proudu, že zteplá (a někdy to ani nepoznáš), ale udržíš ho, i dlouhodobě v ruce = tím je myšleno, že netopí. Proto zde taky stačí používat malé (myšleno Wattáží) odpory jiná situace je, když je potřeba "obelhat" ŘJ a zvýšit proudový odběr v obvodu, tam už se mění el. energie na teplo víc a musí se použít odpor stavěný na vyšší výkon ... sorry, jestli jsi čekal nějakou exaktní odpověď podpořenou čísly a výpočty, tak nemohu sloužit Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mischicka Vloženo 5. Červen 2009 Sdílet Vloženo 5. Červen 2009 Nene, takhle to je naprosto dostačující Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jiří Zubek Vloženo 23. Únor 2010 Sdílet Vloženo 23. Únor 2010 (editace) Ahoj...zajímalo by mě,jestli už to někdo rozchodil samovýrobou led diod ... Zkoušel jsem to počítat (programem LEDCalc) z těma PLCC2 co mám doma a při 3,2 V a 20mA na jedné ledce by měl být odpor 380R a 0,06 W Mohl by se k tomu vyjádřit někdo znalejší,jaký SMD odpor přesně použít ? Editováno: 24. Únor 2010, autor: Jiří Zubek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RichardD Vloženo 24. Únor 2010 Sdílet Vloženo 24. Únor 2010 Toto je veliká škoda že se to očividně nedotáhlo do konce a po roce se nic nezměnilo . Vypadalo tak nadějně ze začátku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jiří Zubek Vloženo 24. Únor 2010 Sdílet Vloženo 24. Únor 2010 Možná to Doli dotáhl do konce,ale zapoměl se pochlubit Já to udělám,ale musím si spočítat pořádně ten odpor Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kvakin Vloženo 3. Březen 2010 Sdílet Vloženo 3. Březen 2010 (editace) Spočítat odpor? posledně, když jsem dával LEDku jako podsvícení, intenzitu svitu jsem nastavil tak, že jsem si vyzkoušel několik odporů a až se mi to líbilo, tak ten odpor jsem tam nechal. Je ale pravda, že to bylo na žigulovi 1,6, kde se napětí pohybuje ve větších rozsazích než u oktávky. Princip se ale nemění nebo se pletu? Editováno: 12. Únor 2013, autor: žralok Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jiří Zubek Vloženo 8. Březen 2010 Sdílet Vloženo 8. Březen 2010 Ahoj...už jsem si nakoupil potřebné součástky,ale mohl by mi prosím někdo poradit jaké konektory by byly vhodné k těm ofukům,dají se koupit zvlášť atd. a jak to připojit k regulaci podsvícení ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jiří Zubek Vloženo 23. Březen 2010 Sdílet Vloženo 23. Březen 2010 (editace) Tak chlapi hotovo...fotí se to blbě,ale vidět to jde hezky a reguluje se to přes regulaci podsvícení Plošňáček jsem si vyrobil na koleně,takže netřeba kupovat kolečka ze Supa Editováno: 23. Březen 2010, autor: Jiří Zubek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pasat Vloženo 24. Březen 2010 Autor Sdílet Vloženo 24. Březen 2010 Tak to jsem rád, že jsem někoho alespoň "motivoval"... Koukám, že ti to taky svítí míň oproti např. tlačítkům na radiu, co? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.