Březen 26, 200916 r Kamarád mne to tam namontoval (já se trochu bál abych nebo nezničil) a přišlo zklamání! Svítí to přeci jen nižší intenzitou než ostatní prvky. Proti např. tlačítkům ovládání oken to svítí jen na cca. 50%. Takže to bude chtít diody s vyšší svítivostí než jsou použité v Superbu a nebo tam dat 4 diody a ne jen 2. Ahoj Nechceš to vyfotit přímo v autě? Zajímal by mne ten rozdíl.
Březen 26, 200916 r Autor Ahoj. To jsem už zkoušel, ale nemám asi tak kvalitní foťák aby to pobral... Když ale pojedeš kolem Kladna, tak se klidně zastav... Ahoj
Březen 26, 200916 r Nejsem si 100% jisty, ale myslim, ze v Audi A6, kde je to original, tak ty "kolecka" taky sviti min nez ostatni ovladace
Březen 26, 200916 r Autor a víš že jsem si těch koleček taky všimnul v nějakém časopisu- že jsou stejné v AUDI . . . Upraveno Únor 12, 201312 r od žralok
Březen 27, 200916 r Ahoj. To jsem už zkoušel, ale nemám asi tak kvalitní foťák aby to pobral... Když ale pojedeš kolem Kladna, tak se klidně zastav... Ahoj OKá, příští týden myslím pojedu, a vezmu kdyžtak svůj foťák, aby i ostatní věděli...
Březen 27, 200916 r Autor OKá, příští týden myslím pojedu, a vezmu kdyžtak svůj foťák, aby i ostatní věděli... OK - lepší asi na večer... Máš PM s mobilem... Ahoj
Duben 15, 200916 r Tak pani ako to dopadlo???nejake finalne foto?? Inak ked tam strcis ledky s vyssou svietivostou nespapka to ten plast(vyssia svietivost=vyssia teplota?)
Duben 15, 200916 r Hmm to som si myslel aj ja.Ale jeden kamos si robil doma tretie brzdove svetlo a cele sa mu to roztopilo.Ale mam to iba z pocutia preto som sa opytal. Upraveno Únor 12, 201312 r od žralok
Duben 15, 200916 r LED zarovka nevydava teplo a jestli jo, tak velmi minimalni. Ale urcite ne tak velke aby se neco roztopilo
Červen 3, 200916 r Přesně tak, pokud dobře spočítáš předřadný odpor a LEDka má správné napětí, neměla by se hřát (a ani ten odpor).
Červen 3, 200916 r Tys koupil jenom ledky? Kde?To by mě zajímalo. Doli: taky by mě zajímalo, kdes je sehnal, jestli to není státní tajemství
Červen 4, 200916 r Doli: taky by mě zajímalo, kdes je sehnal, jestli to není státní tajemství Od kamarada co meni podsviceni.
Červen 4, 200916 r Jaký je přesný rozdíl mezi hřeje a netopí??? asi takový jako mezi malým a větším než malým množstvím prostě u správně spočítaného předřadného odporu v sérii s LED poznáš po zapnutí proudu, že zteplá (a někdy to ani nepoznáš), ale udržíš ho, i dlouhodobě v ruce = tím je myšleno, že netopí. Proto zde taky stačí používat malé (myšleno Wattáží) odpory jiná situace je, když je potřeba "obelhat" ŘJ a zvýšit proudový odběr v obvodu, tam už se mění el. energie na teplo víc a musí se použít odpor stavěný na vyšší výkon ... sorry, jestli jsi čekal nějakou exaktní odpověď podpořenou čísly a výpočty, tak nemohu sloužit
Únor 23, 201015 r Ahoj...zajímalo by mě,jestli už to někdo rozchodil samovýrobou led diod ... Zkoušel jsem to počítat (programem LEDCalc) z těma PLCC2 co mám doma a při 3,2 V a 20mA na jedné ledce by měl být odpor 380R a 0,06 W Mohl by se k tomu vyjádřit někdo znalejší,jaký SMD odpor přesně použít ? Upraveno Únor 24, 201015 r od Jiří Zubek
Únor 24, 201015 r Toto je veliká škoda že se to očividně nedotáhlo do konce a po roce se nic nezměnilo . Vypadalo tak nadějně ze začátku.
Únor 24, 201015 r Možná to Doli dotáhl do konce,ale zapoměl se pochlubit Já to udělám,ale musím si spočítat pořádně ten odpor
Březen 3, 201015 r Spočítat odpor? posledně, když jsem dával LEDku jako podsvícení, intenzitu svitu jsem nastavil tak, že jsem si vyzkoušel několik odporů a až se mi to líbilo, tak ten odpor jsem tam nechal. Je ale pravda, že to bylo na žigulovi 1,6, kde se napětí pohybuje ve větších rozsazích než u oktávky. Princip se ale nemění nebo se pletu? Upraveno Únor 12, 201312 r od žralok
Březen 8, 201015 r Ahoj...už jsem si nakoupil potřebné součástky,ale mohl by mi prosím někdo poradit jaké konektory by byly vhodné k těm ofukům,dají se koupit zvlášť atd. a jak to připojit k regulaci podsvícení ?
Březen 23, 201015 r Tak chlapi hotovo...fotí se to blbě,ale vidět to jde hezky a reguluje se to přes regulaci podsvícení Plošňáček jsem si vyrobil na koleně,takže netřeba kupovat kolečka ze Supa Upraveno Březen 23, 201015 r od Jiří Zubek
Březen 24, 201015 r Autor Tak to jsem rád, že jsem někoho alespoň "motivoval"... Koukám, že ti to taky svítí míň oproti např. tlačítkům na radiu, co?
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.