Přejít na obsah

Kam nejdal jste dojeli Skodou?

Bart

Doporučené příspěvky

Ahoj nikde jsem zde nenasel zajimave tema, ktere se tyka delsich cest autikama SKODA :) at uz sluzebnich, nebo cest na dovolenou. Prispejte tedy kam jste dojeli nejdal, co vas cestou zajimaveho i treba neprijemneho potkalo.

Prikladam hned svoji zkusenost z cesty do Řecka na Lefkadu Octavi I z leta 2008. Jelikoz mi 3x odmitly lastminute zajezd, ktery meli dotycne cestovky v klidu dale na svych webovych strankach, napadlo me vyrazit po vlastni ose, behem nekolika hodin jsem si nastudoval cestu. Velmi dobry web ktery mi velmi pomohl na cestovani do Recka je www.recko-autem.cz. Druhy den dopoledne jsem vyrazil.

Cestu jsem si rozlozil na 3 dny nejsem extremni jezdec a nechtel jsem riskovat ze se me, nebo pritelkyni neco stane. Cestu zpet jsem ujel behem dvou dnu. Na Lefkade jsem potkal manzelsky par z Prahy ktery jel nonstop.

Madarsko - Cesta k Madarsk-Srbskym hranicim bez problemu, u hranic je prima ubytovani v kempu s termalnim pramenem. Musim rict ze jezdit po dalnicich v Madarsku je fajn, dalnice je tak rovna a dlouha ze nevidite na druhy konec a bez jakehokoli prevyseni. Kvalita dalnice alespon po ktere jsem jel ja byla opravdu na vysoke urovni, dokonce i antiradar aniz bych ho prenastavoval na frekvenci co jsem nasel na Internetu (nebyl cas) fungoval, ale vsude jsou radary hlaseny dopredu a opravdu tam jsou..... Zajimavy je system placeni dalnicnich poplatku, prujezd 4dny stoji 4 euro coz je vice nez solidni cena a spociva to pouze v nahlaseni SPZ na mistech kde se dalnicni poplatky plati - tedy u hranic. Po ceste jsou brany s kamerami kde se podle databaze spzetek kontroluje zda mate zaplaceno. Silnice okresni uz na tom tak dobre jako dalnice nebyly ale porad asi lepsi nez u nas....

Srbsko - vsude doporucuji projizdet ve dne a nikde se moc nezastavovat. Ja mel ve dne naprosto bezproblemove zkusenosti po dalnici jsou nove postavene OMV, personal chodi venku a zameta chodnicky jako je to videt u McD u nas. Na benzince byl i prislusnik bezpecnostni agentury s pistoli a obchazel parkoviste kde byl v tu chvili jen jeden kamion. Cestou zpet jsem zastavil v noci u preplnene benzinky a nejaci obejdove se mi snazili jit umejt okynko ale meli aby si mohli rict o nejaky baksis :) ale nemohli ani vstat vlivem mistniho krabicoveho vina:)

Bohuzel mam spatnou zkusenost pri ceste zpet kdy po 16 hodinach jizdy s prestavkami jsem se tesil na madarske lazne, pri prijezdu na hranice s madarskem jsem stal 500 metru ke kontrole na Srbske strane 5 hodin!!!!! Nevim proc si kazdeho tak vychutnavali.

Makedonie - jedna jedina dalnice skrz celou zemi, obcas videt snedsi domorodec pracujici na poli vedle dalnice nebo jedouci starym traktorem nebo na oslu s privesem plny sena atd. Po ceste mitne kde vas vzdy o par euro centu osuli (s tim jsem pocital) a na jendom mitnem nejaky obejda co chtel drobne, ale bez problemu. Cestou zpet poznal pracovnik na brane ze jsem z Cech, zakricel jen Sparta Praha a dokonce mi i vratil drobne! :))) Nejvetsim problem co jsem zde mel bylo nepredstavitelny vedro, pocitac na palubce za jizdy po dalnici ukazoval 45°C nevim kolik bylo venku na silnici ale prasknout mi tam pneumatika nebo neco se stat tak nevim nevim co bych delal...

Recko - Dalnice pokud jsou tak v pohode, dodrzovani predpisu na male urovni :) bohuzel jsem mel spatne informace a dalnice tam kde mela byt byla ve vystavbe takze jsem si to drandil hezky pres hory myslim ze jsem byl asi v 2000 m.n.m. uzounkou silnickou kde jsem mijel kamiony vezouci material na stavbu dalnice. Cestou zpet jsem se tomuto chtel vyhnout a liboval jsem si jak jedu sam po siroke silnici s novyma tunelama nikde nikdo ... asi po dvou hodinach jizdy cesta skoncila a ja jel po dne prehrady kde jezdili jen Toyoty a moje Octavie :) Jinak Rekove opravdu jezdi hazardne, nevim zda jste si pujcovali treba nekdy auto v Recku u more jezdi taky trochu hazardne ale vlivem asi hodne turistu se to jeste da... ale co jsem videl ve vnitrozemi to je opravdu tezko pochopit, predjizdeni v mistech kde je to naprosto zbytecne opravdu riskuji .. ale kdyby jen sebe spis ostatni. Jinak Rekove ve vnitrozemi velmi ochotni zastavil jsem se na Meteore (skalni klastery) - doporucuji. Taky me prekvapilo ze kdyz jsem dorazil do Recka mel jsem velmi vyfouknute pneu z cca 2,1 na 1,6 bylo to asi vlivem extremniho tepla v Makedonii.

Nejdelsi tedy muj vylet byl na Lefkadu coz bylo cca 2100 km z Prahy. Celkem ujeto 4500 s cestou domu. :)

Omlouvam se za delsi prispevek .) Jestli toto tema zde nekde je a ja ho jen nenasel tak se taky omlouvam:)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zatím nejdál na Slovensku na dovče cca 680km jedna cesta za necelých 11h s odpoč.zastávkamy hlavně pro děti a osádky dalších dvou aut o pruměrné spotřebě 6lit,od Plzně po Brno dálnice D5 a D1 pak přes St.Hroz. Co se mi na cestě líbilo tak po přejezdu hranic lepší silnice,na dálnici lepší značení o proti D1 super asfalt(dalnice na Lip.Mikuláš).Co mne překvapilo nutnost dalniční známky i na silnici 1třídy(aspoň tak nám to bylo podáno na přechodu) a hlavně platnost tydení známky od pondělí do neděle takže na pobyt od sob. do sob. nutnost měsíční známky.

Odkaz ke komentáři

Neviem kde ti dali take info ake si mal, ale na Slovensku sa pouziva dialnicna znamka len na dialniciach a cestach pre motorove vozdila oznacene prislusnou znackou. Cesty 1.triedy su tusim spoplatnene len pre vozidla nad 3,5T, co tvoja Fabka urcite nie je. ;)

A dialnicne znamky (mesacne a tyzdenne) platia odo dna oznacenia prislusnu dobu. Nema to s kalendarnym tyzdnom ani mesiacom nic polocne.

Tu je mapa spoplatnenych usekov http://www.ndsas.sk/mapa-spoplatnenych-usekov/10788s

Odkaz ke komentáři

S tou 1třídou nám to bylo podáno tak jak jsem napsal,ale za tu týdení známku se musím omluvit to jsem blbě napsal,u nás máme 10ti dení takže stačí většinou na celou dovču,u Vás to je na 7dní včetně dne koupení takže platnost končila v pátek a kvuli jednomu dni jsme musely mít tu měsíční.

Odkaz ke komentáři

Musíš mít pořádný auto(Fábuli) a né být rozmazlenej Octou :smich::smich: . Ta cesta je celkem strašná, ale dá se to. Po cestě mi vůbec nic nebylo. Jen taková ta celková únava. Ale poměr letadlo-auto je u mé 4 členné rodiny rozhodující. 60t kč proti 25 tkč je už řádný argument na cestu autem. :palec2:

Odkaz ke komentáři

Tak já byl nejdál Španělsko Alicante 2400km jedna cesta, cesta mi trvala cca 20 hodin, ale nebylo to škodou ale Seat toledo. jinak s našima když jsem byl ještě malej :) tak Škodou 105 ve španelsko Valencie tam 2300km.

Editováno: , autor: brot1cz
Odkaz ke komentáři

Chtěl bych letos do Norska, trajektem a pak nahorů ke Geirangeru. Počítám najet cca.5ooo km. Byl tam někdo ?

(Sjíždím řeky a tak to bude turisticko-vodácká poznávací výprava s ubytováním pod stanem a kde se dá.)

Editováno: , autor: Turista
Odkaz ke komentáři

A to jezdíš sám a v jednom tahu?

Sám a většinou na jeden zátah.Nejhorší je to přes ten Švajc,maj tam 120 na dálnici,tak si víc jak 140 moc netroufám.Ale mám na tý mojí trasy zmáknutý pevný radary.Jinak přes D a ČR je to většinou s plynem u podlahy

Odkaz ke komentáři

Já jel letos 1000 km na ostrov Pag (HR), v jednom zatahu, moje prvni takovahle trasa a taky musim rict, ze celkem zahul. Cestou na zpet jsem za Znojmem pri svitani uz usinal, ale D1 me dokonale probrala lol (duc duc duc)

Editováno: , autor: PMA
Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...