Přejít na obsah

1.8 20V AGN - bez rekce na plyn

Snovotny

Doporučené příspěvky

zdravim všechny, před nedávnem jsem u své 1,8 20V typ AGN r.v 98. řešil problém se samovlným chcípáním motoru, kdy nechtěl po té nastartovat. V aut.s. vyčistili pouze škrtící klapku. Po několika diagnostikách, kdy neukazla nmic nebo pouze sporadickou chybu snimače otáček došlo k smovolnému chcípnutí a rozsvícení vykřičníku nechal vůz odtáhnout. Ve 21.00 my byl nabídnut neautorizovaný servis

Byla provedena púostupně výměna : hallův snímač, snímač otáček, zapalovací cívka na 2 válci, palivový filtr. Vždy vyměněn 1 díl - testy - opět ta samá chyba.

Už se zdálo vše OK. Auto už nechcípá, ale tak cca po 3 týdnech došlo k záškubu a "zaseknutí" plynu. Auto neragovalo vůbec na polohu plynového pedálu. Mírně zpomalovalo, ale stále jelo jaksi zakousnuté. pak opět záškub a zase OK. Vždy když takto se zasekne přijde mi jak když jde na tři válce. Kdž zkusím kolýbkou ručně přidat plyn přijde mi že i v levé horní části dochází k podfukování. Při chodu na tři válce jde takto ručně postupně i vytočit. na diagnostice to hází pouze chybu na čidlo teploty nasávaného vzduch a na čidlo množství nasávaného vzduchu. nevím zda by tato čidla způsobil zaseknutí plynu ale hlavně chod na tři válce.

Předem díky za Vaše rady a hlavně nevíte o někom kdo by byl schopen se na to kouknout.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...