Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo (editace)

Je dobré v zimním období a hlavně při mrazech zahřívat po startu motor na volnoběh ? A jak dlouho necháte motor klepat ? Já nechávám podle situace tak 4-5 minut aby promazal a hned jedu. ;) OCTAVIA 1.9 TDI,81 kw.

Editováno: , autor: pamalut
Vloženo (editace)

toto sa tu riesilo milionkrat... treba pouzit hladanie nie hned zalozit novu temu...

inak keby si videl aky husty je olej trebars pri -10 C upravil by si si nazor o tom ako sa tvoj motor za tych 5 minut namaze

Editováno: , autor: martino
Vloženo

zahrievat auto na mieste je BLBOST sadni a jazdi. samozrejme nesmies ho vytacat. inak posledny tyzden som isiel v noci pri -18 a auto sa pri stati ochladzovalo (po 5 minutach co som bratovi startoval auto cez kable klesla teplota z 90 na cca 70 stupnov) takze pri drncani na neutral sa ten motor fakt bohvieako nezahrieva

Vloženo

Kluci! Neblbněte! TDi motor se nesmi vůbec ohřejvat a nebo čekat až se zahřeje.Otec dělá do dieslovych motoru...takže ta informace je zaručená.Nastartovat a pomalou jizdou ho probudit k životu.Nevytáčet.

Vloženo (editace)

píše to aj v manuále, státie na mieste škodí motoru, v zápche treba pustiť kúrenie na vyšší výkon, zapnúť vyhrev sedačiek, svetlá, atd... :palec2:

tak ma napadlo, ako je to s nezávislým kúrením, je pri tom naštartovaný motor a škodí mu to?

Editováno: , autor: wrccko
Vloženo

Kdyz je to topeni nezavislé tzn. ze k tomu aby topilo nepotrbuje motor. tj ze ho zapnes samotny a ono topi a motor stoji.Jinak by to postradalo vyznam mit nezavisle topeni ne??

Vloženo

Zahřívání jakéhokoliv TDI je zbytečné je to přímo zhovadilost ten motor neskutečně trpí a to nemluvím o TDI PD tam je to ještě vědší markanta takže tdi nezahřívat ,ale normálně zahřát jízdou a žádné vytáčení !!!!!!!!!!!!!!!!

Vloženo

Také znám pár lidí, kteří v těchto mrazech motor nastartují a nechají kadlat, hlavně u nás ve firmě ti, jenž mají služební auto, třeba šéf pravidelně nechává octavku kadlat dobrejch 30-40minut

Vloženo

mě vždycky pobaví, když v tomhle mrazu někdo nastartuje auto a pak ho de čistit od ledu a sněhu... auto klepe, nezahřeje se a navíc smrdí! :D já sednu a jedu... ;) každopádně ani benzínu neprospívá v tomto mraze běh na volnoběh :kol-98: ...

Vloženo

o zahřívání na místě jsem slyšel pro i proti,já říkám blbost

já to dělám tak že natočím auto,sundám clonu z okna,hodím do kufru sednu,pásy a valím,takže něco málo přes půl minutu?to je ideál a točím max. do 1900ot.

ale někde už jsem to zminoval,tuším u spojek,a co nákladáky?než nafoukají vzduch tak taky točí min.5 - 10 minut než vyjedou a taky jsou to TDi,no ale tam to asi jinak nejde!

Vloženo

Zahrivat klapanim na miste je blbost. Motor se prohriva pomalu, takze olej je dlouho tuhej a pri volnobehu ma melej tlak. Z techto duvodu se nedostava kam se dostavat ma. A dalsi vec je ze se dostava pri takovemhle zahřívání motoru pronika palivo do oleje, coz vede k znehodnoceni vlastnosti oleje. Navic v nemecku je i toto zahrivani motoru pokutovane.

Vloženo

teď jen tak mimo mísu, bo často vidím taxíky stát a klapou na volnoběh i 2 - 3 hod., když nemají zrovna nějakého klienta. A když jsem se bavil s majitelem jedné větší Taxi společnosti tady u nás, vše má v TDi, tak žádné závady na motoru nemá. Auta mají nalítáno i přes 500.000 Km. Beru v potaz, že je motor zahřátý jízdou, nicméně, v tom mrazu se stejně ochladí během pár minut.

Vloženo (editace)

toto forum je cenzurovano majitelem proti jeho vlastnim pravidlum, prispevek jeho majitel odstranil.

Editováno: , autor: buml

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...