Drewie Vloženo 25. Květen 2010 Sdílet Vloženo 25. Květen 2010 K tomu mám ještě dotaz, všichni tady ty zrcátka rozebírali kvůli nastřiku či protánhutí kablíků, výměně lůžka kloubu, atd. Když si ale seženu zrcátko bez dešťového senzoru (stejně by mi byl asi na nic) třeba z oktávie nebo superbu, v barvě, která mi vyhovuje, jen vyměním kus za kus, schovám a zapojím kablíky a hotovo? Žádná rozborka zrcátka, vrtání nožiček a podobně, co tady lidi v tématu prováděli, že? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kemar Vloženo 25. Květen 2010 Sdílet Vloženo 25. Květen 2010 No pokud to chces takhle provezt tak staci pouzit zrcatko zatmavovaci ktere je urceno pro standarni malou patici na skle. Ale to se v zivote do Octavie I nebo Superbu I nedavalo... :-) Pokud mas zajem mam takove zrcatko co potrebujes jak v cerne tak svetle barve. Normalne se vymeni za to puvodni, nic se nerozebira, pouze se k rzcatku respektive pod stropnici vyvedou minimalne 2 kabliky a je to Kdyztak me napis SZ a poradim ti co a jak... ;-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Drewie Vloženo 27. Květen 2010 Sdílet Vloženo 27. Květen 2010 Počkat OI i SI měli samozatmavovací zrcátka, ne? Ale jak jsem z Tvého příspěvku pochopil měli jinou patici, která nepasuje na FabiaI úchyt na skle. Všude v bazarech a aukcích po netu se nabízí škoda originál zrcátka, a ty tedy nejdou jen vyměnit kus za kus, jak jsem psal já? Jen aby bylo jasno i pro ostatní, co to budou číst. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kemar Vloženo 27. Květen 2010 Sdílet Vloženo 27. Květen 2010 jak jsem psal... Pokud ja vim tak OI mela max destovy senzor, vnitrni zrcatka se zatmavenim nebo dokonce venkovni zatmavovaci se nikdy nedavaly Sup I mel pouze vnitrni zatmavovaci ale vzdy pouze s destovym senzorem. Ty zrcatka, ktery maji zatmaveni, nemaji destak, ale jdou normalne nacvaknout na standardni patici se do Skodovek nikdy nedavaly!!!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Letec M Vloženo 30. Červen 2010 Sdílet Vloženo 30. Červen 2010 Já jsem to zrcátko měl z audi a nožka s dírou pro kabely měla stejný tvar a barvu jako fábie rs.Stačilo jen vyměnit .Zapojoval jsem jen + po klíčku a -.Zpátečka nesvítí tolik aby ovlivnila zatmavení a vnitřní světlo-když svítí-nejedu.Jediné co jsem dlouho scháněl byl plastový kryt v černé barvě co kreje tu drážku pro kabely.Asi 160kč a měsíc objednávání v autor,servis.Malý nedostatek je,že onen kryt je cca o 1cm kratší a nedosedá až k střechovici.Opraveno gumovou průchodkou pro flexošnůru. Ahoj. Ja jsem tady na foru koupil taky zrcatko z audi,(od Kemara), ktere ma stejne uchyceni na okno jako F1 nebo dokonce Felicie. Bohuzel tam neni ta krytka na nozicce co kryje kablik s konektorem. Obesel jsem par vrakacu na audi a nic. Tak jsem navstivil autorizovany servis a tam po me chteli vin auta ze ktereho to zrcatko je. To samozrejme nevim. Dvakrat obednali krytku cca za 160Kc z model. roku 2005 a 2006, ale bohuzel ani jedna na to nepasovala. A ted "babo" rad. Uz mi bylo hloupe po nich chtit dalsi na zkousku obednavat. Zrcatko mam namontovane i s origo konektorem (lehce se sehnal na skodovackem vrakaci,dyk je to koncern, ze?), ale vypada to bez te krytky jaksi neuplne. Ty mas to zrcatko odkud a jak se ti podarilo sehnat tu spravnou krytku na nozicku??? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Letec M Vloženo 30. Červen 2010 Sdílet Vloženo 30. Červen 2010 Jo, mimochodem. Na vrakovisti jsem sehnal komplet samozatmivaci zrcatko i s konektorama a destakem z O1 za 200Kc. Za dalsi 100Kc druhe zrcatko z F1 kuli nozicce, abych nemusel pouzit to puvodni ze sveho auta, protoze jsem potreboval jezdit. Navic ta dve nova jsou svetla a origo cerne. Nozicka z F1 presne pasovala do samozatmivaciho zrcatka z O1. Jen jsem provrtal diru do te z F1 bez jakekoli technologicke dirky navic. Pro fixaci kabilku jsem jej protahl tenkou uhlikovou trubickou, ktera je lehce zapustena do nozky a zasichrovana troskou silikonu. Ve stropnici je jen presna dira, aby ta trubicka (samozrejme ve stejne barve jako zrcatko) pevne drzela. Tot moje zkusenost. Bohuzel foto nemam, ale vypada to, jako by to tam bylo odjakziva. Jak tu uz nekdo psal: je to faaaakt super a navykove. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ivomb Vloženo 3. Červenec 2010 Sdílet Vloženo 3. Červenec 2010 Měl jsem to už ve Felicii, tak to logicky putovalo i do Fabie. Zrcátko z SI. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zbynek1968 Vloženo 16. Červenec 2010 Sdílet Vloženo 16. Červenec 2010 Odkrytuj levý sloupek okolo čelního okna a protahni kablík od otvoru pro světýlko až do pojisek.Cca 10minut.Tahl jsem jen + po klíčku a -.Couvačka to neovlivní-nedá takové světlo a vnitřní osvětlení pokud svítí-nejedu. Ahoj, mohl by jsi mě poradit kde najdu + po klíčku, kabel jsem protáhl až k pojistkám, ale moc se v tom nevyznám kam to zapojit, díky za odpověď. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kemar Vloženo 16. Červenec 2010 Sdílet Vloženo 16. Červenec 2010 napoj to tam kde nameris nejakym voltmetrem spinanych +12V neboli kde se po zapnuti zapalovani objevi napeti +12V Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Danny_S Vloženo 6. Srpen 2010 Sdílet Vloženo 6. Srpen 2010 Mohl by mi někdo poradit, jak a kam přesně zapojím u zrcátka ze Supa i ten deštový senzor do Feldy kombi 1.6 new face? Nevím, jak zapojit i kablíky pro to samozatmavení, ale po přečtení vašich příspěvků si snad už poradím, ale nikde jsem se nedočetl, jak a kam přesně zapojím kabeláž pto ten dešt. senzor. :-( Díky moc za rady. :-) Danny Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ivomb Vloženo 6. Srpen 2010 Sdílet Vloženo 6. Srpen 2010 Myslím, že dešťový senzor ti stejně fungovat nebude, nemá s čím komunikovat. Konektor zrcátka bez senzoru má 6 drátů, 3 z nich (žlutá, hnědá a zelená) jsou k nevyužití (spolupráce s vnějšími zrcátky). Pro správnou funkci mám zapojeny zbylé 3: bílá - plus, černá - kostra, šedá - zpátečka. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
David.kk Vloženo 15. Únor 2011 Sdílet Vloženo 15. Únor 2011 Ahoj všem mám problém mám škodu felicii 1.3 MPI.Měl jsem jí na výměně poloosy přeparkoval jsme auto a nejde nastartovat,nejde mi centrální zamykání a při startování mi svítí vykřičník,síčky jsem vyměnil,baterka OK,pojistky OK nevite co stím ? prosím ? předem děkuji za rady:-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ivomb Vloženo 17. Únor 2011 Sdílet Vloženo 17. Únor 2011 Drobec mimo tému, zdá se. A navíc zde probíráme Fabie. Mrkni do sekce Felicia. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kovar Pavel Vloženo 4. Březen 2012 Sdílet Vloženo 4. Březen 2012 Zdravím, chtěl bych dát do Fabie dešťový senzor z OII, ale nevím jak sundat ten původní držák ze skla a jestli se to vůbec dá sundat, že bych použil celé zrcátko z OII. Díky za rady Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ivomb Vloženo 20. Duben 2012 Sdílet Vloženo 20. Duben 2012 Držák je na sklo lepen u výrobce, doporučuji vykroutit jen tu "nohu", ale jestli to na to bude pasovat, to nevím. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Chosse tdi Vloženo 18. Říjen 2013 Sdílet Vloženo 18. Říjen 2013 Já jsem to zrcátko měl z audi a nožka s dírou pro kabely měla stejný tvar a barvu jako fábie rs.Stačilo jen vyměnit .Zapojoval jsem jen + po klíčku a -.Zpátečka nesvítí tolik aby ovlivnila zatmavení a vnitřní světlo-když svítí-nejedu.Jediné co jsem dlouho scháněl byl plastový kryt v černé barvě co kreje tu drážku pro kabely.Asi 160kč a měsíc objednávání v autor,servis.Malý nedostatek je,že onen kryt je cca o 1cm kratší a nedosedá až k střechovici.Opraveno gumovou průchodkou pro flexošnůru. Čau, nevíš náhodou to číslo dílu z audi ? Sehnal jsem zrcátko ale není u něj krytka co je pro kabel... Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
misumi Vloženo 18. Říjen 2013 Sdílet Vloženo 18. Říjen 2013 číslo nevím-je to už dlouho,ale je to z bory 2003 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Drewie Vloženo 19. Říjen 2013 Sdílet Vloženo 19. Říjen 2013 Chosse tdi: abys nemusel řešit délku té krytky, sežeň si tu z alhambry, ta je dlouhá dost a můžeš si ji zkrátit, jak budeš potřebovat. 7M3857593 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Chosse tdi Vloženo 22. Říjen 2013 Sdílet Vloženo 22. Říjen 2013 Díky kluci pak poreferuju jak jsem to namontil Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siky7 Vloženo 15. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 15. Prosinec 2013 Prosím vás,co je vše za potřebí pořídit aby to fungovalo?Děkuji předem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Drewie Vloženo 18. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 18. Prosinec 2013 (editace) Budeš potřebovat zrcátko, krytku kabelů od zrcátka, protikus svorkovnice 4B0971833 a kabeláž. První dvě položky mám doma svorkovnici bohužel za draho koupíš ve škodovce, součástí svorkovnice by měly být i piny, kabely (do motorových vozidel) stačí o průřezu 0,5mm2. pro 100% funkci je zapotřebí i superbové vnitřní světýlko, zrcátko se pak nezatmaví při rozsvícení interiéového světla. Editováno: 18. Prosinec 2013, autor: Drewie Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siky7 Vloženo 18. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 18. Prosinec 2013 Mě stačí jen když za mnou něco pojede,jelikož když svítim uvnitř tak nejedu Ten protikus svorkovnice k čemu prosím.Kabeláž na + a - ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Drewie Vloženo 19. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 19. Prosinec 2013 Už to tu určitě několikrát bylo popsané, nicméně znovu: zrcátko má 6-pólovou svorkovnici +, kostra, signál od zpátečky, signal od světýlka, + a - do vnějších zatmavovacích skel. Ve své podstatě stačí jen + a kostra, aby to alespoň fungovalo. Svorkovnice tam je pro to, aby se to zrcátko dalo odendat např. při výměně čelního skla. Při napájení na prasáka, Ti tam při výměně zůstane viset na kabelech, možná se i celá kabeláž vyvlíkne z pod stropnice. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siky7 Vloženo 19. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 19. Prosinec 2013 Jo takhle,dobrý.DÍky moc. Zapojení jsem pochopil jen jsem uvažoval proč ten konektor a nějak mě nenapadlo vyndání okna no Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siky7 Vloženo 5. leden 2014 Sdílet Vloženo 5. leden 2014 Zkoušel někdo zapojit i ta boční zrcátka?Popřípadě nějaká rada?Jelikož na zrcátku jsou 2 kabely Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.