Publikováno Únor 5, 200916 r Dobrý večer, myslím, že jsem tady prošel kde co ale na tohle jsem odpověď nenašel. Po otočení klíčkem asi 5x problikne žlutá olejnička, pak zhasne. Motor běží normálně a VAG hlásí: číslo závady : 00562 spínač teploty/hladiny oleje-E266 druh závady: přerušení,zkrat na + Podle návodu by to měl být "vadný snímač hladiny motorového oleje", snímač cca 2000kč což je celkem pálka. Můžu s tím ještě chvilku jezdit?, je to velký problém. Volal jsem do aut.servisu a tam samozřejmě-auto okamžitě sem, velký problém. Motorizace: 1.2 HTP, 40 kW-motor AWY Děkuji
Únor 5, 200916 r A ty 2000,- to je cena škodovky?? Se podívej třeba jinde a možná že budou mít lepší cenovku.
Únor 5, 200916 r Autor to je cena za snímač na prodejně, ale napadla mě ještě jedna věc, při výměně oleje mě přelili motor cca 1 cm nad kuličku, takže jsem to musel odsát a je tam oleje asi trochu moc pořád-po kuličku. Nemohlo to přelití motoru způsobit zmatení snímače? Chtě nechtě ještě něco odpustím do půlky měrky a uvidím. Nebude to snad ale tak akutní problém, jako kdyby blikala / svítla červená olejnička.
Únor 13, 200916 r A ty 2000,- to je cena škodovky?? Se podívej třeba jinde a možná že budou mít lepší cenovku. Jestli se Ti nechce čistit škrtící klapku,dávej vždy!!! olej jen do půlky
Srpen 13, 200916 r Jestli se Ti nechce čistit škrtící klapku,dávej vždy!!! olej jen do půlky mel sem ten samy problem vag hlasil cidlo oleje kvality a hladiny.nakonec sem zjistil ze cidlo v me motorizaci neni 1.2htp 47kw. byl sem taky v servisu a nevedeli s tim taky nic udelat.nakonec sem skusil odpojit baterii na vic nez hodinu a zavada zmizela.
Srpen 14, 200916 r Autor gepoj: tak já jsem dopadl asi tak jako ty. Žlutá olejnička si vždycky při startování asi 5 x problikne a pak už nesvítí. Jak se ale zjistilo v servisu, moje motorizace taky nemá to čidlo a kontrolka si bliká jen tak, a VAGem nejde vymazat, takže už se tím nezabývám. Pravděpodobná příčina je v tom, že na autě byla vyměněna palubovka z auta, které čidlo mělo. Ale v mém případě čidlo na 100% v autě není. Jak budu před zimou měnit baterku, tak to zkusím jak píšeš na hodinu nechat bez elektriky a uvidíme, i když si nemyslím, že by se chyba sama vymazala, když to nejde VAGem. Na chvilku jsem batreku odpojil, ale to nepomohlo. Dík Tex
Srpen 14, 200916 r Jak nejde vypnout vagem? Já na 1.2 47kW to mám vyplý když tu "funkci zapnu" okamžitě to začne blikat.. kamošovi u 1.4 to stejné.. Takže VAGem to vypnout jde možná ne origo Škodováckým páč neví na jakým kanále to hledat.. Je to tam jako kontrola kvality kvality oleje, nebo tak nějak..
Srpen 14, 200916 r Ale je to celkem vtipný, že čidlo to nemá a chybu hlásí Proč tam teda ta žárovka vůbec je?
Srpen 14, 200916 r Autor Dodo-Kolín: čidlo na motoru není, ale v palubce kontrolka je, tak si bliká jak se jí zachce-asi. gepoj: asi to bude jak říkáš, nechám to zkouknout někde jinde, ale jsem stejně skleróza, páč jsem to na VAGu měl před pár dny z jiného důvodu, a na tohle jsem nějak zapoměl. Dík Tex
Srpen 14, 200916 r Jestli myslíte čidlo které kontroluje "kvalitu oleje" u proudloužených intevalů, tak to je vlastně čidlo teploty společné hladinovým, jinak zbytek ŘJ počítá z teplot/počtu startů/atd. Takže nic "drátově" napojovat netřeba... Žádné čidlo vyhodnocující přímo "kvalitu " oleje není.
Srpen 14, 200916 r Ale je to celkem vtipný, že čidlo to nemá a chybu hlásí Proč tam teda ta žárovka vůbec je? nema to nahodou suvis s kodovanim budikov? pokial tam mam to cidlo nakodovane,ze ho ako mam a nemam ho tam ,tak moze byt problem.ale to cidlo mali sa mi zda auta z predlzenym servisnym intervalom.to by sa malo dat dakde zistit aky je tam serv. interval nie?
Srpen 14, 200916 r Piaggio: zjistís všecko a jak jsem psal, aji jsem zkoušek co to "provede" a oním výsledkem je blikající kontrolka žlutá s olejničkou (na maxidotu).. Po vypnutí vše OK jak předtím
Srpen 14, 200916 r Změn proměnej interval na pevnej, a nebude ti to snad blikat. Píšu to už podruhé, že nemáš to kombinovaný čidlo teplota/hladina oleje... možná bude i zapsaná chyba ve VAGu...
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.