Přejít na obsah

servis klimatizacia vo fabii

zsoltbelucz

Doporučené příspěvky

Až to smrdí, to už je pozdě. Tvrdit si může každý co chce, ale je vcelku logické, že bakterie se v klimatizačním systému rozšiřují rychle, ideálně je to pak cítit po zimním období. Rozhodně zdraví máš jen jedno. Stačí se podívat na netu, vcelku dost se o tom píše, a až taková investice to zase není, koupit kabinový filtr a jeden sprej na čistění klimatizace. Co se týče doplnění, je to na každém, ale po 5 letech jsem byl doplňovat chladící médium a olej, a co se týče oleje, ten tam skoro nebyl. A chladícího média tam byla polovina, a světe div se, chladilo to i před tím, ale po doplnění byl v tom pěkný rozdíl. Takže po pravdě, je to na tobě, jinak doplnění klimy taky není zas taková investice, pokud to nejdeš nechat doplňovat a čistit do Škoda servisu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to je divné, olej se normálně neztratí a většina ho zůstává v kompresoru, utíká jen chladivo. Je fakt, že i s částečnou náplní to chladí, ale účinnost je výrazně snížena. Jestli je náplň kompletní se dá poznat ve VAGU - v hodnotách najít tlak na snímači tlaku a porovnat s DP.

Odkaz ke komentáři

Wittmann: Prosím tě, VAGmi ukazuje v blok. hodnotách, políčko tuším 3 (tlak chladiva) 2,6. Je to dostatečný? v DP píší má ukazovat 2-32bar. Když mi jí doplňovali, tak mi to ukazovalo kolem 5bar (když se spustila klima zak tlak pochopitelně vzrůstal). Není to málo?

Odkaz ke komentáři

tohle jsem nikdy neřešil, jen vím, že je předepsaná hodnota tlaku při klidovém režimu a při 20 oC. Kolik to je, ale netuším. Mimo jiné špatná účinnost klimatizace může být způsobena nefunkčním odvlhčovačem. I pak pomůže výměna náplně, ale zpravidla ne na dlouho. Takže se to chová úplně stejně jako unikající medium. Nejlepší je, nechat si preventivně přidat do nové náplně za dvě stovky detekční barvu - pokud ji za půl roku pod UV lampou najdeš v motorovém prostoru, tak je jasné, že to někde uchází a celkem jednoduše zjistíš i kde.

Odkaz ke komentáři

• o 3 roky později...

viete pridat ze ako cistite klimu.. niekde som videl ze niekto do prieduchov natlaci nieco a potom po 45 minutach zapne klimu dalsie bolo ze zapol klilmu.. dal na vnutornu cyrkulaciu a zavrel auto.. a vo vnutry nechal sprej ktory tam sycal

robi sa toto s novym filrom alebo este so starym?

Odkaz ke komentáři

Buď úplně bez filtru, nebo samozřejmě s novým - podle toho odkud to čistidlo do klimy pereš. Někdo to dává jen do sací mřížky pod čelním sklem, někdo vyndá pylový (kabinový) filtr a pere čistidlo do díry po tom filtru. Myslím že nejlepší je obojí, aby dezinfekční účinek dosáhl jak místa před filtrem, tak za ním. Teď na jaře mne to čeká taky, protože naposled jsem to nechával čistit vloni na jaře a už to pravda trochu zavání - hlavně když se zařadí zpátečka a klima se přepne na vnitřní recirkulaci.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...