Mad Mike O2 Vloženo 14. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 14. Červenec 2006 Tak já mam najetých necelých 10 000 Km a už mě na maxi-dotu dnes autino "křičelo" at zkontroluji hladinu oleje, tak jsem dolil 0,5 litru. Potvora jedna.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Igor Vloženo 14. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 14. Červenec 2006 Zákulisná informácia - na riešenie tohto problému Škoda vydala Pracovný postup a vykonáva sa flash RJ motora. Vraj je problém spôsobený chybou v systéme spätného vedenia výfukových plynov, kedy kvôli hrozbe prekročenia limitov emisií RJ uberie výkon v danom momente. Úprava RJ tento problém rieši. Info mám priamo od garančného technika v jednom z autorizovaných servisov. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mad Mike O2 Vloženo 15. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 15. Červenec 2006 Tak včera mi dělali apgreid a autino konečně jede jak bráchova FRS. Ale chtěl jsem se zeptat jak jste tady mluvili o spojce, já mam DSG automat, myslíte že taky odejde dřív po chipu ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rostama Vloženo 15. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 15. Červenec 2006 proc odesla? protoze je udajne dimenzovana na 300Nm. vzhledem k tomu, ze jsem si taky myslel, ze spojka nejvic trpi na rozjezd, tak chvile, kdy mi behem tech cca 25tis kvikly kola bych na prstech jedny ruky spocital. na jednicku vzdy opatrne. jenze, pak mi neslo moc na rozum, jaktoze, kdyz ta spojka udajne nejvic trpi pri rozjezdech, zacla klouzat nejdriv na ctyrku, pak na petku a na konci i na trojku? mozna proto, ze ten nejvetsi zahul nedostava na jednicku, kdy je ten odpor na ni kladenej zdaleka nejmensi, ale naopak ho dostava pri vyssich rychlostnich stupnich a vyuzivani kroutaku, kdy je odpor maximalni. a fakt je, ze na ctyrku a petku jsem ho vyuzival hodne casto... prijel jsme do servisu, ze mam nejspis v hajzlu spojku a co udelal servisak aby to poznal? nastartoval, zatah rucku, zaradil petku a pustil spojku...auto zdechlo, takze jeste uplne v loji nebyla.takze to, ze uz mam jinou jsem si zavinil sam svym jizdnim stylem A nebo odešla, protože byla ze serie špatných spojek které v O2 jsou a na které je vydáno sdělení že ? Ale o tom jsem tady už psal. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirkaK Vloženo 16. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 16. Červenec 2006 konzultoval jsem někde ty vstřiky a bylo mi řečeno, že jejich náchylnost k zapeční je u PD víc než vysoká a proto jsou taky dost rozmazlený na kvalitu nafty. Když si to tak promítnu zpátky, tak mě napadá, kolikrát jsem asi za zimu natankoval nějakou sračku v podobě rostlinných olejů a jiných bioproduktů, kterými se to u pump nejspíš "vylepšuje". Ostatně, vzpomente si na ty aférky, kdy se dělaly kontroly jakosti a jak to dopadalo. Takže jsem nakonec došel k závěru, že nejlevnější je asi jezdit tankovat k Schellu, Aralu nebo OMW, protože tam pak nemusím přidávat drahý aditivace a proplachovadla, abych ten bordel z těch vstřiků dostal. Přísloví "laciný - dvakrát placený" tady opravdu platí do puntíku. Naštěstí se zdá, že mi ty aditiva pomohly, protože už to zase nejen dobře startuje, ale přestalo to i kouřit a motor běží klidně. Doufám teda, že to není nějakej přechodnej stav. Dejte si na to bacha a kdyby se to někomu taky stalo, tak údajně nejlepší aditivace na vyčištění je Castrol TDA. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luke288 Vloženo 16. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 16. Červenec 2006 jaks psal, Shell, OMV(Aral uz neni), nikdy bych jinde nenatankoval(krom teda cest do zahranici, nebo max par litru na dojeti) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luke288 Vloženo 16. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 16. Červenec 2006 proc odesla? protoze je udajne dimenzovana na 300Nm. vzhledem k tomu, ze jsem si taky myslel, ze spojka nejvic trpi na rozjezd, tak chvile, kdy mi behem tech cca 25tis kvikly kola bych na prstech jedny ruky spocital. na jednicku vzdy opatrne. jenze, pak mi neslo moc na rozum, jaktoze, kdyz ta spojka udajne nejvic trpi pri rozjezdech, zacla klouzat nejdriv na ctyrku, pak na petku a na konci i na trojku? mozna proto, ze ten nejvetsi zahul nedostava na jednicku, kdy je ten odpor na ni kladenej zdaleka nejmensi, ale naopak ho dostava pri vyssich rychlostnich stupnich a vyuzivani kroutaku, kdy je odpor maximalni. a fakt je, ze na ctyrku a petku jsem ho vyuzival hodne casto... prijel jsme do servisu, ze mam nejspis v hajzlu spojku a co udelal servisak aby to poznal? nastartoval, zatah rucku, zaradil petku a pustil spojku...auto zdechlo, takze jeste uplne v loji nebyla.takze to, ze uz mam jinou jsem si zavinil sam svym jizdnim stylem A nebo odešla, protože byla ze serie špatných spojek které v O2 jsou a na které je vydáno sdělení že ? Ale o tom jsem tady už psal. jiste, ale ta zprava je interni a verejne pokud vim vydana neni. proto, kdyz jsem prijel a jako malej skolak se priznal, ze mam chipnuto, mel jsem smulu... 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luke288 Vloženo 16. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 16. Červenec 2006 zvykej si , ja uz jdu na druhou garanci, takze tech litru oleje tam par padlo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirkaK Vloženo 16. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 16. Červenec 2006 kolik že stála ta výměna spojky ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rostama Vloženo 16. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 16. Červenec 2006 kolik že stála ta výměna spojky ? Mě nic - ze záruky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luke288 Vloženo 16. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 16. Červenec 2006 me 12tis Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirkaK Vloženo 16. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 16. Červenec 2006 to je ještě dobrá cena. Myslel jsem tak kolem 30 t. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mad Mike O2 Vloženo 16. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 16. Červenec 2006 zvykej si , ja uz jdu na druhou garanci, takze tech litru oleje tam par padlo a kur.. vždyt je drahej jak prase ten oil Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirkaK Vloženo 17. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 17. Červenec 2006 to tam nesmíš lejt ten, co ti nabídnou ve značkovým servisu. Jsou jiný oleje, se stejnou klasifikací, a ty stojí cca 250,- Kč litr. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mad Mike O2 Vloženo 17. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 17. Červenec 2006 to tam nesmíš lejt ten, co ti nabídnou ve značkovým servisu. Jsou jiný oleje, se stejnou klasifikací, a ty stojí cca 250,- Kč litr. 250? to by šlo, já ho kupoval za 700 a viděl jsem ho i za 900 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mad Mike O2 Vloženo 17. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 17. Červenec 2006 Zdravím, mam O2 1.9 TDI automat a na maxi-dotu mam průměrnou spotřebu 5.8 ale ve skutečnosti ma zhruba o 0.5 litru víc takže okolo 6.3 A chci se zeptat zda je to normální nebo vám taky maxi-dot lže. ? A jakou s tím máte zkušenost a spotřebu. Dík M. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luke288 Vloženo 17. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 17. Červenec 2006 priznam se, ze jsem to nikdy neprepocitaval, ale zkusim to. ted momentalne mi maxidot ukazuje spotrebu od 6,5 do 7,5, dluhodobou mam 6,8. ale me to zere vic jak ostatnim. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Boco Vloženo 17. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 17. Červenec 2006 mam presne rovnaky problem, maxidot ukazuje 6.8 ale v reali je to 7.3-7.5 :-(((( Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luke288 Vloženo 17. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 17. Červenec 2006 dobre, ale to jsou rozdily okolo pul litru, to neni nic drastickyho si myslim... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luke288 Vloženo 17. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 17. Červenec 2006 kdepak, od tech 12ti se jeste odecetla dan a bylo to i s praci Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Boco Vloženo 17. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 17. Červenec 2006 na mojom 2.0 TDI HR a spat - 0.5L oleja zozral :-((((( Ale som tomu aj trocha nakladal na dialniciach, podla tacha 160-190...:-))) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luke288 Vloženo 17. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 17. Červenec 2006 na tomhle nesetrim... Boco: ja na dalnici nasadil na tempomatu 170 a letel jsem furt, obcas jsem i pridal, ale loni jsem jel na tempomat 180 porad a nevzala si skoro nic...nechapu to Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Boco Vloženo 17. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 17. Červenec 2006 al je zaujimave ze vzdy je to "v prospech" maxi dotu aby si zakaznici mysleli ze ako im to malo spotrebuje... Ked potom robim mesacny vykaz km ma ide porazit ze sa neviem zmestit do normovanej spotreby :-((((( Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Boco Vloženo 17. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 17. Červenec 2006 mozno este musim pockat kym sa zbavim toho nestastneho longlajfu a prejdem na pevne intervaly a dam olej na pevne intervaly. Ten je hustejsi. A este mozno ten motor sadne - mam "iba" 25tis km Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Brumla Vloženo 17. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 17. Červenec 2006 Schválně jsem se to snažil propočítat, ale reálná spotřeba mi vychází o necelých 0,5 l/100 km vyšší. Display ukazuje kolem 6,2 l/100 km. Zajímalo by mě, jak moc spotřeba časem klesne, teď mám najeto cca 6 000 km. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.