cosby Vloženo 20. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 20. Červenec 2006 mají problémy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marios Vloženo 20. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 20. Červenec 2006 Ja teda nemam TDI, ale spotreba dle PP (Maxidot) je totozna s realnou spotrebou (maximalni odchylkou +-0,1l) takze problem asi bude v TDI s maxidotem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Brumla Vloženo 20. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 20. Červenec 2006 Tohle je muj dosavadní rekord ve spotřebě, climatronic běžel samozřejme celou cestu, jel jsem CELKEM podle předpisů, žádné velké bláznění ale žádná loudačka a tohle je výsledek, myslím ze na motor co není ještě úplně "usazenej" to není špatný. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
roman5a9 Vloženo 20. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 20. Červenec 2006 Abych pravdu řekl spotřebu nějak neřešim,ale že by mi někdy PP nějak kecal to se mi nezdá.Ted mám TDi 77kw(28000km) a dlouhodobou mi maxi-dot ukazuje 5,2l.Když natankuju plnou tak mi dojezd ukáže kolem 1000-1090km a vždy si i po natankování nuluju denní počítadlo km a když pak mám na denním počítadle třeba 900km tak dojezd na PP ukazuje 150km ,tak mi nepřipadá že by to nějak kecalo.To samé jsem měl i obou OI jak 66 tak i 81kw. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DUsoft Vloženo 20. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 20. Červenec 2006 A všimli jste si, že ta spotřeba 1 se vám taky nuluje sama?.... Ak vozido stoji na mieste dlhsie ako 1hodinu,tak sa PP blok 1 automaticky vymuluje.Tak to funguje aj na starej octe. Jsem se upsal - v bance 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DUsoft Vloženo 20. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 20. Červenec 2006 Ja teda nemam TDI, ale spotreba dle PP (Maxidot) je totozna s realnou spotrebou (maximalni odchylkou +-0,1l) takze problem asi bude v TDI s maxidotem Maxidot je jenom jiný displej. Algoritmus výpočtu v PP neovlivňuje. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Diamant Vloženo 20. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 20. Červenec 2006 Myslím, že nepresnosť 0,5 litra je dosť veľká. To je asi dôvod, prečo sa to rieši. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Igor Vloženo 20. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 20. Červenec 2006 Moja skúsenosť je tiež taká, že PP klame. Pokusy s excelom sa mi neosvedčili, nedá sa totiž deterministicky nič určiť, sú to všetko len stochastické závery pozorovaní. Kto si robíte tabuľky v exceli, skúste napísať metodiku. Môj postup: * tankujem vždy, keď mám dojazd cca. 50km * tankujem vždy do prvého vypnutia pištole, výslednú sumu zaokrúhlim na desiatky. Spotreba PP voči excelu sem-tam sedí, niekedy sú rozdiely -0.2-0.3, najväčší zaznamenaný rozdiel mám -2.5 litra na jednej nádrži. Trochu veľký rozptyl hodnôt, nie? Potrvdzujem ale Diamantove slová, že v meste PP klame pozitívne, mimo mesta negatívne. Resp. zrozumiteľnejšie - v meste ukazuje PP menej, než je reálna spotreba; mimo mesta ukazuje PP viac, než je reálna spotreba. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luke288 Vloženo 20. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 20. Červenec 2006 koukam, ze jsem snad jedinej, kdo jen tankuje a jezdi... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DUsoft Vloženo 20. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 20. Červenec 2006 Nejsi Ten údaj o spotřebě z PP je k prdu. Na displeji mám nastavený "dojezd", protože všechny ostatní údaje co se tam dají zobrazit jsou během jízdy k ničemu. Jo, občas tam mrknu, ale stejně musím každých 950km k pumpě, ať to ukazuje cokoliv. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirkaK Vloženo 21. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 21. Červenec 2006 nejsem si jist, ale myslím že to je tak, že se informace o spotřebě snímkuje v určitých časových intervalech. To, co se děje mezi jednotlivými snímky, není tedy zaznamenáno. Proto taky asi spotřeba ve městě je nepřesnější, díky režimu jízdy. Naopak při plynulý jízdě na tempomat by to mohlo ukazovat téměř úplně přesně. Nevím, jestli je tahle teorie správná, ale nějak mi to logicky vyšlo. Tak kde jsou sakra ty odborníci, co většinou do všeho kecaj, aby řekli, jak to je doopravdy ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirkaK Vloženo 21. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 21. Červenec 2006 pokud vím tak váhy odcházely hlavně u motorizace 81 kW. Ta závada už je natolik letitá, že by bylo trapný, kdyby to pánové v koncernu u nových motorů nevyřešili. Nicméně, mohu se mílit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luke288 Vloženo 21. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 21. Červenec 2006 Nejsi Ten údaj o spotřebě z PP je k prdu. Na displeji mám nastavený "dojezd", protože všechny ostatní údaje co se tam dají zobrazit jsou během jízdy k ničemu. Jo, občas tam mrknu, ale stejně musím každých 950km k pumpě, ať to ukazuje cokoliv. ja mam nastavenou okamzitou spotrebu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Diamant Vloženo 21. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 21. Červenec 2006 Ja mam nastavene vselico. Podla situacie. Ak mam naladu, tak okamzitu spotrebu, ak sa ponahlam, tak priemernu rychlost, ak som blizko rezervy, tak dojazd a podobne. jirkaK - len zobrazenie prebieha v nejakych intervaloch. Ale spotrebovane palivo a ubehnuta vzdialenost sa stale pekne spocitava. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Diamant Vloženo 21. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 21. Červenec 2006 Igor - ja tankujem vzdy podla potreby, ak idem niekam dalej, tak kludne aj pri polovice nadrze. Ak sa len flakam po meste, tak v blizkosti rezervy. Na tom, kolko natankujes nezalezi. Ja tankujem obvykle tak, ze tankujem do vypnutia pistole a potom dotlacim na najblizsiu 50 resp. 100-vku. Pri jednotlivych tankovaniach to samozrejme vzdy spravi nejaky rozdiel. Prave z tohoto dovodu mam v exceli vypocet klzaveho priemeru za poslednych 6 tankovani, aby sa eliminovali nepresnosti pri jednotlivych tankovaniach. Ale z dlhodobeho hladiska je vypocet velmi presny. Aj keby sa tankovalo vzdy len 10 litrov. To je fuk. Spocita sa celkovo natankovane palivo a ubehnuta vzdialenost a je to jasne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Boco Vloženo 21. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 21. Červenec 2006 Ja tankujem vzdy do plnej nadrze tak ze vidim hladinu paliva kt. neklesa. Vzdy pri tom resetnem PP (2) a trip a zaznamenam vsetky udaje z blocku. Cize robim 2 porovnania - mam udaj z PP (2), pocet km od poslednej plnej nadrze a ucet z pumpy. Velmi lahke porovnat. Samozrejme ze taketo porovnanie nemusi byt presne, nakolko moze v nazdrzi zostat vzduchova bublina rozneho objemu, ale ja to este pocitam aj dlhodobo na mesacnej baze (celkovy pocet km a celkove mnozstvo paliva) a potom este obr total - od nuly. A nech robim co robim v reale som prakticky stale nad 7.2 /100, cize viac ako je norma pre mesto. toto iste som robil na starej OI 81kW TDI (mal som ju 3 roky) a tam to bolo v uuuuplne pohode v norme (aj ked opat o nieco viac ako na PP). Igor - takovanie do prveho vypnutia je podla mna skreslujuce - zavisi kde tankujes, kolko peni nafta, aka nafta.... Jedine do nepusti je excel... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cosby Vloženo 21. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 21. Červenec 2006 počkej okolo 100.000 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luke288 Vloženo 21. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 21. Červenec 2006 myslim ze zalezi kus od kusu. meli jsme B5 passata 81kW, pri 160tis se prodaval se stale puvodni vahou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Orim Vloženo 21. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 21. Červenec 2006 koukam, ze jsem snad jedinej, kdo jen tankuje a jezdi... Nie niesi sam a napokon,preco si kazit radost z toho ze to auto zerie viac o 0,5lit.Natankujem doplna a ked kontrolka rezervy zahlasi,ze treba opät navstivit benzinku,tak opät natankujem,skontrolujem PP a tesim sa ze ako lacno sa vozim Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DUsoft Vloženo 21. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 21. Červenec 2006 Jeden můj kamarád se chlubil: "Mě to žere tak málo, že mezi dvěma tankováními stačí zdražit nafta". Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirkaK Vloženo 21. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 21. Červenec 2006 jirkaK - len zobrazenie prebieha v nejakych intervaloch. Ale spotrebovane palivo a ubehnuta vzdialenost sa stale pekne spocitava. a já měl takovou radost, že jsem na to konečně přišel. Takže zase nic. Ale nedalo mi to a vzal jsem si sešit, kam si duplicitně s knihou jízd píšu jen tankování (to je úřad, co). A zjistil jsem kupodivu, že za celou dobu od počátku mám průměr 6,4. PP mi při tom trvale ukazuje tak 6,2 - 6,3. Takže to vlastně zase tak moc nekecá a to je dobrá zpráva. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luke288 Vloženo 21. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 21. Červenec 2006 takze ta oktavka vlastne zas az takova sracka neni Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Diamant Vloženo 21. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 21. Červenec 2006 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TomasB Vloženo 21. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 21. Červenec 2006 A všimli jste si, že ta spotřeba 1 se vám taky nuluje sama?.... Ak vozido stoji na mieste dlhsie ako 1hodinu,tak sa PP blok 1 automaticky vymuluje.Tak to funguje aj na starej octe. 2 hod. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirkaK Vloženo 22. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 22. Červenec 2006 2 hod. 5 min. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.