Toňas Vloženo 24. Únor 2009 Sdílet Vloženo 24. Únor 2009 Davate nekdo vystrikavat dutiny na oc. nebo to neni za potrebi. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mischicka Vloženo 24. Únor 2009 Sdílet Vloženo 24. Únor 2009 Jsou ošetřené už od výroby, takže zatím nevidím důvod. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
murder Vloženo 24. Únor 2009 Sdílet Vloženo 24. Únor 2009 Omlouvám se za OT, ale manželka viděla nadpis a říká mi zase čumíš na prasárny, tak jsem musel vysvětlovat, že jde o běžnou údržbu auta... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Toňas Vloženo 24. Únor 2009 Autor Sdílet Vloženo 24. Únor 2009 Omlouvám se za OT, ale manželka viděla nadpis a říká mi zase čumíš na prasárny, tak jsem musel vysvětlovat, že jde o běžnou údržbu auta... Snad to nebude tak horké Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Toňas Vloženo 24. Únor 2009 Autor Sdílet Vloženo 24. Únor 2009 Kamos si je daval vystrikat primo do servisu. Stalo ho to 1000kc. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
karlos3 Vloženo 24. Únor 2009 Sdílet Vloženo 24. Únor 2009 Vůbec...neni důvod....Ochranu to má výbornou už z fabriky a navíc jsou Octávky od 1996 pozinkované,takže pokud nekoupíš nějakou bořenou ojetinu opravovanou někde po domácky v garáži,tak nemusíš mít ze rzi vůbec obavy. Viděl jsem několikrát na Jarově rozpáranou Octávku (OI i OII) při opravě po nehodě a dutiny byli jak nový. Pamatuju si když to táta kdysi nechával dělat na Feldě...z auta to pak na sluníčku teklo ze všech možných škvír a smrdělo to v tom autě asi 2.roky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PROCHY603 Vloženo 24. Únor 2009 Sdílet Vloženo 24. Únor 2009 Nic tym nepokazis ked obnovis nastrek dutin. Spravis si to aj sam doma-na parkovisku!!! 500ml vosk na dutiny stoji cca 6 eur. www.kim-tec. sk, www.madoil.cz Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jirik.DC Vloženo 25. Únor 2009 Sdílet Vloženo 25. Únor 2009 Mám dokonce pocit, že v případě nějakého netovárního pokusu o ošetření dutin a následném rezivění může dát škodovka od záruky na prorezivění ruce pryč..to právě garantuje svojí antikorozní ochranou včetně továrního ošetření voskem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mischicka Vloženo 26. Únor 2009 Sdílet Vloženo 26. Únor 2009 To v každém případě, než něco na záruku udělají, vždy budou zkoumat proč to zamítnout a tohle bude dostatečný důvod. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
karlos3 Vloženo 26. Únor 2009 Sdílet Vloženo 26. Únor 2009 Každopádně jestli to dělaj pořád tak jako dříve,že navrávaj prahy kvůli tomu aby se do nich kvůli tomu nástřiku dostali....tak na to že bych se nevys.al..... Hlavně u těchto dnešních aut fakt se člověk nemusí bát že prorezavěj...... To tenkrát neuznal servis sousedovi z chaty prorezavělé 5.té dveře u felicie-combi a jediný důvod byl,že si extra přidával do horní častí skla,přídavné brzd.světlo a drát od něj aby mu tam někde nevysel protáhl rámem dveří kde si nahoře vrtnul malou dirku.....že dveře byli zrezlé dole a kolem té středové černé lišty už je nazajímalo,jakmile prostě servis viděl i tenhle mini mechanickej zásah,tak mu to okamžitě zamítl....takže všem ostatním dveře bez problému měnily a náš soused tam uronil slzu. Hlavně jak jsem psal....s toho auta to pak v létě na sluníčku teče a smrdí to úplně hrozně řadu měsíců....táta když to tehdy měl v polovině 90.let udělané u Felicie,tak kolem toho vždycky v létě na chatě běhel z techn.benzínem a utíral ty stekliny a pořád auto větral. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PROCHY603 Vloženo 26. Únor 2009 Sdílet Vloženo 26. Únor 2009 Na prahu zo spodku tak kde davas zdvihak su zaslepky. Tie zaslepky treba dat von a cez otvory nastriekat VOSK do vnutra. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kamil2101 Vloženo 2. Červenec 2011 Sdílet Vloženo 2. Červenec 2011 (editace) Dobrý den pánové, mám dotaz ohledně ošetření dutin na Fabii I i II. Hledal jsem zde, ale našel jsem vždy jen velmi stará témata k tomuto. Mám Fabii I combi r.v. 2006 a Fabii II r.v. 2007. Je nutné u takto "starých" aut provést nástřik dutin a ošetření podvozku? Případně, že máte doporučení, která místa a jakým prostředkem, tak sem s tím, prosím. Díky za ochotu Editováno: 3. Červenec 2011, autor: Kamil2101 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Koty Vloženo 7. Únor 2012 Sdílet Vloženo 7. Únor 2012 Ahoj všem, chystám se dělat dutiny a podvozek příští víkend. Taky máte podvozek neošetřený pod platovými kryty? Jen tam jen holý lak. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rocker Vloženo 31. Březen 2016 Sdílet Vloženo 31. Březen 2016 Ahoj, plánuji preventivně vystříkat dutiny u Octavie 2 Tour, která je už po záruce. Na www.madoil.cz jsem našel potřebný sprej. Zde ve fóru pak informaci, že se nástřik provádí přes otvory běžně zakryté záslepkami na prazích (v místech, kde se umísťuje zvedák auta). Nicméně mi není jasné, jak rozvést tekutinu ze spreje po celé délce prahu. Vzpomínám si, že když jsme to kdysi dělali s tátou ještě ŠKODA 100L, měl ke spreji dlouhou průhlednou hadičku zakončenou rotační tryskou. Hadičku jsme zasunuli na maximum do prahu, začali s vystříkáváním a postupně ji vytahovali ven. U nyní prodávaného spreje ale nic takového není. Nějaký tip nebo rada ohledně pracovních postupu? Předem díky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 31. Březen 2016 Sdílet Vloženo 31. Březen 2016 Hele je to fakt zbytečná práce. Aby to mělo nějaký smysl, tak musíš použít kompresor, který teprve zajistí vznik té správné voskové "mlhy", jež se dostane opravdu všude (bohužel úplně všude). Musí to fungovat tak, že pokud stříkneš do jedné díry, tak se musí z těch nejbližších "kouřit". Z toho spreje to jen tak posmrkáš, navíc ti to po stečení může lokálně rozpustit původní vosk. I dnes se prodávají spreje s hadičkou (bez ní to je maximálně na preventivní nástřik plechů), ale určitě si vzpomeneš, že ani tu stovku to tenkrát moc nezachránilo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.