Přejít na obsah

Zahmlievanie zadneho okna

pinoccio

Doporučené příspěvky

Ano hladal som... o zahmlievani [mlzeni] tu je toho na mraky. Ale konkretne zadne okno - 5te dvere, som nenasiel.

Sam som uz riesil utesnenie zadnych dveri a chystam sa na klapky ventilacie, lebo mi blbnu - no zatial sa mi predok velmi nezahmlieva.

A co zadne okno? (Fabia Combi) To sa mi zahmlieva stale ked je zle pocasie a musim zapinat ohrev.... :angry:

Hladal som ci mi niekde nezateka, alebo ostrekovac, ale nikde nic. Zatial som tie plasty 5tych dveri nechcel rozoberat - vraj to ide dost blbo. Vlhka je iba ta hlavna velka guma dveri, co sa mi zda ok. Inak sucho, strop tiez suchy, plato suche, v kufri sucho. Nemam tam ziadne udrziavace vlhkosti ako protismykove podlozky a podobne, aj filter ako novy.

Takze ma niekto napad cim to sakra moze byt ???

Ze by predsalen ta blbnuca ventilacia ... ale ked sa mi ine velmi nezahmlieva? Mozno mi to niekde zle tesni a aj vyteka, a preto si to nevsimnem, hmm... Moze tam nejak zatekat?

Dik

Editováno: , autor: pinoccio
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

mlžení zadního okna je úplně normální a více méně neodstranitelný jev. Jedinou obranou je pořádné větrání, jenže cirkulace vzduchu kolem zadního okna je holt minimální. Schválně si ve vlhkém počasí vypni ofukování předního skla a spotí se ti taky. Boční okna se tolik nepotí, protože jsou v proudu vzduchu.

pokud by ti do auta teklo tak se to velmi dobře pozná za teplého počasí - na zaparkované auto zasvítí sluníčko a okna jsou rázem spocená jak dveře od chlíva. Naopak mlžení oken za vlhkéhéo počasí se zatékáním nesouvisí a je to normální fyzikální jev.

Odkaz ke komentáři

Znamy ma tiez fabku kombi a nezahmlieva sa mu zdaleka tolko co mne ... preto ma to udivuje, ze ja za vlhkeho pocasia musim ohrievat okno vzdy :( a ked zaparkujem na chvilu - zahmli sa to znovu. A ohrev okna je velky spotrebic elektriky, ale drama to zas nebude. Skumal som teda ci sa s tym daco da urobit - hmm, asi mi neostava nic len pravidelne umyvat/odmastit okno, vetrat a ohrievat :kol-128:

Odkaz ke komentáři

vzadu pod kobercom, tam kde je rezerva, su akoby navnutornej strane naraznika take cierne obdlzniky, take mriezky. cez ne sa odvetrava auto. samozrejme ze to na vplyv hmlenia okna nema asi ziadny ucinok, ale tak mozes si to pozret, ci to mas priedusne...ja osm na to prave dnes nahodou pozrel. ... a pritom som cital nazory "odbornikov" a "odbornych" casopisvo ze fabka ma dost dobre odvetranu karoseriu...

Odkaz ke komentáři

Znamy ma tiez fabku kombi a nezahmlieva sa mu zdaleka tolko co mne ... preto ma to udivuje, ze ja za vlhkeho pocasia musim ohrievat okno vzdy :( a ked zaparkujem na chvilu - zahmli sa to znovu. A ohrev okna je velky spotrebic elektriky, ale drama to zas nebude. Skumal som teda ci sa s tym daco da urobit - hmm, asi mi neostava nic len pravidelne umyvat/odmastit okno, vetrat a ohrievat :kol-128:

asi víc větrá. Taky dost záleží kolik v autě sedí lidí a jak "moc funěj".

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...