pinoccio Vloženo 7. Březen 2009 Sdílet Vloženo 7. Březen 2009 (editace) Ano hladal som... o zahmlievani [mlzeni] tu je toho na mraky. Ale konkretne zadne okno - 5te dvere, som nenasiel. Sam som uz riesil utesnenie zadnych dveri a chystam sa na klapky ventilacie, lebo mi blbnu - no zatial sa mi predok velmi nezahmlieva. A co zadne okno? (Fabia Combi) To sa mi zahmlieva stale ked je zle pocasie a musim zapinat ohrev.... Hladal som ci mi niekde nezateka, alebo ostrekovac, ale nikde nic. Zatial som tie plasty 5tych dveri nechcel rozoberat - vraj to ide dost blbo. Vlhka je iba ta hlavna velka guma dveri, co sa mi zda ok. Inak sucho, strop tiez suchy, plato suche, v kufri sucho. Nemam tam ziadne udrziavace vlhkosti ako protismykove podlozky a podobne, aj filter ako novy. Takze ma niekto napad cim to sakra moze byt ??? Ze by predsalen ta blbnuca ventilacia ... ale ked sa mi ine velmi nezahmlieva? Mozno mi to niekde zle tesni a aj vyteka, a preto si to nevsimnem, hmm... Moze tam nejak zatekat? Dik Editováno: 7. Březen 2009, autor: pinoccio Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 7. Březen 2009 Sdílet Vloženo 7. Březen 2009 mlžení zadního okna je úplně normální a více méně neodstranitelný jev. Jedinou obranou je pořádné větrání, jenže cirkulace vzduchu kolem zadního okna je holt minimální. Schválně si ve vlhkém počasí vypni ofukování předního skla a spotí se ti taky. Boční okna se tolik nepotí, protože jsou v proudu vzduchu. pokud by ti do auta teklo tak se to velmi dobře pozná za teplého počasí - na zaparkované auto zasvítí sluníčko a okna jsou rázem spocená jak dveře od chlíva. Naopak mlžení oken za vlhkéhéo počasí se zatékáním nesouvisí a je to normální fyzikální jev. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cartmanko Vloženo 7. Březen 2009 Sdílet Vloženo 7. Březen 2009 (editace) ja si myslim, ze proti kondenzacii vzdusnej vlhkosti v uzavretom priestore s rozdielnymi teplotami z dvoch strán skla nenarobis nikdy nic. tuto vlhkost mozes iba odvetrat alebo vysusit. neviem co mas proti ohrievaniu zadneho skla. Editováno: 7. Březen 2009, autor: cartmanko Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pinoccio Vloženo 7. Březen 2009 Autor Sdílet Vloženo 7. Březen 2009 Znamy ma tiez fabku kombi a nezahmlieva sa mu zdaleka tolko co mne ... preto ma to udivuje, ze ja za vlhkeho pocasia musim ohrievat okno vzdy a ked zaparkujem na chvilu - zahmli sa to znovu. A ohrev okna je velky spotrebic elektriky, ale drama to zas nebude. Skumal som teda ci sa s tym daco da urobit - hmm, asi mi neostava nic len pravidelne umyvat/odmastit okno, vetrat a ohrievat Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martttin Vloženo 7. Březen 2009 Sdílet Vloženo 7. Březen 2009 vzadu pod kobercom, tam kde je rezerva, su akoby navnutornej strane naraznika take cierne obdlzniky, take mriezky. cez ne sa odvetrava auto. samozrejme ze to na vplyv hmlenia okna nema asi ziadny ucinok, ale tak mozes si to pozret, ci to mas priedusne...ja osm na to prave dnes nahodou pozrel. ... a pritom som cital nazory "odbornikov" a "odbornych" casopisvo ze fabka ma dost dobre odvetranu karoseriu... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 7. Březen 2009 Sdílet Vloženo 7. Březen 2009 Znamy ma tiez fabku kombi a nezahmlieva sa mu zdaleka tolko co mne ... preto ma to udivuje, ze ja za vlhkeho pocasia musim ohrievat okno vzdy a ked zaparkujem na chvilu - zahmli sa to znovu. A ohrev okna je velky spotrebic elektriky, ale drama to zas nebude. Skumal som teda ci sa s tym daco da urobit - hmm, asi mi neostava nic len pravidelne umyvat/odmastit okno, vetrat a ohrievat asi víc větrá. Taky dost záleží kolik v autě sedí lidí a jak "moc funěj". Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cartmanko Vloženo 8. Březen 2009 Sdílet Vloženo 8. Březen 2009 to sa mi zda dost subjektivne, znamenu sa zdaleka tolko nezahmlieva.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kubiik Vloženo 8. Březen 2009 Sdílet Vloženo 8. Březen 2009 podle mě pokud ti tam neteče, tak s tím nic neuděláš. mně když sedí vzadu dva lidi tak se mi mlží okno 5. dveří a boční kufrový okna. zapnu výhřev a neřeším to... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.