Přejít na obsah

Studený chladič při jízdě

HORAL74

Doporučené příspěvky

• o 4 roky později...

Zdravim lidi, chtěl bych se dozvědět postřehy od vás co máte 75kw oktávku s elektronickým termostatem. Termostat jsem před 14. dny vyměnil, protože jsem motor nemohl dostat na provozní teplotu, v tahu se zahříval (ale pomalu) a při jízdě z kopce bez plynu se zase rychle ochlazoval (teplota padala klidně pod 60°C). Prostě jasné příznaky vysícího termostatu v otevřené poloze.Když jsem ho vyndal, měl ulomené ty packy (jak jsem se dočetl klasická závada). Teď s novým termostatem je teplota podle budíku OK, auto se za cca 4km ohřeje na 90°C a drží. Teď ale moje otázka- i po delší jízdě (klidně 20km), je hadice co vede od termostatu do spodního vývodu chladiče úplně studená, ostatní jsou horké, i ta co vede z vrchního vývodu chladiče do motoru. Před tím jsem to nikdy nezkoumal a chci mít jistotu že ten nový termostat otvírá kdy má a né pozdě (při vyšší teplotě než by měl). Na budíkách je stále 90°C, voda nevaří, hadice nějak moc natlakované nejsou. Chtěl bych znát vaše osobní zkušenosti, jestli po normální jízdě dlouhé cca 15 až 20 km máte tu hadici také vlažnou až studenou. Mě to pořád vrtá v hlavě, protože jsem si vždycky myslel že termostat pouští horkou vodu z motoru ven do chladiče a tak logicky by tahle hadice od termostatu měla být horká a  spíš ta druhá vlažná. U tohohle motoru mi přijde že termostatem se vrací studená voda z chladiče do motoru, nebo jsem trotl a pletu se? Dík za vaše postřehy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je to tak jak pises, u tohoto motoru pousti termostat studenou vodu do motoru. Tim ze je termostat elektronicky rizeny, muze byt teplota motoru pri castecnem zatizeni az 110st a termostat stale zavreny, protoze pri castecnem zatizeni nehrozi prehrati motoru a navic pri teto teplote je spotreba nizsi a s tim souvisi nizsi emise. Kontroloval jsem ted hadici na vystupu z chladice po cca 20km  mezimestskeho provozu a byla lehce vlazna, spise studena.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...