Publikováno Březen 13, 200916 r Ahoj kluci, mam OII 1,9TDi 77kW a najeto lehce pres 120.000km. Chci nechat vymenit rozvody a vodni pumpu. Co jsem koukal napr. na aukro nebo sbazar nabizeji se tam celkem casto a za dobre ceny. Zajima me jak je to s kvalitou a na co si mam dat pozor. Rozvody vyrabi primo Skoda? Je pro me auto je jen jeden typ? Jde mi o to, ze bych si je sehnal za lepsi cenu na internetu a znamej mechanik mi je vymeni :-) Diky moc za rady!
Březen 13, 200916 r ahoj, karlos3 nakupuje tu, a zdá sa mi, že to posielajú prípadne na dobierku http://www.maxi-l.cz/news.php
Březen 13, 200916 r zvody na OII TDi se dělaji podle toho jaký je kod motoru a to bud při 90 tisicích a nebo při 120 tisicích kilometru.Cena v autorizovaném servisu Škoda je včetně materiálu a práce 9500,-Kč
Březen 13, 200916 r Autor zvody na OII TDi se dělaji podle toho jaký je kod motoru a to bud při 90 tisicích a nebo při 120 tisicích kilometru.Cena v autorizovaném servisu Škoda je včetně materiálu a práce 9500,-Kč Kod motoru mam BKC
Březen 13, 200916 r Po 90.000km byla výměna rozvodů jen u prvních TDI-PD což bylo 1999-2001,od té doby je už výměna po 120.000km a od kódu motoru BLS po 150.000km....Normálně je měn po 120.000km (BKC) jsem měl taky......Těch 9.500kč co tu píše Romariooo sice souhlasí,ale to je určitě bez vodní pumpy,s vodní pumpou+práce to vychází ve škodovce na 12-13.000kč.... Jak napsal Wrccko....kup je zde ...má je origo.nové+vodní pumpa za 3.000kč...Posílaj i na dobírku +100kč.
Březen 13, 200916 r Já tedy s touhle firmou moc dobré zkušenosti nemám, ale nešlo o rozvody. EDIT: Sady jsou běžně i na aukru.
Březen 13, 200916 r Hlavně se ujisti jestli ten známej co ti to bude měnit má přípravky na zaaretování a nastavení rozvodů na TDI-PD..viz.obrázek...ten vlevo je na zaaretování klik.hřídele a ten vpravo na vačku.....bez nich si to nenechej dělat!!!....hodně lidí to dělá po staru,tak že si jen udělá svoje značky na vačce a klice a vymění to,ale to je nesmysl..protože ty ručně dělané značky si udělá na rozvodu co má 120.000km tudíš už tak tam jsou odchylky a né malé...sám jsem je dělal asi 5x a vždy po 120.000km je např.takové napnutí kladky tak 1cm pod značkou.....Ano,to kladka je sice poloautomatická že v závislosti na zatížení motoru ten řemen dopíná apod.,ale to je max.5mm a ještě k tomu nad značku......Známej si takhle před časem nechal od nějakého souseda v garáži vyměnit rozvody na 1.9TDI-PD 96kw a dělalo mu to pěknou neplechu (výkon,hlučnost,spotřeba)...až mu to někde změřil frajer v autor.servisu a zjistil že má předvstřik úplně hozenej,tak se to předělávalo a platil pak dvojí práci. Prostě TDI-PD jedině s přípravkama!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Březen 13, 200916 r Já tedy s touhle firmou moc dobré zkušenosti nemám, ale nešlo o rozvody.EDIT: Sady jsou běžně i na aukru. Jj,on tam má ted nějaké nové kluky co mu to tam obsluhujou+zvedaj tel. a ty nejsou zrovna gut!!...Já když tam předmin.týden kupoval čelní sklo na OII,tak mi 2x přinesl jiný sklo a pak když přinesl správný,tak řekl cenu 2.600kč,tak jsem mu řekl at mi zavolá šéfa(kterýho už za ty léta celkem znám),ten přišel a hned řekl že čel.skla na OII jsou po 1.800kč...On to řikal že to tam ted má samý střeva ....Na dobírku se bát nemusíš,to posílá přímo jeden s těch šéfů a třeba známýmu do Tábora už takhle posílal několikrát nějaké věci (včetně rozvodů) a nikdy neměl problém.
Březen 13, 200916 r Autor Hlavně se ujisti jestli ten známej co ti to bude měnit má přípravky na zaaretování a nastavení rozvodů na TDI-PD..viz.obrázek...ten vlevo je na zaaretování klik.hřídele a ten vpravo na vačku.....bez nich si to nenechej dělat!!!....hodně lidí to dělá po staru,tak že si jen udělá svoje značky na vačce a klice a vymění to,ale to je nesmysl..protože ty ručně dělané značky si udělá na rozvodu co má 120.000km tudíš už tak tam jsou odchylky a né malé...sám jsem je dělal asi 5x a vždy po 120.000km je např.takové napnutí kladky tak 1cm pod značkou.....Ano,to kladka je sice poloautomatická že v závislosti na zatížení motoru ten řemen dopíná apod.,ale to je max.5mm a ještě k tomu nad značku......Známej si takhle před časem nechal od nějakého souseda v garáži vyměnit rozvody na 1.9TDI-PD 96kw a dělalo mu to pěknou neplechu (výkon,hlučnost,spotřeba)...až mu to někde změřil frajer v autor.servisu a zjistil že má předvstřik úplně hozenej,tak se to předělávalo a platil pak dvojí práci.Prostě TDI-PD jedině s přípravkama!!!!!!!!!!!!!!!!!! Diky za podrobne info. Myslel jsem si zem mam jen TDI a ne TDI-PD. Kde to muzu zjistit neby vycist? Motorum moc nerozumim :-(
Březen 13, 200916 r Autor Dandyho každá OII 1,9TDI je TDI-PD Diky! :-) Kdybych tomu rozumel jako pocitacum tak bych se tak blbe neptal :-)
Březen 16, 200916 r Autor Hlavně se ujisti jestli ten známej co ti to bude měnit má přípravky na zaaretování a nastavení rozvodů na TDI-PD..viz.obrázek...ten vlevo je na zaaretování klik.hřídele a ten vpravo na vačku.....bez nich si to nenechej dělat!!!....hodně lidí to dělá po staru,tak že si jen udělá svoje značky na vačce a klice a vymění to,ale to je nesmysl..protože ty ručně dělané značky si udělá na rozvodu co má 120.000km tudíš už tak tam jsou odchylky a né malé...sám jsem je dělal asi 5x a vždy po 120.000km je např.takové napnutí kladky tak 1cm pod značkou.....Ano,to kladka je sice poloautomatická že v závislosti na zatížení motoru ten řemen dopíná apod.,ale to je max.5mm a ještě k tomu nad značku......Známej si takhle před časem nechal od nějakého souseda v garáži vyměnit rozvody na 1.9TDI-PD 96kw a dělalo mu to pěknou neplechu (výkon,hlučnost,spotřeba)...až mu to někde změřil frajer v autor.servisu a zjistil že má předvstřik úplně hozenej,tak se to předělávalo a platil pak dvojí práci.Prostě TDI-PD jedině s přípravkama!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jeste mi prosim rekni, od jakeho vyrobce mam rozvody koupit? Tady jsem nasel jedny rozvody a u maxi-l.cz jsem vyrobce rozvodu jeste nezjistil ... V tomlhe pripade se na kvalite nevyplati setrit. Diky!
Březen 16, 200916 r Jj,to se mi stalo taky.....Tak až tam pojedeš příště na servis,tak se mu připoměň a on ti to musí doplnit......
Březen 16, 200916 r prdel je, že servis po 90K km mi dopisovali až ve 120K km, prostě na to zapomněli a zápis ze 120K km jsem si zas já vůl nezkontroloval.
Březen 16, 200916 r Já nechápu(pořád nechápu) čím se to liší??? Proč jeden TDi motor se děla v 90 tisicich a v druhém připadě se dělaji rozvody ve 120 tisicich.???
Březen 16, 200916 r Tak hlavně jde o zkvalitnění materiálu ze kterýho jsou ty řemeny dělané....ty starý který se měnily po 90.000km byli takový hladký,lesklý,prostě jak obyč.guma a pak ty novější typy který se dělaj dodnes jsou matný a na pohmat ti připadá jak kdyby byli pokryty látkou a maj takovou strukturu......A co mi taky před časem řikalo pár lidí z Jarova,tak záleží na generaci PD vstřikovačů....prý ty novější jsou k tomu motoru šetrnější,prostě to nedostává takové šlupy jako v případě první generace z roku 99.
Březen 17, 200916 r Tak zatim jsem servis nepotřeboval,ale budu muset něco vykoumat....Ten známej co odešel z Jarova si ted bude dělat zkoušky na autodopravu co mám já,takže bude pro mě jezdit ze svym autem,tak jsem s nim denně v kontaktu a řikal že co půjde tak mi udělá doma melouchem ve svý dílně a co nepůjde (na záruku apod.) ,tak to mi snad domluví u známýho(býval.kolega co s nim dělal na Jarově mistra na proti-partě) a ten ted dělá u Tukase,tak uvidíme....hlavně chci někoho spolehlivýho a šikovnýho jako je on....Každopádně jen tak nikam auto nedám aniž bych tam nikoho neznal,to se radši na záruku vyseru a udělá mi to ten známej doma melouchem.
Březen 23, 200916 r Pokud se nepletu, tak u některých TDI PD motorů (a u některých MR) se rozvody dělají až po 150.000 km.
Březen 23, 200916 r JJ,přesně tak.....zlom byl u 1.9TDI-PD 77kw(BXE) v roce 2006....BXE kód motoru začal od 03/2006 a byl ještě po 120.000km,ale od tušim 06,07 max.08/2006 bylo už BXE interval po 150.000km...a vše následující (BLS) už bylo taktéž po 150.000km.....Nyní nastupující TDI-CR maj od svého počátku interval už po 180.000km... Upraveno Březen 23, 200916 r od karlos3
Březen 24, 200916 r Zde je kompletní přehled intervalů výměn rozvod.řemene.. Intreval_v_m_ny_rozvod._emene.doc
Duben 27, 200916 r Hra nijaku ulohu aj vek auta resp.rozvodoveho remena??Ak najazdim napriklad 120 000 km az za 10 rokov ,kedy bude potrebna vymena rozvodov??Kamos co ma Fiat stilo my tvrdil ze v servise fiat mu povedali ze to musi menit po 5 rokoch bez ohladu na pocet najazdenych kilometrov.Ma nieco take aj Skoda?Lebo v servisnej knizke sa pise len pocet km a nie vek.Ake mate skusenosti vy???
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.