Přejít na obsah

Strata oleja

yockey

Doporučené příspěvky

Ahojte, mam asi 1000km od vymeny oleja , a dnes som kontroloval rysku a klesla mi hladina asi tak o 0,5 až 0,75l, može byt pričina ubitku oleja to že som mal prasknutu hadicu sania v tom tenkom mieste čo ide s odvetravania??? motor 1,6 2002 naj 160000km

Ahoj,

nejsem si jistej, ale kdyby ti melo uniknout cca 3/4 litru oleje tou prasklou odvetravaci hadickou, tak bys musel mit zadelanej celej motor.. ( je to dost za 1000 km ) Spis bych hledal problem nekde jinde. zkus tam dolejt olej znova po max , jestli znovu ubyde. Predtim to mohlo bejt tim ze treba nebyl uplne vsude a jak se pak vsude dostal tak se samozrejme snizila hladina

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak tech 160 tis. neni moc, ale ani malo... a pokud nejsi prvni majitel, je zde realna moznost, ze je to o trochu stoceny ( samozrejme to nemusi byt pravda )

Ja mel driv Hyundai elantru , kupoval jsem ji novou, a zrala uz dost olej ve 140 tis. km. Takze je to takovy hodne individualni, kolik km je na urcitej motor dost.

Ale myslim ze '' vinklec '' ma pravdu s tim, lit tam hustejsi olej. To by melo pomoct.

Odkaz ke komentáři

10w40 je hustejši olej ako 5w40?

no hej, Je to polosyntetika. Nevim presne, co ma 1.6 doporucene za olej a toho bych se drzel, pokud muzes mit 10w 40 tak OK, ten je hustsi nez 5w 4O. Tedy motor bude vic "trpet" pri startu, nez se olej zahreje, potom by se mel motor tise tocit.

Jeste to otestuj na dalsich 1000km, zda ti bude chybet olej a pak bych to resil. Ubyvani oleje neni zcela OK, ale skodovka se kreje ustanovenim, ze 1L na 1000km je "v norme".

Odkaz ke komentáři

no hej, Je to polosyntetika. Nevim presne, co ma 1.6 doporucene za olej a toho bych se drzel, pokud muzes mit 10w 40 tak OK, ten je hustsi nez 5w 4O. Tedy motor bude vic "trpet" pri startu, nez se olej zahreje, potom by se mel motor tise tocit.

Jeste to otestuj na dalsich 1000km, zda ti bude chybet olej a pak bych to resil. Ubyvani oleje neni zcela OK, ale skodovka se kreje ustanovenim, ze 1L na 1000km je "v norme".

no to som aj ja čital v priručke že 1l na 1000km može zožrat ale pri predstave že 15000km to bude 15l oleja mi beha mraz po chrbete :feve:

Odkaz ke komentáři

Vsak ono to tak v realite neni. Skodovka si jen kryje zada, kdyby neco... Mimochodem uz ti pipla zluta kontrolka pro zkontrolovani hladiny oleje? Pockej dalsich x tis km a uvidis, jak se to vyvine. Kazdopadne doporucuju zakoupit 1L nebo 2L oleje a vozit sebou.

no tak pol litra nosim zo sebov čo mi ostalo s výmeny, a kontrolka mi ešče nesvietila , v prilohe na ukažku ako klesla hladina

post-25338-1237797589_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Najskor si asi pri vymene oleja kontroloval olej hned po naliati. Ako si nastartoval a pojazdil, tak ti natlacilo olejovy filter do plna atd.... tak ti to kleslo trosku. To je pohoda... Sleduj teraz nejaky cas a myslim, ze ti uz neubudne. A najlepsie je olej sledovat rano, za studena ked parkujes na rovnej ceste... Vela spravi aj to ked je motor studeny a ked je teply. Caff

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...