Kajman Vloženo 6. Duben 2009 Sdílet Vloženo 6. Duben 2009 (editace) Inspirován několika členy tohoto fóra (a taky návodem by p. Vaša o lakování plastů) jsem se rozhodl oživit svoje origo alu disky Elegance O1. Vše v domácích podmínkách. Původní stav (prostě klasika, 8 let provozu a 200 tkm nemohlo nezanechat stopy) 1. Pořádně umýt. Nejlíp se mi osvědčilo ředidlo C6000 - krásně očistí zbytky asfaltu i gumy. Případně vytmelit rýhy vhodným tmelem. 2. Vybrousit. Brusný papír pod vodu 800, já jsem dal finální broušení 1200. Pak umýt a pořádně odmastit 3. Můžeme stříkat barvu. Existují i spec. barvy na Alu disky, možno dát i nakomaxitovat, apod. Já ale zvolil dvoubarevnou kombinaci, metalické barvy Stříbrná diamant 9102 a Černá magická perleť 9910 + vrchní lak. Takže v této fázi jsou loukotě a okrajový lem ošetřeny 3 vrstvami stříbrné 9102 a zakrývám to, co má stříbrné zůstat. Pečlivost je tady podmínkou úspěchu! 4. Pokračování s černou 9910. Dvě vrstvy z rubu a 3 z líce. První lícovou vrstvu opatrně, nesnažit se za každou cenu dokonale dostříkat k okrajům zakrývací pasky, aby se barva nepropila pod ni. 5. Opatrně odlepit zakrývací pásku. Můžeme začít lakovat bezbarvým. Tři vrstvy z rubu a 4 z líce. Poslední vrstvu silnější, aby se lak slil do hladké plochy. ... no a tady je výsledek... Musím říct že lepší, než jsem čekal. Ale na druhou stranu, finální lícovou vrstvu laku bych příště asi nechal udělat u profíka, takto (ale fakt jen zblízka) jde na bocích loukotí poznat, že bylo lakováno sprejem. Hodně zdaru Editováno: 17. Červenec 2009, autor: Kajman Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kajman Vloženo 8. Červen 2009 Autor Sdílet Vloženo 8. Červen 2009 (editace) Ad tmel: normálně jsem přišel do barev/laků a chtěl jsem tmel na ALU kola, tohle mi dali. Před tím jsem kupoval na plasty a je taky od stejné firmy. Drží a pracuje se s tím perfektně. Dvousložkový. Cena kolem 150? Už nevím přesně. Editováno: 8. Červen 2009, autor: Kajman 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Robo_PP Vloženo 21. Červen 2009 Sdílet Vloženo 21. Červen 2009 vyzeralo by to dobre keby som dal namiesto ciernej cervenu? somazrejme mam cervenu octaviu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kajman Vloženo 29. Červen 2009 Autor Sdílet Vloženo 29. Červen 2009 Robo_PP: ta červená by taky mohla vypadat dobře, samozřejmě dodržet kód barvy, jakou máš na autě. Obecně myslím, že není třeba se bát, zvlášť u starých poškrábaných a dobouchaných disků. S tím jsem do toho šel, že když to nebude ono, tak to nechám nalakovat u odborníků. Jen to chce trochu času, nechat jednotlivé vrtsvy správně proschnout. Taky pokud možno lakovat v co nejmíň prašném prostředí, bude pak míň oprav ... Je to prostě takové kutění pro dlouhé zimní večery. Po sezóně pak dám zprávu, jak ten lak odolává / neodolává provozu... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
roti Vloženo 15. Červenec 2009 Sdílet Vloženo 15. Červenec 2009 super!! a jak si prosim sundal starej lak?? ja to mel na piskovani, ale pisek se od hliniku brzdi a neoprejska vse, tak to delam nejakym pripravkem na sundani barvy, ale je to hrozna prace dik Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kajman Vloženo 16. Červenec 2009 Autor Sdílet Vloženo 16. Červenec 2009 Starý lak jsem nesundával. Odmastit C6000, vytmelit tím tmelem, a pak komplet vybrousit / zdrsnit 800 brusným papírem pod vodu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
roti Vloženo 16. Červenec 2009 Sdílet Vloženo 16. Červenec 2009 aha, to ja mam jedny misty oloupany az na hlinik, tak musim. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kajman Vloženo 17. Červenec 2009 Autor Sdílet Vloženo 17. Červenec 2009 já to měl taky místama až na hliník, to jsem ale právě tmelil tím tmelem, aby se to zarovnalo do roviny s povrchem laku. Pokud ten lak celý odstraníš až na ALU, budeš pak asi muset použít nějaký základ na lehké kovy, než dáš barvu, lak Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
roti Vloženo 17. Červenec 2009 Sdílet Vloženo 17. Červenec 2009 no ja to voskrabu a zavezu na opiskovani, komaxit a lak Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kajman Vloženo 9. Květen 2010 Autor Sdílet Vloženo 9. Květen 2010 Dnes jsem se díval na ty nalakované disky, nový majitel je měl zrovna umyté a po jedné a čtvrt letní sezóny lak pořád jako nový. Umývá to jen jarovou vodou. Nic se neodlupuje, což mě mile překvapilo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kibi Vloženo 9. Květen 2010 Sdílet Vloženo 9. Květen 2010 (editace) použil jsem tvůj návod + trošku improvizace u "domorobo" renovace (lakování středů leštění límců) kol...zde výsledek = návod supr, díky PS: jak lak drží napíšu za nějaký ten čas, zatím cca po 3 měsících a cca 8tkm vše ok Editováno: 9. Květen 2010, autor: kibi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
baraba13 Vloženo 29. Duben 2012 Sdílet Vloženo 29. Duben 2012 Čaute právě jsem dorenovoval alu.Byl to celkem porod hlavně vybrušování ale si myslým že výsledek stojí za to.Jsou to staré alu BBS z passata z r.92 a jsou to 15". Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.