Publikováno Duben 19, 200916 r poradí mi někdo jak předělat normální ruční brzdu na hydraulickou?? co k tomu bude potřeba??? octavia 1,8T 4x4
Duben 19, 200916 r Autor no tak míso lanovodu by se daly trubičky a třmeny by se na ně napojily a hotovo ne???ručka má vlastní nápln kapaliny
Duben 20, 200916 r Ved o tom ti pisem. Namontovat pri paku ruc.brzdy valcek a z neho natiahnut trubku nie je problem. Ale kde konkretne ju dopojis na brzdici?
Duben 21, 200916 r lze to udělat dvěma způsoby ale v tom jednodužším přijdeš o ABS popíšu postup který se používá u soutěžních aut typu felicie a podobně V podstatě se použije soustava trubek a zapojení který se používalo na starejch škodovkách typu 100-120 kdy od brzdovýho válce šla jedna trubka na přední a druhá na zadní brzdy, ty se následně u jednotlivých náprav pomocí kostek rozbočovaly k jednotlivým kolům. Aby mohla být funkční hyrdaulická ručka tak se vedení tý trubky pro zadní brzdy přeruší a vloží se do ní nejčastěji spojkový válec opět ze starých škodovek. Válec se do vedení zapojí sériově a to proto aby při bržděním pedálem kapalina válcem normálně protékala a když se vezme za ručku tak jde tlak pouze na zadní kola V případě zachování ABS se musí toto udělat na obou trubkách který vedou dozadu, tudíž použít dva válce na ručku. Zkoušel jsem kdysi použít brzdovou pumpu pro ABS která má 2 vstupy a dva výstupy a pak taky pumpu opět ze starý škodovky ale nikdy mi nebrzdily obě strany stejně vždy jedna míň
Duben 21, 200916 r Autor takže v podstatě to nebude nic složiteho, ale hyd. ruční brzda ta bude asi učinější než normánlí?
Duben 21, 200916 r Autor no vzčy když parkuju mám bud 1 nebo i spátečku zařazenou a ta hyd, ručka má taky ty zoubky na zacvaknuti??
Duben 21, 200916 r zoubky sice má ale ty třeba večer zaparkuješ s prohřátejma brzdama a hlavně horkou kapalinou a ta ti za chvilku vychladne tudíž ztratá na objemu a tlaku a ráno auto najdeš jinde ... vlastní zkušenost naštěstí jen na zahradě Upraveno Duben 21, 200916 r od Raceman
Duben 21, 200916 r lze to udělat dvěma způsoby ale v tom jednodužším přijdeš o ABSpopíšu postup který se používá u soutěžních aut typu felicie a podobně V podstatě se použije soustava trubek a zapojení který se používalo na starejch škodovkách typu 100-120 kdy od brzdovýho válce šla jedna trubka na přední a druhá na zadní brzdy, ty se následně u jednotlivých náprav pomocí kostek rozbočovaly k jednotlivým kolům. Aby mohla být funkční hyrdaulická ručka tak se vedení tý trubky pro zadní brzdy přeruší a vloží se do ní nejčastěji spojkový válec opět ze starých škodovek. Válec se do vedení zapojí sériově a to proto aby při bržděním pedálem kapalina válcem normálně protékala a když se vezme za ručku tak jde tlak pouze na zadní kola V případě zachování ABS se musí toto udělat na obou trubkách který vedou dozadu, tudíž použít dva válce na ručku. Zkoušel jsem kdysi použít brzdovou pumpu pro ABS která má 2 vstupy a dva výstupy a pak taky pumpu opět ze starý škodovky ale nikdy mi nebrzdily obě strany stejně vždy jedna míň Dobre napisane- logicky!
Duben 22, 200916 r Udělat jde všechno mám to na závodničce ze 130kových 4pístků dva pístky na nožní brzdu a 2pístky na ručku(jedna strana) uprostřed brzdového třemene dělení a desky řezané na půl. Ale u serie nevím co řekne STK.
Červenec 14, 201213 r můžu Vás někoho poprosit o nějaký fotky ? :-) docela mě zaujalo to řešení se starejma čtyřpístkama ale to první mi příde jednodušší a levnější :-)
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.