Přejít na obsah

O1 špatné řazení

zdenouch

Doporučené příspěvky

Po výměně jednohmoty za dvojhmotu mám problém s řazením. Všechny rychlosti jdou ztuha. Při vypnutém motoru se řadí lehce, ale při jízdě ztuha. Před výměnou šlo řazení dobře. Mám O1 1.9 TDI r.v.00 motor AGR. Důvod výměny setrvák . Lamela síla 8.3 mm. Prosím o pomoc.

post-3521-1241023711_thumb.jpg post-3521-1241023869_thumb.jpg

post-3521-1241023646_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ano huml to psal na DP nevymelšet a origo, može to blbout, a kdy jsi menil?

jinak to je rozdíl ted co? taky ti jde tak pekne do otáček?

Spojka zabírá u podlahy abych zařadil musím pedál sešlápnout až na podlahu. Na DP foru to řeším taky. Co mi poradil HUML tak to bude chtít odvzdušnit spojku. Zítra vyzkouším tento postup:

Nasadis hadicku na odvzdusnovaci sroud LP brzdice a druhy konec na odvzdusnovaci sroub na spojce, oba povolis a slapes na brzdu tak dlouho dokud ti prestanou jit bublinky do nadobky na brzd kapalinu.

Editováno: , autor: zdenouch
Odkaz ke komentáři

Spojka zabírá u podlahy abych zařadil musím pedál sešlápnout až na podlahu. Na DP foru to řeším taky. Co mi poradil HUML tak to bude chtít odvzdušnit spojku. Zítra vyzkouším tento postup:

Nasadis hadicku na odvzdusnovaci sroud LP brzdice a druhy konec na odvzdusnovaci sroub na spojce, oba povolis a slapes na brzdu tak dlouho dokud ti prestanou jit bublinky do nadobky na brzd kapalinu.

Dnes jsem odvzdušnoval podle návodu nahoře. Spojku jsem odvzdušnil, ale brzdy zavzdušnil a problém s řazením nevyřešil. Spojka mi zabírá asi 5 cm od podlahy. Připadá mi to hodně nízko. Kolik cm od podlahy zabírá vám spojka pokud máte jednohmotu? Lamelu mám silnou 8,3 mm. Jezdil jsem delší dobu na jednohmotě s doslužujícím setrvákem. Děkuji za informace a zkušenosti. :palec2:

Odkaz ke komentáři

Co se stalo s jednohm.setrvákem? Jsem si myslel že se na něm nemá co podělat. Já jsem právě nedávno nasadil jednohmotu sadu Valeo právě proto že odešla origo dvouhmota. Tak se ptám,co to?

Možná jsem to špatně napsal za co se omlouvám.Dosloužil mi setrvák na dvojhmotě a dal jsem tam sadu jednohmoty. Není to ale ono. Jde ztěžka řadit a spojka zabírá těsně nad podlahou. Kde ti zabírá spojka po výměně a jaké máš zkušenosti? Mám použitou sadu LUK z Fabie TDI PD lamela síla 8,3 mm.

Odkaz ke komentáři

No já jsem byl na tom jako ty.Taky mě odešel setrvák,tak jsem dal celou sadu jednohmotu,jak píšu víše. Po montáži byl taky záběr pedálu někde v polovině ale rychlosti šly dobře řadit. Docela jsem se lekl,že jsem tam něco podělal ale tady na foru mě poradily že je to normální a že si to sedne-časem.A taky po najetí pár KM se to srovnalo,pedál je normálně nahoře jako dřív. Samo že jsem odvzdušnil spojku,klasickým způsobem a pohoda. Jednohmotu mám od loňska a nemam problém,kdo to neví nic nepozná.

Taky jde o to jestli Fabia nemá jinou vysouvací páku,když jsi to dal do O1.

Editováno: , autor: ritchie
Odkaz ke komentáři

No já jsem byl na tom jako ty.Taky mě odešel setrvák,tak jsem dal celou sadu jednohmotu,jak píšu víše. Po montáži byl taky záběr pedálu někde v polovině ale rychlosti šly dobře řadit. Docela jsem se lekl,že jsem tam něco podělal ale tady na foru mě poradily že je to normální a že si to sedne-časem.A taky po najetí pár KM se to srovnalo,pedál je normálně nahoře jako dřív. Samo že jsem odvzdušnil spojku,klasickým způsobem a pohoda. Jednohmotu mám od loňska a nemam problém,kdo to neví nic nepozná.

Taky jde o to jestli Fabia nemá jinou vysouvací páku,když jsi to dal do O1.

Měnil jsem spojku komplet i s vysouvací pákou z FABIE TDI PD. Poradí někdo kdo to měnil jestli problém není v odlišné vysouvací páce?

Odkaz ke komentáři

Tak to slysim prvne,tak odvzdusnovat spojku. :feve:

Muj nazor je,ze ti to nevypne uplne,proto ti jde tezko radit a zabira ti to dole.

Proc jsi dava veci z Fabcarny ?

Odkaz ke komentáři

Tak to slysim prvne,tak odvzdusnovat spojku. :feve:

Muj nazor je,ze ti to nevypne uplne,proto ti jde tezko radit a zabira ti to dole.

Proc jsi dava veci z Fabcarny ?

Potřeboval jsem opravit spojku z důvodu doslužujícího setrváku na dvojhmotě. Rozhodnul jsem se pro předělání na jednohmotu a jednu solidní sadu jsem sehnal z FABIE. Je normální, že po výměně spojky zabírá pedál tak nízko u podlahy? Proč by to nevypínalo uplně?

původní dvojhmota:

post-3521-1241172536_thumb.jpg post-3521-1241172583_thumb.jpg post-3521-1241172632_thumb.jpg post-3521-1241172687_thumb.jpg

namontovaná jednohmota :

post-3521-1241173770_thumb.jpg post-3521-1241173861_thumb.jpg post-3521-1241173954_thumb.jpg post-3521-1241174123_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

• o 4 týdny později...
Závislé od používání spojky, je něco jiného 100km po dálnici a nebo 100km ve městě.

Navíc je to závislé od jízdnío stylu.

Spojka po ujetí asi 500 km sedla a jde v poho. Jde lehounce a jsem max spokojen. Po těch pár km po výměně jsem byl z toho neštastný. Ted si to sedlo a zabírá jak před výměnou.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...