Publikováno Květen 19, 200916 r Ahoj. Tuhle jsem si prorazil pneumatiku o kus železa. Tak jsem koupil 2 nové Michelinky Energy Saver, pěkně na nápravu. Sice jsou rozměrově stejné, ale staré jsou dost sjeté, tak max na letošek. V servisu mi bylo řečeno, že by bylo lepší mít všechny stejné (nové), aby nemohlo dojít k různé obvodové rychlosti náprav (staré vs nové). Údajně by Haldexka mohla řvát a nedělat jí to dobře. Co vy nato? P.S. nejde o kšeft mechanikovi, pneu si stejně kupuju sám...
Květen 28, 200916 r Mechanici maji pravdu, ale zalezi jak velky rozdil v obvodove rychlosti kol predni a zadni napravy to bude, pokud bude dostatecne velky pak bude spojka sepnuta stale, pac stale dochazi k mirnemu skluzu mezi predni a zadni napravou
Květen 28, 200916 r Ano je to tak u permanentního pohonu, v mém případě u Sorenta, je přímo v návodu upozornění a identickou výšku dezénu a stejného výrobce pneu. Pokud se jedna pneu zničí tak se mění všechny. To je daň za permanentní pohon.
Květen 28, 200916 r od kdy je Sorento permanentní 4x4? ta má přeci přiřaditelný předek, stálý je jen zadek, tohle auto nemá mezinápravový diferenciál, takže nemůže být permanentní 4X4 i v návodu je psáno, že s pohonem 4x4 se nesmí jezdit na pevném povrchu (asfalt, beton)... Upraveno Květen 28, 200916 r od rolbař
Květen 29, 200916 r Od té doby co jsu dvě provedení ve výrobě . Ty maš buď starou verzi před FL, nebo provedení LX a taky je možnost že tvoje auto pochází ze země kam se permanentní pohon nedodával ani do verze EX. Moje veze má snímače v převodovce na výstupu kardanek a ty porovnávají rozdíl otáček. Elektricky ovládaná lamelová spojka pak dle řídící jednotky posílá potřebný výkon tam kde je to potřeba a nikdy se neví jaký moment zrovna jde na tu kterou nápravu. Až po zařazení redukce se výkon převádí přesně v poměru 50%-50% a auto pak má jiné parametry při otáčení a proto se nemá jezdit v tomto případě na zpevněném povrchu. Ta verze s permanentním pohonem je bezvadná protože se chová skvěle při rozjezdu a hlavně na mokru, neodskakuje jí zadní náprava při přidání plynu kdy motor má ihned 392 Nm. Upraveno Květen 29, 200916 r od wolfspitz
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.