xtrack Vloženo 6. Červen 2016 Sdílet Vloženo 6. Červen 2016 Jj kraje už se asi nesjíždí:-) Měření tlaku se provádí za studena, výrobci si myslím počítají s navýšením tlaku za tepla. Asi to snížim na 2.7. Faktem je že jsem to naposled měřil někdy v dubnu při prezouvání:-( Jen takový postřeh, někde jsem viděl že se doporučuje přifouknout právě o těch 0.2 atm, ale je to už asi dávno. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
GeorgeTDi Vloženo 6. Červen 2016 Sdílet Vloženo 6. Červen 2016 Já mám na 18" kolech tlak asi 2,3 vepředu a 2,2 vzadu. Většinou jezdím sám a skoro nenaložený. Když jsem měl 2,5 a více, tak se mi už sjížděly prostředky pneu. A hlavně to bylo strašně tvrdé. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wizaard Vloženo 6. Červen 2016 Sdílet Vloženo 6. Červen 2016 (editace) xtrack: Obecně asi platí, že by se mělo dodržovat, co píše výrobce. A výrobce zcela jistě počítá se zvýšením tlaku během provozu. Na druhou stranu praktické rady říkají, že jde o styl jízdy a trasy, jaké člověk jezdí. Např. - pokud vím - při dálničním provozu je lepší foukat vyšší hodnoty (blízko těm maximálním uvedených od výrobce), protože se - opět, jen jsem četl - auto lépe chová. Říkám, já osobně foukám cca o 0,1-0,2 nad minimálním doporučením výrobce, protože jednak jezdím obvykle delší trasy a jednak mi s doporučenými hodnotami přijde auto vepředu hodně měkké. Editováno: 6. Červen 2016, autor: wizaard Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
janmatejicek Vloženo 6. Červen 2016 Sdílet Vloženo 6. Červen 2016 tak to jseš jediný, komu přijde Superb měkký Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wizaard Vloženo 6. Červen 2016 Sdílet Vloženo 6. Červen 2016 Superb mi teda rozhodně měkký nepřijde (a na 18" kolech už vůbec ne), ale přední kola při doporučeném foukání ano. To je rozdíl... ;-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Black SII Vloženo 8. Červen 2016 Sdílet Vloženo 8. Červen 2016 Ahoj všem, mám na SII combi 19" 235/35 viz foto a chtěl bych vědět zda se tam bez problémů dají obout i 235/40 má s tím někdo zkušenost ty 35 mi přijdou docela tvrdé tak bych chtěl zkusit trochu větší profil...díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
matelkoxxl Vloženo 9. Červen 2016 Sdílet Vloženo 9. Červen 2016 to mas oficialne ten rozmer aj v Tp, ci si to tam natrieskal iba tak? ja mam max R18 225/40... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
janmatejicek Vloženo 9. Červen 2016 Sdílet Vloženo 9. Červen 2016 já bych tam hodil 20" disky a obul na ně 315/60... a nebo co z toho rovnou udělat monster truck? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wizaard Vloženo 9. Červen 2016 Sdílet Vloženo 9. Červen 2016 janmatejicek: Taky nejsem příznivce podobných "úprav" či "vylepšení", která nejsou schválená zákonem či zapsaná v TP, ale nějak nemám - narozdíl od Tebe - potřebu se v daných diskusích realizovat nebo dělat mravní policii. ;-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
janmatejicek Vloženo 9. Červen 2016 Sdílet Vloženo 9. Červen 2016 myslíš, že to nebyl vtip? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fobik Vloženo 4. Červenec 2016 Sdílet Vloženo 4. Červenec 2016 Panove, znate nekdo sirku rafku a pneu na Superba II ? Jake mozne kombinace se davaly? Jde mi i o kola, jak byly siroke a jake mely ET. Vybiram 19" kola a potrebuju si vypocitat, zdali zvolene varianty s ruznym ET budou pasovat a nebudou drit a nebo lezt ven z podbehu Diky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wizaard Vloženo 6. Červenec 2016 Sdílet Vloženo 6. Červenec 2016 (editace) V závislosti na motorizaci/výbavě - tyto (tohle mám v TP, může se lišit u jiných výbav): 7J x 16 ET45, 205/55 R16 94V 6J x 16 ET50, 205/55 R16 94H zimní 6J x 17 ET45; 205/50 R17 93H zimní 7J x 17 ET49; 225/45 R17 94W 7,5J x 17 ET49; 225/45 R17 94W 7,5J x 18 ET46; 225/40 R18 92Y Jestli jsou to všechny, nevím. Vím ale, že třeba 3.6 V6 nemůže mít 16" kola, jen 17" a 18". Snad pomůže. EDIT: Jinak ale, jako obvykle, fobiku, stačí číst, třeba jen tohle vlákno, kam píšeš: http://forum.skodahome.cz/topic/68036-superb-ii-alu-kola/page-8#entry2148687 Když se budeš ptát na věci, které už padly, akorát Ti nikdo nebude chtít odpovídat a může se stát, že na to budou reagovat rozpačitě také moderátoři. Editováno: 7. Červenec 2016, autor: wizaard Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fobik Vloženo 6. Červenec 2016 Sdílet Vloženo 6. Červenec 2016 (editace) wizaard : Super, pro predstavu staci. Děkuji . Jaky jezdis rozmer kol + pneu? Slo by se podivat kolik mista mas okolo tehlice?Popriklade co je ke kolu nejblize?Mam vybrany kola, ale nevim, jestli budou pasovat, jelikoz maji 9" a ET 45... Editováno: 6. Červenec 2016, autor: fobik Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michal2009 Vloženo 6. Červenec 2016 Sdílet Vloženo 6. Červenec 2016 wizaard: napsal jsi to na jedničku :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dominikg Vloženo 6. Červenec 2016 Sdílet Vloženo 6. Červenec 2016 SII není žádná formule dej tam co tam má být a budeš mít klid. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fobik Vloženo 6. Červenec 2016 Sdílet Vloženo 6. Červenec 2016 To ani nikde netvrdim, jen mam rad, kdyz auto dobre i vypada Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
r_e_n_e Vloženo 6. Červenec 2016 Sdílet Vloženo 6. Červenec 2016 ja mam tieto rozmery na EC CERTIFICATE OF CONFORMITY. COC mi vystavili v Skoda Auto... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kazimir80 Vloženo 7. Červenec 2016 Sdílet Vloženo 7. Červenec 2016 To dost záleží na tom taky, co chce nebo má dohodnutý importér v konktréním území, já v COC 16" vůbec nemám. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dominikg Vloženo 7. Červenec 2016 Sdílet Vloženo 7. Červenec 2016 já jo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fobik Vloženo 16. Červenec 2016 Sdílet Vloženo 16. Červenec 2016 Mate nekdo dodatecnou zkusenost se zapsanim kol do VTP? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
r_e_n_e Vloženo 17. Červenec 2016 Sdílet Vloženo 17. Červenec 2016 Ja som pytal Skodu Auto o potvrdenie na zaklade rozmerov z Nemeckeho COC. Platil som 33 Eur. Nasledne som siel zapisat rozmery do technicaku ma Policii. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cvrček Vloženo 2. Srpen 2016 Sdílet Vloženo 2. Srpen 2016 Ahoj mám dotaz. Chtěl bych koupit tyto kola na Sup. 2 4x4 TURBINE 7,5J x 18, ET 51 a jde mi o to že mají jiné ET mělo by být podle TP 46 plášť je stejný zda to projde u STK nebo aby se tam vůbec vešli. Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fobik Vloženo 2. Srpen 2016 Sdílet Vloženo 2. Srpen 2016 (editace) Na STK TI nikdo nebude kontrolovat ET kol ani sirku rafku. Jedine co kontroluji je velikost kol a aby nelezly z blatniků. S ET 51 ti urcite nepolezou, prave budou hodne utopeny. Urcite se tam vlezou, ted jde jen o to, aby diky tomu vysokemu ET kola neskrtaly o tehlici treba, ale domnivam se, ze 4x4 superb neni diametralne rozdilny oproti klasickemu FWD Superbovi. Editováno: 2. Srpen 2016, autor: fobik Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cvrček Vloženo 2. Srpen 2016 Sdílet Vloženo 2. Srpen 2016 Nemá to tady někdo vyzkoušené jestli se tam ty kola 7,5J x 18, ET 51 vejdou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tarantulas Vloženo 2. Srpen 2016 Sdílet Vloženo 2. Srpen 2016 (editace) @Albion tyto kola má, ale má tam předek i zadek 15mm podložky, jestli to zoušel i bez nich nevím. Ale podložky kupoval právě proto aby to dobře vypadalo, a je to akorát ani nelezou ven. Ještě je možnost sehnat tyto kola z S3, jmenují se Pegasus antracide a jsou uplně stejné, liší se akorát etečkem a to je právě 44 což by bylo ideál a nemusel by jsi řešit podložky, delší šrouby atd. Ty co popisuješ jsou z O3 L&K, proto to větší ET. Editováno: 2. Srpen 2016, autor: Tarantulas Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.