Publikováno Květen 30, 200916 r ma niekto skusenosti s preflashovanim rj? kolko to asi stoji v skoda servise a na co to je dobre? pytam sa pretoze nad tym rozmyslam, dakujem
Květen 30, 200916 r Autor so studenym startom mam aj ja problemy tak aj preto rozmyslam nad flashovanim
Květen 30, 200916 r Zdeňku asi bych neslovíčkařil,většina ví oco jde,jinak kdyby ne,tak to bývá dost často poslední možnost jak srovnat motor do latě
Květen 30, 200916 r 'bibso' o flashovani rj alebo chiptuningu sa dost pise tu http://forum.skodahome.cz/index.php?showtopic=14599 verim ze tam najdes odpoved
Květen 31, 200916 r Autor ja som nemyslel na chiptuning ale o nahodenie novsej verzie rj v autorizovanom skoda servise. ci stym ma nekto skusenosti (nejde o chiptuning)
Květen 31, 200916 r Napíšu ti celou mojí zkušenost s flashem řídící jednotky.Auto po studeném startu nechtělo jet.Skákalo jako koza, když jsem ho nechal běžet chvíli na volnoběh,pak jelo už normálně.Po výměnách všeho možného jsem zkusil v autor. servisu,jestli by neměli nějaký jiný soft.Auto si odvezli a po 1h ho vrátili,že nahráli nový soft ať to zkusím.Od února jsem neměl jediný problém,dokonce se mi přestal rozsvěcet check motoru při jízdě na lpg
Červen 2, 200916 r Zdar, flashování se řiká přehrání datového stavu ŘJ za novější, pokud nějaký existuje. Už při vývoji auta se zkouší různé datové stavy a čím novější, tím by měl být dokonalejší. Zkrátka se postupně odstraňují chyby, na který se přijde a postupně se takhle uvolňují nové datové stavy. To samý se děje v sérii, kdy s masovou výrobou a provozem vylezou na povrch různý neduhy (třeba cukání na volnoběh) a ty se výrobce snaží odstranit. Samozřejmě když se upravují a uvolní nová data, tak rázem jsou data v tvé ŘJ stará a je možné je přehrát. Samozřejmě nový stav nemusí odstanit všechny chyby ŘJ, ale měl by být lepší než ten starší ... měl :-) SW stav se dá zjistit přes VAS a i snad VAG
Červen 8, 200916 r Autor tak dneska som bol v skodovke ze mi nahraju novy soft (f1, 1,4 MPi, 44kw, r.v. 2000) a po hodine mi zahlasili ze vas soft je aktualny a pritom je to rocnik 2000 a samozerejme aj ked mi nic neurobili som musel zaplatit 22€ za nic. ma neskutocne nas...li, tak teraz neviem ci sa soft da alebo neda preflashovat
Červen 8, 200916 r Vše záleží jestli škodovka vydala novější soft než ten,který máš ve svém počítači.Pokud ho nevydala,nemají ti co přehrát.Problémy se softem měly spíše 16V motory, tak to bylo alespoň v mém případě.
Prosinec 28, 200915 r Podle toho seznamu flashu od škodovky jestli chápu dobře, tak udělaj určitej FLASH třebas jen na jednu chybu a ne celej motor? Na DG mi prej psalo chyba řídící jednotky v digitální části a taky mi radili FLASH, v rádoby expertnim origo škoda servise mi řekli cca 750,-, ale radši to svěřim do rukou lidem co tomu opravdu rozumí v druhým škoda service, ještě že u nás jsou dva
Prosinec 28, 200915 r Mohl bych poprosit o ten seznam flashu via mail, z fóra se mi to nestahuje korektně, díky.
Prosinec 28, 200915 r Vše záleží jestli škodovka vydala novější soft než ten,který máš ve svém počítači.Pokud ho nevydala,nemajíti co přehrát.Problémy se softem měly spíše 16V motory, tak to bylo alespoň v mém případě. Na ten tvůj motor byl flash? Protože v tom seznamu na motor AUA, žádný flash uveden není.
Prosinec 29, 200915 r Můj bývaly BKY na tom seznamu taky není ( ta závada),flash provedli ve škodovce v únoru.
Leden 6, 201015 r Sa hovori,ze do RJ si motor priebezne uklada adaptacne hodnoty z prevadzky.Neviete dakto co si tam konkretne uklada? Napadlo vas niekedy co sa s tymi datami stane pri prehrati SW?
Leden 6, 201015 r A to když tomá někdo čiplý, tak se mu to přepíše ? Nebo je to v jiném poli? Upraveno Leden 6, 201015 r od NNNTomas
Leden 6, 201015 r Sa hovori,ze do RJ si motor priebezne uklada adaptacne hodnoty z prevadzky.Neviete dakto co si tam konkretne uklada?Napadlo vas niekedy co sa s tymi datami stane pri prehrati SW? Smažou se, pak se jednotka učí znovu, stejně jako při odpojení baterky. Takže pokud se Vám zdá auto líné, smažte adaptační hodnoty a naučte ho - jak se má jezdit!
Leden 31, 201015 r Smažou se, pak se jednotka učí znovu, stejně jako při odpojení baterky.Takže pokud se Vám zdá auto líné, smažte adaptační hodnoty a naučte ho - jak se má jezdit! vo,tak to cumim,ze pri odpojeni baterky ,inak som sa aj pohraval s touto myslienkou tomu sa hovori "feature" -ale nie uz prestanem kazdy rok pred zimou vyberat baterku aby som ju nabil -asi si zacnem tie udaje zalohovat - rep naistalujem "zalozny zdroj", lae nie bych to mohol je ta adaptacia k niecomu dobra pani??
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.