Přejít na obsah

Startování zahřátého motoru

ariesek

Doporučené příspěvky

Mam podobny problem, ale startuje me to spatne i pri studenem motoru, takze to trosku souvisi. Nechal jsem menit komplet zhavice (2 byly spatne) a rele co spina zhaveni, ale nepomohlo to. Starter se me protoci tak 2x-5x a pak to line naskoci. Ve vypisu diagnostiky zadna chyba neni. Motor ma najeto cca. 170 000 Km, je pravidelne servisovany. Pry to jeste muzou byt vstriky, tlaky nebo rozhozeny rozvody, ale kdyz to necham v org. servisu skody vse prekontrolovat, tak se asi nedoplatim :p

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je to rok výroby 2001 a má najeto asi 105 tisíc... celkem bezproblémový... v servisu mě strašili, že je to palivové čerpadlo a mám počítat s investicí tak 30 tisíc.... ale víme jak je to v servisech...

Ahoj, máš pravdu. Mám stejný problém se startováním. Jedině za tepla to blbě startuje. Byl jsem v několika servisech a výsledek je takový. Na vině může být buď teplotní čidlo a když ne, tak je to na 100% vstřikovací čerpadlo!!!

Mě to startovalo převážně za tepla špatňe a na 100% za to mohl startér.

Odkaz ke komentáři

• o 4 týdny později...

mně se taky zdá že ty startéry 2001 a výs sou silnejsi než ty starsí. mam octu 98 a 01 a je tam jasný rozdil, ta 98 tak líne otáci až to pomalu chytne a v té 01 ten starter s tím motorem tak zacviči že se zatrepe celý auto a jede to hned.

Odkaz ke komentáři

mně se taky zdá že ty startéry 2001 a výs sou silnejsi než ty starsí. mam octu 98 a 01 a je tam jasný rozdil, ta 98 tak líne otáci až to pomalu chytne a v té 01 ten starter s tím motorem tak zacviči že se zatrepe celý auto a jede to hned.

Přesně tak, mě to dělalo také až jsem dal ten silnější tak to jakoby zaječí.Každopádně to točí do vyšších obrátek a od té doby co jsem to vyměnil tak mám pokoj.Jak jsem psal předtím nejdříve proměřit startér kolik bere a kdyžtak sehnat ten silnější.Repas nepomůže.Je to s podivem ale opravdu jsou startéry pod stejným číslem slabší a silnější jak jsem psal výše.Podotýkám že oba byly BOSH.

Odkaz ke komentáři

mal som to isté, prvý krok: dal som repasovať štartér a nemal som problémy asi týždeň a potom znova. Druhý krok: kúpil som nový štartér a tešil som sa asi mesiac. Tretí krok: nová batéria a už rok sa vozím bez problémov. Teórie mojich známych: diesel potrebuje na štart väčší moment ako benzín a starý štartér aj keď pekne točí ho nemá a druhá : keď je motor studený je aj batéria v kľude a pekne štartuje ale pri jazde sa batária natriasa a v elektrolyte sa rozvíria usadeniny, ktoré pri opätovnom štarte znižujú jej kapacitu a tým vzniká celý problém. Hmmm. Podstatné je, že mne pomohla výmena batérie.

Odkaz ke komentáři

• o 5 týdny později...
Mě se to s tím startovaním zahřátého motoru občas stává taky.Ale mám 1,6 74kW.Točí,ale nechytne.S přidaným plynem to chytne hned.

To mi delalo taky, ale byla to zanesena klapka.

HM 1,6 / 74

Odkaz ke komentáři

• o 1 měsíc později...

Jen přidám odpověď.... zkusil jsem jednoduše při zahřátém motoru a potížemi při startování připojit přes kabely baterii z jiného auta a motor naskočil snad na čtvrt otáčky startéru. Vyměnil jsem baterku a starty jsou bez problémů.... takže... před investicemi do startéru zkuste třeba i tento "laický" postup.

Odkaz ke komentáři

Hoj všem. Potkalo mne to samé. Dovezl jsem si autí, má najeto 150 tis a teplý start trvá cca 3-5 s. Využil jsem akce "Jarní prohlídka" a nechal to zkouknot v autorizovaném servise. Zjistili že to způsobuje 1 žhavící svíčka. Za studena svítí jak o život a za tepla když tam nejde tolik proudu ani neškrtne. Dali nový kus a vše je OK. Tak teď už je otázka, zda to alespoň chvíli vydrží. :ph34r:

Ale TDI nad 5°C nežhaví ani při studeném motoru, natož za tepla...

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...