arnost Vloženo 4. Červenec 2009 Sdílet Vloženo 4. Červenec 2009 Jak se mění zadní ložisko? Nemáte někdo postup nebo nějaký zlepšovák. Ložisko mám. Okta 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bery Vloženo 10. Červenec 2009 Sdílet Vloženo 10. Červenec 2009 Taky by mě to zajímalo.Chystám se na oba ať už to je přijednom. Zajímalo by mě taky jak moc utáhnout tu hlavní samojistící matici. Jestli to dotahovat silou pouze rukama,nebo jak mají někteří ve zvyku stoupnout celou váhou na klíč. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
67jitka58 Vloženo 18. Červenec 2009 Sdílet Vloženo 18. Červenec 2009 Taky by mě to zajímalo.Chystám se na oba ať už to je přijednom. Zajímalo by mě taky jak moc utáhnout tu hlavní samojistící matici. Jestli to dotahovat silou pouze rukama,nebo jak mají někteří ve zvyku stoupnout celou váhou na klíč. Přesný postup je v knize Jak na to. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jirka21 Vloženo 18. Červenec 2009 Sdílet Vloženo 18. Červenec 2009 Taky by mě to zajímalo.Chystám se na oba ať už to je přijednom. Zajímalo by mě taky jak moc utáhnout tu hlavní samojistící matici. Jestli to dotahovat silou pouze rukama,nebo jak mají někteří ve zvyku stoupnout celou váhou na klíč. Dvanáctihranná matice, samojistná, 70 Nm + pootočit o 40° Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mysko Vloženo 19. Červenec 2009 Sdílet Vloženo 19. Červenec 2009 Pre predstavu... 70 Nm je asi tak ako keby si tlacil hmotnostou 70 kg. Tak si skus pohnut 70 kg zavazim ze ako mas zatlacit. Alebo ked sa zhupnes celou vahou na kluc a mas 70 kg cca tak je to akurat . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
crafttomik Vloženo 30. Červenec 2009 Sdílet Vloženo 30. Červenec 2009 Pre predstavu... 70 Nm je asi tak ako keby si tlacil hmotnostou 70 kg. Tak si skus pohnut 70 kg zavazim ze ako mas zatlacit. Alebo ked sa zhupnes celou vahou na kluc a mas 70 kg cca tak je to akurat . len je rozdiel ci ma kluc 20 cm alebo 100 cm. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ghoust Vloženo 31. Červenec 2009 Sdílet Vloženo 31. Červenec 2009 len je rozdiel ci ma kluc 20 cm alebo 100 cm. Podle me by to melo byt vahou 7 kg na 1m klici M= m*g*r=F*r= vaha * gravit. konstanta(cca 10) * delka klice Neco na wiki Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mysko Vloženo 31. Červenec 2009 Sdílet Vloženo 31. Červenec 2009 (editace) Ked mas 20 cm kluc tiez musis pouzit silu 70 Nm len ta to bude stat viaaac energie. Paka je na ulahcenie roboty. Newtony s tym neodrbes. Editováno: 31. Červenec 2009, autor: mysko Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ghoust Vloženo 31. Červenec 2009 Sdílet Vloženo 31. Červenec 2009 No pri 20 cm uz to bude 35 kilo etc. potrebna hmotnost v kilech = 700 / delkou klice v cm Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.