Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo (editace)

nevim co resite

zlehka vam tu vypisu vyhody dieslu pri koupi ojetiny pri dejme tomu koupe octavia 1.6 75kw a 1.9 TDI

mezi temito modely je zhruba at to prezenu 2 litry na 100km rozdil , rozdil v cene identickeho vozu stari 2002-3 cca 50 - 60 tisic

kdyz koupim naftu usetrim zhruba 60 kc na 100km ,1000km=600kc,10000=6000kc,100 000km=60 000kc

nevyhody oproti benzinu = vyssi pojistka ,mensi vykon,drivejsi vymena rozvodu,casta vymena zhavicich svicek(drahe jak svina),castejsi vymena oleje ,obecne me nanapada nejaka superlativa diesloveho motoru krom uspory cca 1 - 2 litru na 100km,dobre ten kroutak je fakt peknej :D

no snad jedna ktera spada do oblasti ceske povahy , kdyz von kamos co stavi dalnici prodava naftu za 20kc , pak nemame mit nejdrazsi kilometr dalnice v cele evrope

ale jinak jestli te netrapi porizovaci naklady a vyssi cena udrzby bez do nafty, u me rozhodly porizovaci naklady ktere pri mem jezdeni 10 000 rocne proste nikdy nevyuziju u nafty

Editováno: , autor: creck
Návštěvník
Vloženo

No kdyby nafta stala o par kacek mene uz ji davno mam. Ale stoji stejne jak benzin a ta moje 1.6 74Kw bumba neco pres 6 L a to nema opravdu zadnou cenu kupovat TDi nebo SDi

• o 10 měsíců později...
Vloženo

Zdravím pánové,

mohl by mi někdo vysvětlil, čím je daná vyšší spotřeba u O1 TDi přední náhon vs. stejný vůz 4x4. a jestli je opravdu vyšší. přijde mi to o dost a jestli to dobře chápu, "prdel" se připojuje vyjímečně a tak by to němělo být tolik znát, ne?

díky!!

Vloženo (editace)

Jaký máš TDi ???? 66kw 4x4 rotačku nebo 74kw 4x4 PD ???

Jinak spotřeba je vyšší protože : auto je tězší ( ten zadní náhon něco taky váží, tuším metrák ), a hlavně ten kardan co se točí dozadu neustále a má taky nějakej odpor ( až při prokluzu skřítkové v Haldexu připojí zadek ) .... to jsou asi největší důvody no ....

Jinak spotřeba kombinovaná dle mého názoru TDi PD 4x4 74 kw cca 6 - 6,5, TDi 4x4 66kw klasika kluci pak doplní ale co vím tak 5,5 - 6 TDi, klasika předohrab tak 5 - 5,5 .... nepočítám extrémy ;)

Však další příspěvky mě případně opraví :-)

Jinak Lukash ti řekne kolik to žere když je sundanej kardan :-)

Editováno: , autor: olisoft
citovanie predchadzajuceho prispevku
Vloženo

jedná se o klasiku 66kW

ještě jsem nekoupil, ale ta spotřeba mě zajímá. včera jsme to byli projet ve 4 lidech a proběhlo i testování haldexu a na trojku do maxima a průměr na 15km byl 7,5. chci si udělat představu o reálně spotřebě.

přesedám z ibizy 2,0Gti ... a stejně nic nejde líp, ale už je to staré :feve: , tak hledám, nechávám si radit, mám nějaký rozpočet a za prdelí dobrýho mechanika a týpka s VAGem. já už bych chtěl koupit, oni mě pořád brzdí s tím, že "najdeme ještě o maličko lepší" :o)))

Vloženo

Už to tu proběhlo několikrát. Spotřeba u rotačky je cca +1l, u PD motorů až +2l. Záleží na stylu jízdy, tzn. umím jet za 8, ale i za 5.5l/100km. Důvod je jednoduchý, rozvodovka vepředu má ještě další kolečko, co roztáčí kardan - vždy. Dále taháš zadní nápravdu = roztáčíš další souklí a celé to něco váží. Proto má naložené 4x4 klidně 2t. A ještě je tu jedna věc, ty motory na to jsou celkem slabý, tzn. když chceš trochu ject, musíš na to víc šlapat = víc to bumbá, ale to se vracím zpět k první větě.

Vloženo

je mi jasný, že to tu už je. teď jsem dočetl téma o spotřebě o něco níž, má 23(!)stránek a o 4x4 tam jsou 2(!)zprávy a to nic moc vypovídající hodnota. takže ne že bych nehledal ;)

každopádně já myslím, že mi zopověděl naprosto všechno jak jsem potřeboval, takže ti patří můj dík!

ahoj

Vloženo

o vahu celeho systemu ani tak nejde. kdyz jedu v aute ve trech nebo ve ctyrech tak litr na spotrebe to nedela.

Tady jde o to ze se tu toci par ozubenejch kolecek navic. rozvodovka u prevodovky haldex a rozvodovka na zadni naprave.

no a navic jsou ty kola v oleji coz je taky hodne brzdi. krom zvysene spotreby taky ubyvaji rychleji pneumatiky na zadku.

Vloženo
jedná se o klasiku 66kW

ještě jsem nekoupil, ale ta spotřeba mě zajímá. včera jsme to byli projet ve 4 lidech a proběhlo i testování haldexu a na trojku do maxima a průměr na 15km byl 7,5. chci si udělat představu o reálně spotřebě.

přesedám z ibizy 2,0Gti ... a stejně nic nejde líp, ale už je to staré :feve: , tak hledám, nechávám si radit, mám nějaký rozpočet a za prdelí dobrýho mechanika a týpka s VAGem. já už bych chtěl koupit, oni mě pořád brzdí s tím, že "najdeme ještě o maličko lepší" :o)))

Když chceš něco 4x4 co skutečně jede tak jedině 1,8T 4x4 + chip a potom to porovnej s ibizou 2,0Gti :):):)

Pokud se chceš pořádně svést nesmíš na nějaký ten litřík koukat :)

Vloženo (editace)

přesně jak říkáš, z těch 74kw bude rázem cca 96 - 100 kw a při stejné jízdě klesne spotřeba cca o 0,5 litru...pokud ovšem tomu dáváš pokouřit, tak spotřeba je jinde lol .... snad se letos k tomu CHIPu odhodlám fuck

citovanie predchadzajuceho prispevku je ZAKAZANE
Vloženo (editace)

kdo ti dělal čip ??? kecá ti PP ??? a kde jezdíš je důležitý ... ;)

citovanie predchadzajuceho prispevku
Vloženo (editace)

Pokud jezdíš po dálnici kolem 110-120km/h tak by to odpovídalo..To máš i podle tankování spočítáno 4.9l ?

Nešetřit PD 4*4 a jezdit pod 5L se mi moc nezdá ;)

Editováno: , autor: drapek
  • o 1 měsíc později...
Vloženo

Zdravím, před nedávnem jsem psal, že jsem jel s Octavkou 2.0 85 kw jednu trasu byla dlouha cca 40 km za 4,5 l/100 km.

Před týdnem jsem jel s O1 Tdi 81 kw trasu zhruba stejně dlouhou 40 km za 2.9 l/100 km. A podotýkam nebylo to z kopce. Byla to rovná cesta.

Je, ale taky pravdou, že jsem byl poslední a všichni mě předjížděli.

Ale jet za 3l na 100 km tak to se KUR..VA oplatí!!!!!!!!!!!!!!!!

Vloženo

Jestli chces,aby te predjel typek na oslu z prava,tak si to uzij!Sam si rekl,ze te kazdy predjizdel,co to z toho mas?Hezke kdyz posestris,ale vem si jak trpi turbo,kdyz s takovou radis neco kolem 2tis otacek.Ja si jezdim za 7 a jsem spoko! lol:p :p :p :p

Vloženo (editace)

Dlouhodobě nepoužitelný a kdyby ty motory měly aspoň jednu nohu,tak tě nakopou!Mít po 30tis. zadělanej motor karbonem jako někdo jinej po 300tis.,no to se vážně vyplatí :blbec:

Teď jsem si teprve přečetl tvůj dovětek,že se jednalo o ojedinělý pokus...sorry za OT.

Editováno: , autor: hony
  • o 4 týdny později...
Vloženo
Zdravím, před nedávnem jsem psal, že jsem jel s Octavkou 2.0 85 kw jednu trasu byla dlouha cca 40 km za 4,5 l/100 km.

Před týdnem jsem jel s O1 Tdi 81 kw trasu zhruba stejně dlouhou 40 km za 2.9 l/100 km. A podotýkam nebylo to z kopce. Byla to rovná cesta.

Je, ale taky pravdou, že jsem byl poslední a všichni mě předjížděli.

Ale jet za 3l na 100 km tak to se KUR..VA oplatí!!!!!!!!!!!!!!!!

Mohu souhlasit. Mám O1 81kw r.v.99. Mám ji od roku 04 kdy měla 120tkm a nyní mám 280tkm. jezdím nějakých 40tkm za rok. Dlouhodobou spotřebu podle palubního počítače mám 4,0-4,3l/100km. Ve skutečnosti (počítač totiž lže) to je 4,5-4,7l. Na pravidelné jízdě do práce a zpět (18km přes Ostravu), dosahuju spotřebu 3,7-4,2l tam i zpět. Cestu na chalupu (85km) dělám za 3,8-4,2l a zpět za 3-3,3l dle počítače. Všechno je to o stylu jízdy. Snažím se mejezdit více jak 100km/h - ideální je 80km/h, jezdit co nejvíce na pětku a to od 1.200ot/min, co nejvíce brzdit motorem a co nejméně brzdami (tomu odpovídá výměna brzdových destiček (1x za 75tkm). Musím konstatovat, že to nemá žádný vliv na opotřebení motoru, možná je to pro něj i lepší (v 250tkm jsem měl turbo na repasi - bylo podezření na vůli v ložisku - po rozdělání servisman konstatoval, že vůle je jak u auta co má tak 150tkm). Nesouhlasím s tím že bych jezdil jako šnek navíc při 50 v obci a 90 mimo obec aspoň dodržuji předpisy. Měl jsem možnost jezdit s O1FL 66kw r.v.2001 a spotřeba byla obdobná, pak jsem jezdil s O1FL 96kW r.v. 2002, tam se se spotřebou nešlo dostat pod 4,5l/100km ale nevím nakolik lhal počítač a jako poslední jsem jezdil s O2 10xkW 2,0l a spotřeba taky kolem 4,5l/100km podle počítače, který nelhal. Příští rok chci svoji O1 vyměnit za B1 2,5l a tam už ta spotřeba bude asi někde jinde. Podle mých zkušeností začali jezdit dva známí a dosahují podobné hodnoty.

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...