Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Doporučené odpovědi

Jenom technický dotázek. Dá se jezdit jen na čistý propan? Neškodí to nějak motoru nebo dalším věcem? Můžu mít po přestavbě čistý propan za super cenu, tak mě zajíámá jestli se na to dá jezdit bez nějakých problému nebo moc velké spotřeby atd... Díky

to mi řekni co je super cena, vzal bych si ho 20 vagonů........můžeš, auto bude živé, ale bude mít šílenou spotřebu, v dobách kdy se začínalo s čerpačkama/1994-6/ se jezdilo na propan, ale každá škodovka aby dobře jela msela mít nastavený předstih ze 7 na skoro 20 stupňů...jaké další následky to bude mít nevím...

• 3 týdny později...

Tak 24.2 jsem objednaný na přestavbu. Chtěl jsem dříve, ale má tam docela frmol, čekání kolem 2 týdnů na volný termín... Budu tam mít komplet BRC systém, cenově to vyjde na 31t, tak pak dám vědět jak s tím jsem spokojený :-)

...ja jsem velice spokojen!! :p V pondeli jsem byl na revizi u Karla LPG. Od montaze jsem uz najel pres 32.000km bez sebemensiho problemu. Spotreba /moc ji nehlidam/ se pohybuje mezi 7.6-8.4 l/100km. Vim vsak jiste, ze kdyz vezmu plnou nadrz LPG a t.j okolo 42 l najedu minimalne 500 km. Jsem rad, ze jsem si nechal delat plyn u Karla. Jedna vec me vsak s..e a to, ze Karel je tak daleko ode me lol ..... ;):);)

no já také chrochtám blahem, teď zas po dlouhé době mi byla svěřena Fábka ;) , tak jsem předminulou neděli bral plnou (44 l) a dnes mi došel plyn se stavem na počítadle 657 km :palec2: . Na zimu slušný :p . Jediné co mě irituje fuck jsou ty ceny na pumpách

tak pri tvoji spotrebe te ani ty aktualni ceny nezruinuji :-)

njn, ale problém je v tom, že Fábuli mám vyjímečně a s Feldou jsu skoro o dva litry jinde :aggressive: , takže tam ta cena už je hoooodně blbá

Ahoj,ja mám spotřebu 8,4,když odpočítam beneli na starty možná to bude tím ,že jezdím kratší trasy ,když jedu někam dál tak 7,2 jinak mám najeto zatím 13500km na lpg mám BRC dělal mi to Karel lpg.auto jede bez problémů.

Jenom technický dotázek. Dá se jezdit jen na čistý propan? Neškodí to nějak motoru nebo dalším věcem? Můžu mít po přestavbě čistý propan za super cenu, tak mě zajíámá jestli se na to dá jezdit bez nějakých problému nebo moc velké spotřeby atd... Díky

Čau.Jsem tu nový a chtěl jsem se zeptat jak máte vyřešené rezervní kolo po přestavbě Lpg.Je nutné rezervu dle vyhlášky vozit, nebo stačí sada pro opravu defektu? Uvažuji taky o montáži.Musím v kufru vozit kočárek, tak je to pro mě důežité vědět, než se rozhodnu pro montáž.Firma zabývající se montáží tvrdí, že stačí pouze sada pro opravu.Znamý na STK opak.Tak jak to tedy je?Jedná se o vůz Škoda Fabia-combi 1.4 Mpi.Za příp.info dík

záleží na tom jestli je auto schváleno pro provoz po pozemních komunikacích s opravnou sadou, ale nechápu že to s kombíkem vůbec řešíš ;) . Kolo na stojáka, jak to mám já a na kočárek pořád hamburg místa :p

post-3505-0-47318500-1297839614_thumb.jp

Ahoj ,ja jsem si sehnal na vrakáči dojezdovku ze čtyřkovýho golfa(300kč) ,jinak vozím i opravnou sadu,ale když je opravná sada tak bejt rezerva nemusí.

post-58939-0-48657900-1297850072_thumb.j

no pokud je Fabia I shválená pro provoz s opravnou sadou tak nemusí, ale chce to ověřit

Fabia 1 je schválená pro provoz s opravnou sadou

;)

tak Borax, teď už je to jen na tvém uvážení, do čeho půjdeš ;)

Ahoj vespolek,

možností jak přichytit rezervu je spousta. Já to mám vyřešeno takto.

post-1138-0-21991300-1297879994_thumb.jp

Ahoj vespolek,

možností jak přichytit rezervu je spousta. Já to mám vyřešeno takto.

Tak Vám pánové moc děkuji.Isnspiraci už mám.Přece jenom je jistější rezervu mít.Ještě k tomu Lpg:Montážní firma mi doporučila zařízení STAG ze sekvenčním vstřikováním.Montují ho už léta a prý funguje bez problémů.Při najetí mých cca 15 tis.ročně se mi zařízení dle jejich tvrzení vrátí za 2 roky.(Mám najeto 107 tisíc, tak snad motor ještě 100 vydrží..... :-) )

I kdyby později auto stejně odjezdím,prodávat ho určitě nebudu.Máte tu s tímto Lpg zařízením nějaké zkušenosti, nebo pořídit něco jiného?Cena montáže mi má vyjit do 25 tisíc.Je to tedy o dost míň, než v roce 2004.To jsem se po tom pídil a sekvenčka přišla zhruba o 10 tis.víc.Tehdy mě odradili právě vysoké pořizovací náklady.

Sehy: Že to nemaže má myslím vliv nato že se ti to muže zadřít (v horizontu -+100 000km). Proto se doporučuje po ujetí nadrže jet i nějakej ten kylák normálně na benzín.

No a s tím přehříváním, sem si ještě vzpoňel na kamáráda v eskortem 1.6 na LPG. No a ten když tomu motoru hodně dával, tak po zastavení, motor ještě běžel i po vypnutí zapalování. no a dělá to jen na plyn. Bude to nejspíš zpusobený tím, že ten motor není ulně v pořádku, ale uvádím to jen jako takovou perličku.

http://www.brc.sk/motory.htm

borax

já mám stag a najeto 150000 na lpg a problém žádný takže bych se neobával ;)

Tak dneska jsem si přivezl fabku předělanou na LPG. Mám tam BRC, přesný typ systému zjistím, až se na to kouknu z blízka :-) Prozatím najeto 40km a jízda v pohodě. Uvidím až najedu aspoň 1000km :-) stálo mě to 29 000 komplet...

Zdravím plynaře .Na plyn jezdím od r.1995 první auto Š 125 L (lovato) pak šel do Formana (lovtec) pak Felicie kombi (lovtec) a nyní mám Fábii v kombiku 1,4 MPi Euro 4 ve všech podtlak a byl jsem se všemi systémy maximálně spokojen .Najezdím kolem 35 000 Km ročně a úspora v nákladech je nemalá !!!!! stačí si to hodit na papír a nedá se na tom prodělat !!!!

Bezpečnost plynu v autě je vyšší než benzín ,stačí se kuknout kolik aut ba plyn zhořelo atd ,nenajdete zkoro nic.

Montáž ( systém lovato ) do Fábie mě stála 20 500 Kč poplatek na úřadu 50 Kč spotřeba 8,2 L / 100 Km

Ještě jsem tu zahlédl něco o rezervě u všech -Forman ,Felicie ,a nyní Fábie mám rezervu přišroubovanou na zadním čele zadních sedaček v pohodě se tam vejde ( na stojáka ) v kufru potom nezabírá skoro žádné využitelné místo .Protože plnohodnotná rezerva je přece jen rezerva .

Ať žije propan jako palivo !!!!

No tak mě budou montovat plyn ve sředu.Poraďte mi prosím jakým způsobem jste uchytil šrob na přepevnění rezervy do zadních sedaček.Nějakým samořezným šroubem, nebo jste demontoval molitan?(to asi těžko)

Rád by si to udělal stejně, jen nevím jak na to.

Díky

Upraveno od Malta
citace předchozího příspěvku. Citace smazána.

Zdravím

Takže k dotazu ohledně přichycení rezervy ---- stačí koupit šroub pro uchycení umyvadla ( obi , baumax ) cena kolem 20 Kč na jedné straně šroubu je samořez a na druhé M 10 .Teď stačí vyměřit pomocí kola kde se má šroub zašroubovat ,předvrtat ( zadní čelo je z dost tlustého plechu ) přes polstrování a zašroubovat samořes .Samozdřejmě tak daleko aby osobu sedící na zadním sedadle netlačil šroub do zad .Pak se musí odstranit kus plastového šuplíku na roletě ,jinak se tam roleta nedá dát .Práce na 10 min.Více viz foto

post-55278-0-56188600-1298991702_thumb.j

post-55278-0-98306500-1298991719_thumb.j

Upraveno od martin71

áha, nebylo mi jasné jak dostaneš kolo pod roletu (když je 14") a teď už je vše jasné ... zrušit korýtko

Tak dneska se mi při dojíždění do práce rozsvítil check motoru po ujetých 350km, auto jelo normálně dál, tak uvidím odpoledne,jestli to něco dělá :) Jinak mám BRC Seqvent 24, toroid 48l, Fabie 1,2 HTP 40kW...

EDIT:

tak oprava, podle manuálu mi svítí kontrola výfukových plynů...takže to snad doladí v servise LPG při kontrole :)

Upraveno od Haniss

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.