Listopad 23, 200618 r Zdravím na fóru, před tejdnem sem si nechal namontovat LPG do své fábky, je to 1,2 HTP 47kW. Zatím jsem celkem spokojenej, spotřeba zatím kolem 7,5-7,8l/100km. Ale cas od casu to na trojku chvílu cacuká, ale ne vzdycky? Poradí nekdo co s tím? Zařízení je montovaný nový, od firmy HL propan, Magic2, přímo pro třívalcové motory.
Listopad 23, 200618 r vypadá to na ten Elpigaz, ale ten neznám. Tady bych byl asi obzvlášť obezřetný a zjistil si počet přestaveb, nejlépe udělaných na Fabku (nejlépe na tvou motorizaci), nevím co máš za motor, protože jestli je to např. jediné zastoupení v republice, tak se taky může stát, že firmě to nepůjde a skončí a pak kam to půjdeš servisovat že. Jsi někde od Lanškrounu?
Listopad 23, 200618 r Zdravím na fóru,před tejdnem sem si nechal namontovat LPG do své fábky, je to 1,2 HTP 47kW. Zatím jsem celkem spokojenej, spotřeba zatím kolem 7,5-7,8l/100km. Ale cas od casu to na trojku chvílu cacuká, ale ne vzdycky? Poradí nekdo co s tím? Zařízení je montovaný nový, od firmy HL propan, Magic2, přímo pro třívalcové motory. dělá to v rozmezí 2 až 3t. ot/min?
Listopad 23, 200618 r Jo, ale jenom někdy, někdy je to bez problémů a někdy když mě přepne plyn, a jedu někde do kopečka a roztahuju trojku tak to udělá.
Listopad 23, 200618 r vypadá to na ten Elpigaz, ale ten neznám. Tady bych byl asi obzvlášť obezřetný a zjistil si počet přestaveb, nejlépe udělaných na Fabku (nejlépe na tvou motorizaci), nevím co máš za motor, protože jestli je to např. jediné zastoupení v republice, tak se taky může stát, že firmě to nepůjde a skončí a pak kam to půjdeš servisovat že. Jsi někde od Lanškrounu? Ano z Ústí nad Orlicí.Dík za odpově´.proto jsem se ptal,protože také mám pochybnosti.Do zprávy jsem mu psal,aby dal vědět počet realizací případné reference.Rozhodně k vůli 1000kč nebudu riskovat.
Listopad 23, 200618 r vypadá to na ten Elpigaz, ale ten neznám. Tady bych byl asi obzvlášť obezřetný a zjistil si počet přestaveb, nejlépe udělaných na Fabku (nejlépe na tvou motorizaci), nevím co máš za motor, protože jestli je to např. jediné zastoupení v republice, tak se taky může stát, že firmě to nepůjde a skončí a pak kam to půjdeš servisovat že. Jsi někde od Lanškrounu? Ano z Ústí nad Orlicí.Dík za odpově´.proto jsem se ptal,protože také mám pochybnosti.Do zprávy jsem mu psal,aby dal vědět počet realizací případné reference.Rozhodně k vůli 1000kč nebudu riskovat. moje řeč bohužel na tu stranu nic neznám, jen kousek od Mor.Třebové, v Mezihoří (u Městečka Trnávka) montuje borec Magic 2 od HL Propan Upraveno Listopad 23, 200618 r od Malta
Listopad 23, 200618 r Jo, ale jenom někdy, někdy je to bez problémů a někdy když mě přepne plyn, a jedu někde do kopečka a roztahuju trojku tak to udělá. tak to je tím že je chudá směs a jakmile tam není to co má být tak jednotka, aby nedošlo k poškození katal. nespálenou směsí, odpojuje vstřiky a to je to cukání. Nevím jak Magic od HL Propan, ale u Tartarini, jsme to řešili správným průměrem trysek a pak softwarovým obohacováním směsi v rozmezí otáček 2- 3 t. Později upraven software přímo výrobcem (obsahoval předvstřik), nevyžaduje nabohacování směsi.
Listopad 24, 200618 r to malta: Jakou máš prosímtě velikost nádrže, a průměrnou spotřebu. Měl jsi někdy se sekvenčním vstřikováním nějaké větší problémy?
Listopad 24, 200618 r to malta:Jakou máš prosímtě velikost nádrže, a průměrnou spotřebu. Měl jsi někdy se sekvenčním vstřikováním nějaké větší problémy? nádrž má toroid 47l, dostanu tam tak 44l když je prázdná a spotřeba? Když to nehoním tak dokáži jezdit za 6,5l, ale normálka jezdím průměrně za 7 až 7,5l. Rekord mám (mám pocit že už jsem to tady psal na fóru) 9,15l ale to bylo 80% dálnice při rychlostech 120-160 tacho + 20% město (Praha). A problémy? Kromě cukání (než jsme odladili) žádné. Snad z času na čas se mi rožne check motoru (chybové hlášení je směs příliš chudá) a rozsvěcuje se mi obvykle v režimu 2800 - 3000 ot/min. Ale jak jsem četl na fóru, rozsvěcení kontrolky motoru dělá i benzíňákům. Upraveno Listopad 24, 200618 r od Malta
Listopad 24, 200618 r to malta: Já bych měl dle papírů mýt nádrž na 45 l, taky toroid, když se tankova poprvé tak tam údajně daly 40l, ale zatím jsem ji ještě nevyjel úpně celou, nejvíc sem tankoval nějakých 27 litrů.
Listopad 24, 200618 r to malta:Já bych měl dle papírů mýt nádrž na 45 l, taky toroid, když se tankova poprvé tak tam údajně daly 40l, ale zatím jsem ji ještě nevyjel úpně celou, nejvíc sem tankoval nějakých 27 litrů. no předpisově by ti mělo vlézt do 45l nádrže 36l (80% plnění). Na Feldě jsem měl 45l válec a plnění jsem měl max 32l a to bylo naprd, nic jsem na to nedojel. Teď jsem max. spokojený (sice vím že to není ideál) ale konzultoval jsem to se servisákem a v pohodě a navíc, když beru plnou, vždy hned jedu, takže než někde zastavím, mám vždy méně než 80% nádrže, tak si s tím nedělám těžkou hlavu
Listopad 24, 200618 r to malta: no ideální to není ani u mě, ale jezdím denně z Lysic do Brna, takže jako ideální volba tankování se mě jeví Lipůvka (mimochodem tam je teďka cena 13,80kč za litr ). Takže i když tam dají trochu víc tak se nic moc neděje. Musím otestovat dojezd na plnou nádrž.
Listopad 24, 200618 r to malta:no ideální to není ani u mě, ale jezdím denně z Lysic do Brna, takže jako ideální volba tankování se mě jeví Lipůvka (mimochodem tam je teďka cena 13,80kč za litr ). Takže i když tam dají trochu víc tak se nic moc neděje. Musím otestovat dojezd na plnou nádrž. tak to se můžeme potkávat , já jezdím denně Jevíčko-Kuřim a tankuji v Lipůvce pravidelně (řekl bych tak 95% mého veškerého tankování), cena je tam od včerejška, to potěší
Listopad 24, 200618 r to malta: Měl jsi někdy problémy s tankováním v Lipůvce? Jaká je tam dlouhodobá kvalita plynu?
Listopad 24, 200618 r to malta:Měl jsi někdy problémy s tankováním v Lipůvce? Jaká je tam dlouhodobá kvalita plynu? nikdy žádné a to tankuji jak u Jet tak i naproti. Zato jsme i přes varování servisáka jednou vzal Flagu v Č.Hoře (musel jsem z nouze) a zle se mi to nevyplatilo. Flaga totiž obsahuje malé množství oleje a ten není dobrý pro sekv.vstřik. Ucpal se mi jeden vstřik a auto jelo na dva válce a přešlo do nouz.režimu. Museli mi to vyčistit (500,-) a od té doby se Flaze vyhýbám velkým obloukem a ikdybych měl jet 200 km na benzín, tak ji nevezmu.
Listopad 24, 200618 r to malta: No je otázka, jestli se ti ucpal vstřik tím že to byl plyn Flaga, a nobo tím, že v Černé hoře tankuje hrozně málo lidí. ( já sem za celou dobu tam snad nikoho tankovat neviděl). Ale v sobotu sem musel jet do Blanska tak sem natankoval v Ráječku a žádný problémy se mě do dotankování u Jetu neprojevili.
Listopad 24, 200618 r to malta:No je otázka, jestli se ti ucpal vstřik tím že to byl plyn Flaga, a nobo tím, že v Černé hoře tankuje hrozně málo lidí. ( já sem za celou dobu tam snad nikoho tankovat neviděl). Ale v sobotu sem musel jet do Blanska tak sem natankoval v Ráječku a žádný problémy se mě do dotankování u Jetu neprojevili. bohužel byl, servisák mě na to upozorňoval nebrat Flagu obecně. Jinak s Feldou jsem bral jedině v ČH (jenže tam jsem měl podtlak)
Listopad 24, 200618 r to malta:Měl jsi někdy problémy s tankováním v Lipůvce? Jaká je tam dlouhodobá kvalita plynu? nikdy žádné a to tankuji jak u Jet tak i naproti. Zato jsme i přes varování servisáka jednou vzal Flagu v Č.Hoře (musel jsem z nouze) a zle se mi to nevyplatilo. Flaga totiž obsahuje malé množství oleje a ten není dobrý pro sekv.vstřik. Ucpal se mi jeden vstřik a auto jelo na dva válce a přešlo do nouz.režimu. Museli mi to vyčistit (500,-) a od té doby se Flaze vyhýbám velkým obloukem a ikdybych měl jet 200 km na benzín, tak ji nevezmu. ako je na tom Flaga a podtlak ?? nevies ?
Listopad 24, 200618 r to malta:Měl jsi někdy problémy s tankováním v Lipůvce? Jaká je tam dlouhodobá kvalita plynu? nikdy žádné a to tankuji jak u Jet tak i naproti. Zato jsme i přes varování servisáka jednou vzal Flagu v Č.Hoře (musel jsem z nouze) a zle se mi to nevyplatilo. Flaga totiž obsahuje malé množství oleje a ten není dobrý pro sekv.vstřik. Ucpal se mi jeden vstřik a auto jelo na dva válce a přešlo do nouz.režimu. Museli mi to vyčistit (500,-) a od té doby se Flaze vyhýbám velkým obloukem a ikdybych měl jet 200 km na benzín, tak ji nevezmu. ako je na tom Flaga a podtlak ?? nevies ? pro podtlak bych zase řekl že je to jeden z nejlepších. Když jsem měl Feldu, tak jsem naopak vyhledával pokud možno Flagu
Listopad 24, 200618 r to malta:zajímavé, aspoň budu vědět na co si dávat pozor. Díky moc za rady. není zač , plyňaci si musí pomáhat
Listopad 24, 200618 r bol nejaky rozdiel medzi Flagou a zvyskom sveta ?? alebo to bolo len na doporucenie ?
Listopad 24, 200618 r bol nejaky rozdiel medzi Flagou a zvyskom sveta ??alebo to bolo len na doporucenie ? slyšel jsem že měl vyšší oktanové číslo, ale nevím nejsem chemik, takže nemohu potvrdit, ale určitě bude nejčistší (tuším jsou to Rakušáci) a ti nevyrábí z ruské ropy
Listopad 27, 200618 r ted jsem z toho zmatenej, nevím kam mám dát dotaz (jestli sem, nebo do Fabia 1,2 + lpg) no ale to je jedno. Co se týče cukání mezi 2-3tis. otáček, tak po debatě s mým švárou, a po vysledování kdy to nejvíc dělá, to jest po přenutí na plyn (tj. 40st. C a 1600 ot.) tak si myslím, jestli by nepomohlo nastavit řídící jednotku tak, aby přepínala při vyšší teplotě. Jaký je váš názor?
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.