olisoft Vloženo 14. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 14. Prosinec 2009 Pozri do bazara, samotne vybojky sa predavaju o rad lacnejsie. (cca 600-800Kc) Samozrejma su to znackove kusy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Janez Vloženo 2. leden 2010 Sdílet Vloženo 2. leden 2010 Ahoj... aj ja som mal mensi problem so svietivostou. Demontoval som lampy a vycistil šošovky a vymenil som aj vybojky zo 6000K na 4300K. Mam pocit, ze su pre zimnu prevadzku lepsie. Zistil som vsak, ze paraboly svetiel su uz dost vypalene a trocha deformovane teplom. To logicky znizuje svietivost. Chcem sa spytat ci tu niekto nevie zohnat nove paraboly na D2S vybojku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jojo24 Vloženo 27. leden 2013 Sdílet Vloženo 27. leden 2013 Ahoj... aj ja som mal mensi problem so svietivostou. Demontoval som lampy a vycistil šošovky a vymenil som aj vybojky zo 6000K na 4300K. Mam pocit, ze su pre zimnu prevadzku lepsie. Zistil som vsak, ze paraboly svetiel su uz dost vypalene a trocha deformovane teplom. To logicky znizuje svietivost. Chcem sa spytat ci tu niekto nevie zohnat nove paraboly na D2S vybojku. ako si nakoniec poriesil tu parabolu? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
figo16111 Vloženo 27. Září 2014 Sdílet Vloženo 27. Září 2014 no to by zaujimalo ja mna ako si to poriesil, kolko ta stala vymena 2ks ?? mne tiez slabo svietili, vymenil som vybojky a skoro rovnaky vysledok, do dialky vobec nesvietia, pozeral som do svetla a ako by sa mi rozsipovala parabola, myslim ten strieborny odrazavy povlak co odraza svetlo ... ako to riesit, vymenit len paraboly alebo rovno cele svetlo ?? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
figo16111 Vloženo 27. Září 2014 Sdílet Vloženo 27. Září 2014 mam octaviu 1.9tdi 81kw, r.v.2003 a chcem sa spytat ako zistim ci mam automaticky vyskovo nastavitelne svetla pretoze na palubovke nemam ziadne kolecko s ktorym si nastavim vysku .... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 27. Září 2014 Sdílet Vloženo 27. Září 2014 Když máš originální xenony z výroby, tak tam musí být automatické nastavování sklonu světel - proto nemáš nastavovací klečko na palubce. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
figo16111 Vloženo 27. Září 2014 Sdílet Vloženo 27. Září 2014 no na svetlach je logo škodovky a pise tam made in france tak neviem .. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 27. Září 2014 Sdílet Vloženo 27. Září 2014 nejde o samotné světlomety, ale jestli tam jsou tam daný z výroby, nebo je někdo dobastlil místo klasických halogenů. Ale podle toho, jak reaguješ usuzuju, že jsou z výroby, takže automatickou regulaci mají Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
figo16111 Vloženo 30. Září 2014 Sdílet Vloženo 30. Září 2014 a poradite mi vymenit len tie paraboly alebo rovno cele svetla ? ma s tym niekto skusenost ? zda sa mi ze mi svetla svietia moc do stran, ked ich nastavim aby svietili viac dopredu, nastavia sa naspet podla seba alebo ostanu tak ? nevie to niekto ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mikl Vloženo 30. Září 2014 Sdílet Vloženo 30. Září 2014 mam octaviu 1.9tdi 81kw, r.v.2003 a chcem sa spytat ako zistim ci mam automaticky vyskovo nastavitelne svetla pretoze na palubovke nemam ziadne kolecko s ktorym si nastavim vysku .... Podívej se za levé přední kolo ,měl by jsi tam vidět pákový mechanizmus čidla náklonu.Druhé je před zadním levým kolem,ale je špatně vidět,pokud není auto na zvedáku. Pokud čidla nenajdeš,je možné,že někdo dodělal xena "natvrdo" bez jakékoliv regulace,také jsem takové viděl :-) Seřízení se provádí pomocí diagnostiky,tkzv. základní nastavení.Po tomto nastavení potom čidla udržují sklon světel ve správné poloze,např.při naložení kufru světla sklopí. Jestli máš systém funkční poznáš také podle toho,že po zapnutí zapalování se světlomety projedou dolu a nahoru a zastaví se ve správné poloze.Ten zvuk motorků je slyšet i v autě. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 30. Září 2014 Sdílet Vloženo 30. Září 2014 a poradite mi vymenit len tie paraboly alebo rovno cele svetla ? ma s tym niekto skusenost ? zda sa mi ze mi svetla svietia moc do stran, ked ich nastavim aby svietili viac dopredu, nastavia sa naspet podla seba alebo ostanu tak ? nevie to niekto ? ty světla se někde dají i zrepasovat Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pajk85 Vloženo 1. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 1. Říjen 2014 Paraboly umí zrenovovat za cca 300/ks pan Nepokoj. Osobní zkušenost a supr. http://www.nepokoj.cz Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
figo16111 Vloženo 1. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 1. Říjen 2014 Podívej se za levé přední kolo ,měl by jsi tam vidět pákový mechanizmus čidla náklonu.Druhé je před zadním levým kolem,ale je špatně vidět,pokud není auto na zvedáku. Pokud čidla nenajdeš,je možné,že někdo dodělal xena "natvrdo" bez jakékoliv regulace,také jsem takové viděl :-) Seřízení se provádí pomocí diagnostiky,tkzv. základní nastavení.Po tomto nastavení potom čidla udržují sklon světel ve správné poloze,např.při naložení kufru světla sklopí. Jestli máš systém funkční poznáš také podle toho,že po zapnutí zapalování se světlomety projedou dolu a nahoru a zastaví se ve správné poloze.Ten zvuk motorků je slyšet i v autě. ten zvuk pocujem, je to pri prepnuty prvej polohy kluca ... skusim sa pozriet ci mam pri kolesach tie cidla a dam vediet, kolko stoji take nastavenie svetiel ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mikl Vloženo 1. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 1. Říjen 2014 Jestli Ti paraboly chodí,nemuselo by se základní nastavení dělat.Výška se nastaví pomocí regloskopu jako halogenový světlomet seřizovacími šrouby. Na základní nastavení bych šel až kdyby to problém nevyřešilo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
figo16111 Vloženo 1. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 1. Říjen 2014 (editace) no tak to cidlo tam mam, skusal som aj nastavovat svetla s tymi srubkami, ale po case sa to vyska svetiel vrati na predomnou nastavenu vysku alebo ostane nastavena takto ako som ju nastavil ja ? Editováno: 1. Říjen 2014, autor: figo16111 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mikl Vloženo 1. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 1. Říjen 2014 (editace) Hele nějak tu větu nechápu. :-) Pokud to funguje správně,tak paraboly projedou trajektorii a zastaví se na místě.Regloskopem změříš jak světla svítí,jesti nahoru,nebo dolu,nebo správně.pokud správně nesvítí,šrouby je podle regloskopu nastaví a je hotovo.Každá další reakce světel,se děje automaticky. Stoupni si proti zdi,zapni zapalování,rozsviť a vlez si do kufru,měl by jsi vidět,že se světlo na zdi zvedne a automaticky sklopí.Vylezeš,světlo se zvedne. Jestli ta základní poloha světla je správná bez regloskopu nezjistíš. Editováno: 1. Říjen 2014, autor: mikl Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
figo16111 Vloženo 1. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 1. Říjen 2014 tak dnes som postavil auto oproti stene, zapametal som si kde priblizne svietia svetla a dal som sadnut brata do kufra ... svetla sa zdvihli o tolko vyssie o kolko sa kufor znizil takze pripada mi to tak ako keby mi to automaticky nenastavovalo svetla ... motor som mal nastartovany Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mikl Vloženo 1. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 1. Říjen 2014 Tak potom Ti nezbývá,než zajet na diagnostiku a zjistit problém,závada už může být kdekoliv,čidlo,vedení,Řj světel.Taky mohou být zatuhlé pákové mechanizmy čidel.Zkus je vyndat jestli se v kloubkách volně pohybují.Víc Ti asi neporadím. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
figo16111 Vloženo 4. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 4. Říjen 2014 no takze prisiel som na to ze budem musiet kupit nove paraboly, pretoze moje stare mate na fotke, šošovky som vycistil a su pekne priesvitne ... svetla svietia lepsie ale potrebujem surne tie paraboly, daju sa niekde zohnat a vie niekto orientačnu cenu ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pajk85 Vloženo 4. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 4. Říjen 2014 (editace) Viz můj příspěvek. Levněji to asi neuděláš. Edit: ty paraboly jsou totálně v pr.... Taky doporučuju vyleštit plexi. Editováno: 4. Říjen 2014, autor: Pajk85 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
figo16111 Vloženo 5. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 5. Říjen 2014 chcem sa spytat kde prednej naprave najdem snimac urovne nastavenia svetiel ked ja tam vidim len to tyčkove ustrojenstvo nastavenia xenonov, je mozne to vidiet ked mam vytocene kolesa do lavej strany alebo si musim lahnut pod auto ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mikl Vloženo 5. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 5. Říjen 2014 (editace) Čidlo není na nápravě,je za tím horním plechem,kousek a páčka je vidět a na Tvé fotce.Dolu na nápravu vede jenom táhlo mechanismu. Editováno: 5. Říjen 2014, autor: mikl Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
figo16111 Vloženo 5. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 5. Říjen 2014 Čidlo není na nápravě,je za tím horním plechem,kousek a páčka je vidět a na Tvé fotce.Dolu na nápravu vede jenom táhlo mechanismu. aha jasne, dakujem ti za vysvetlenie Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
figo16111 Vloženo 19. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 19. Říjen 2014 Chcem sa spytat este jednu vec. Ked nastavim svetla podla tych srubiek na svetlach (imbusy) pri dalsom starte sa svetla nastavia podla zatazenia auta alebo ostanu tak ako som ich nastavil ? Automaticku regulaciu svetiel mam. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libor.kratas Vloženo 22. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 22. Říjen 2014 u xenonu se nastavuje do 0 polohy v diagnostice,elektricky, ale i mechanicky ,doporučuji ti je nechat nastavit, nidky je nenastaviš tak jak máš, co se týka parabol u O1 xenonu tak je je bolest, proto je třeba co nevíce šetřit xenony, a přemýšlet nad nějakým denním svícením, a taky mohu doporučit na renovaci parabol jak pise Pajk85 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.