Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Ahoj šikovní lidi,

mám O1, r.v. 2001 (MR2002), 1.6i/75kW (tuším AVU) a auto mám už zhruba 7 let (bylo to pvůdoně referentské vozidlo). Najeto cca 156000 km.

Za poslední půlrok mám s autem samé potíže - ložisko na LP kole, prasklé těsnění pod hlavou, po čase opět prasklé těsnění pod hlavou (se servisem se dohaduju dodnes). vyžvejkanou napínací kladku a v neposlední řadě také problém s chudou směsí. Zatímco vše výše uvedené se podařilo (ehm, muselo) dát do kupy, problém se směsí přetrvává.

Svítí oranžová kontrolka elektroniky motoru, auto na volnoběh znatelně pocukává a novinkou je pro mě nyní fakt, že mi za poslední měsíc dvakrát při dobržďování ke křižovatce chcíplo (a ano, kvalt byl vyřazený). V průběhu doby jsme s tím zkusili udělat následující: výměna svíček, výměna palivového filtru, výměna obou lambda sond (obě byly v loji) a samozřejmě průběžná diagnostika přes VAG. Procházel jsem obdobné příspěvky zde na ŠH, ale žádné zjevné řešení jsem nenašel - zda jde o těsnění sání, EGR ventil (to ani nevím, co je...), zanesená škrtící klapka, katalyzátor, který se už možná blíží konci své životnosti, kabely ke svíčkám... podobných součástek jsou v autě nepochybně mraky a myslím si, že zkoušet jednu po druhé není optimální řešení. Jeden známý-servisman navrhoval ještě kontrolu čidel pro sledování teploty vody.

Máte nějaký nápad? Nerad bych cpal do auta, které už má svoje roky, zbytečně víc peněz, než je potřeba - pročež se ptám, nesetkal jste se už někdo s touto tajemnou hláškou o chudé směsi? Po vymazání paměti chyb se kontrolka po cca 20 km stejně vždy objeví znovu.

Díky moc všem.

Začni tím co nic nestojí.To znamená-důkladná kontrola sání a podlakových hadiček.Nezapoměn na hadici podtlaku posilovače brzd,ráda praská.Hledej od vzduchového fitru(mrkni i na něj) směrem do motoru.Když nic nenajdeš špatnýho vyčisti škrtící klapku.Čidlo nech na potom.A svítí ti EPC kontrolka nebo ta oranžová jakoby mašinka v pravym budiku?EPC je elektronika motoru,mašinka chyba motoru.

A svítí ti EPC kontrolka nebo ta oranžová jakoby mašinka v pravym budiku?EPC je elektronika motoru,mašinka chyba motoru.

Předně díky moc za tipy, o víkendu se tomu zkusím pověnovat a snad s příručkou pochopím, o čem mluvíš. Protože jsem povoláním programátor, je tu velká šance, že nakonec budu potřebovat někoho, kdo by se mi na to svědomitě koukl - Brno a okolí vítáno :-).

Co se té kontrolky týká, je to tato: http://www.skodaoctavia.cz/Fotkyvelke/budiky2.jpg (ta v tom pravém budíku, jak je tam spolu s akumulátorem).

Mám stejný motor i rok výroby jako ty.Taky jsem se těchto otravných hlášek motoru nahledal,a našel!Jedna blbá naprasklá(nebo jen sesmeknutá) hadička podtlaku a už to cuká kolísá a svítí.Jinak ta kontrolka je ta chyba motoru.Přeju ti hezkou zábavu.

• 1 rok později...

Jak jsi dopadl, mám uplně stejný problém :-(

• 9 měsíců později...

tiez mam rovnaky problem vycistena klapka, vymenene obe sondy, vymenena hadica odvetravania od kluky, vymenene cidlo teploty... na volnobeh kolisu mierne otacky... kontrolka naskakuje po cca 20tich kilometroch...

• 2 týdny později...

Mě tohle dělalo špatný palivový čerpadlo, ale jenom když spadl benzín pod půlku, jakmile jsem měl plnou tak to bylo ok takže nech si ho vyzkoušet.

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.