Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Doporučené odpovědi

Dobrá cena, ochota vše vysvětlit, blízký termín, plná nádrž plynu...a vlál jsem z Ostravy do Brna. Říkal jsem si, že zajet 2x do Brna není žádná hrůza. Další pravidelné kontroly samozřejmě budu řešit někde na Ostravsku. Focus 1.6 je prý tuctová bezproblémová montáž, tak jsem problémy neočekával...hold se projevila nezkušenost začátečníka, dneska už bych to nechal montovat poblíž.

Zkuste tedy někoho doporučit, budu vděčný.

Btw někdo tady v tématu doporučoval Szotka v Horní Suché, taky jsem ho poptával na montáž, volný termín ovšem byl za dost dlouho, navíc STAG mi dost rozmlouval, přičemž argumenty se mi moc nezdály a za to. že mi dá vstřiky Valtek 34 místo 30 chtěl 3 tis.! Přičemž cenový rozdíl je 1 tis. Na druhou stranu mi poradil, že si tam ty lepší vstřiky mám dát. Ale nic proti němu, jenom konstatuju, proč jsem nešel k němu. Krom toho tady měl někdo stejný problém a u Szotka mu únik plynu nediagnostikovali, když tam byl...ale za to třeba taky nemohl.

Ještě mě mrzí, že jsem si nepohlídal ten reduktor, jaký tam jde. Myslel jsem totiž že ke STAGU 300+ jde v základu automaticky AT09 Alaska. Jestli mi tam opravdu dali AT07 BlueStar, tak jim to omlátím o hlavu. Bohužel reduktor je dost schovaný, tak se k němu nedostanu a přílohu k TP teď u sebe nemám, tak nemůžu říct stopro co tam mám.

K té pomontážní kontrole: Nevadí, že půjdu už po 1 tis. km, resp. bude už dostatečně ustálená mapa? Má to nějaku nevýhodu, že půjdu jinam (myslím zase na úpravu programu jednotky, že když jí nastavovali, tak by bylo dobré, aby jí i ladili na pomontažce), nebo to je úplně jedno? Když půjdu jinam, kolik mě to cca bude stát?

Dík za rady.

Upraveno od Malta
citace předchozího příspěvku. Citace smazána.

whiskas, necituj při odpovědi na předchozí příspěvek ten předchozí příspěvek, na to máme to zelené tlačítko dole "Přidat odpověď", jinak dostaneš varování ;)

KaJe - důvod? 40km není daleko....teda taky není blízko, ale ani daleko

Já to tu už psal, ale překopíruju to i sem, ať to každý vidí.

Já to mám taky dělané ve Strakonicích a taky jsem se nazlobil. Sice spotřeba docela dobrá, žere mi to 8,25 l/LPG + 0,25 l/NA95, takže cca 8,5 l, před tím 7,2 litrů benzínu, takže spotřeba dobrá, ale když jsem si převzal auto po montáži, tak jsem po pár km zastavil a šel to do motoru okouknout, prostě zvědavej a chyběl mi tam kryt motoru, tak jsem jel zpět pro něj, kdy jsem si od technika vyslechl, že to bez toho krytu určitě vůbec nejelo, že mi ho tam dají a pak to bude jezdit líp a rychlejc atd., prostě pěknej hulvát. Ještě že u toho byl ten příjmací technik, ten je super a dá se s ním mluvit. Pak jsem po několika dnech, kdy mi něco stále klepalo v motoru zjistil, že není vůbec přišroubované baterka, šroub tam byl, ale jen nasazenej, aspoň jsem ho neztratil. Po cca 3 tisících km jsem byl na doštelování, kde mi hlavně udělali volnoběžné otáčky, na ty se to trochu hádalo. Po asi půl roce jsem jel po dálnici 130tkou a došel mi plyn, auto zapípalo, přeplo do benzínu a rachot a jel jsem na tři válce - já se fakt vylekal. Nemohl jsem napřed zjistit proč, ale nakonec jsem zjistil, že se vyklepala svorkovnice z benzínového vstřikovače, jak nejsou origo, tak když se zapojily, tak ten drátek co to měl zajišťovat se smáčkl a já neměl žádnou svorkovnici zajištěnou, takže když jsem byl po roce na revizi, tak mi to upravovali, ale jak to tak bývá, urvali při tom ten trychtýř na měrku oleje, což jsem zjistil druhý den. Kabely ke vstřokovačům na LPG šli před revizí za trychtýřem a po před ním, takže to museli urvat oni, ale když jsem ho měnil, tak praskal jak nic, asi byl hodně tím teplem narušenej, takže to jim ani moc nezazlívám, ale říct mi to aspoň mohli.

Tak jsem se konečně dostal k LPG příloze TP. Podle homologačních čísel jsem si našel co tam vlastně mám...a beru zpět informaci o reduktoru, je tam Tomasetto AT09 Alaska, takže v pořádku.

Musím teda provés kontrolu těsnosti...asi to raději nechám na odborníky, zkuste tedy někoho doporučit poblíž Havířova/Ostravy. Dík

KaJe - ani nevím co napsat, stát se stane, akorát možná ta konverzace mohla být lepší.

whiskas - ono by to ani na ten Bluestar nejelo ;).

Co se týče úniku, seřízení, seřízení po montáži.

Seřízení po montáži v rozmezí od 2500-3000km by mělo být bezplatné a provedeno u firmy, jež přestavbu realizovala. V případně úniku plynu a tímpádem omezení bezpečnosti se tato kilometráž nepočítá a závada musí být nalezena a odstraněna pokud možno ihned - jedná se o bezpečnost a ta je na prvním místě.

V případě, že zařízení bude diagnostikováno, seřizováno (jde o napichnutí ŘJ LPG), apod jinou firmou, než tou, která zařízení montovala, může montážní firma upustit od záruky z důvodu neoprávněného zásahu jinou firmou s důvodem nedůvěry jiné firmy. Tato záruka se nevztahuje na to, když závadu bude řešit dovozce.

Laicky řečeno, pokud já něco namontuju a dám na to záruku práce, nikdo mi nemůže do toho hrabat pokud si to nepřeju. Pokud i tak učiní, o záruku přichází. Ovšem pokud já dám svolení jiné firmě nějaký úkon provést, záruku zrušit nemůžu.

Systém AC Gaz Stag od jisté doby dokáže lokalizovat napichnutí jiného počítače, tímpádem jasný důkaz, jestli danný soft byl upravován jinde nebo ne.

Samozřejmě pokud jiná firma vymění nějakou sponu na hadici s tím, že unikal plyn, tak na to já v životě nedojdu.

Jinak zkuste kontaktovat uživatele "Omegus", ten je z vašeho směru a únik s plynem u nějakého člověka vyřešil. Tudíž vám bude schopen poradit.

Stanovení ceny je individuální. Není od věci se informovat o ceně nalezení úniku, případně opravy předem, pokud je to možno.

:kol-143:

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.