pala Vloženo 12. Červen 2011 Sdílet Vloženo 12. Červen 2011 klucí ještě potřebuji poradit, a nechci zakladat další téma,ohledně toho snímače(čidla)teploty chladící kapaliny G62,které jsem řešil v předchozím příspěvku!podle schématu,které jsem sehnal by měl být ten snímač tento!!!! na prvních dvou fotkách je odpojen konektor!!po odpojení konektoru jsem zjistil že je pouze dvou polohový(má dva piny)!!ale na internetu nabízí jen 4polohový snímač cca500kč!tudíš se ptám jestli je to on a popřípadě mi pisnite kat.číslo dle etky??a kolik má superb r.v.2002 tedy snímačů,dva nebo jeden?protože budík mi fuguje normálně,ale teplota dle vagu co jde do řidící jednotky tak je chybná!! díky borci!!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tarantulas Vloženo 8. Září 2013 Sdílet Vloženo 8. Září 2013 Taky mě teď kontrolka motoru trápí. Hodně jsem se tu dočetl co by to mohlo mít za příčinu tak toho zkusím využít jako radu servisákům. Dám vědět jak jsem dopadl. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ďurih Vloženo 4. Říjen 2013 Sdílet Vloženo 4. Říjen 2013 Čus pánové 2.8i, r.v.02 naj.178000, motor AMX Kontrolka mi zprvu začala svítit na plyn - chudá směs pak začla i problikávat, špatné zapalovácí u 3 válce(svíčka v oleji, na základě toho vyměněny těsnění ventilů) chvilku klid a pak znova problikávání, tak jsem vyměnil i svíčky dnes znova cukání a problikávání(na vag se dostanu snad zítra) hodil jsem sem tu citaci, protože mám tušení, že to budou ty kabely, přece jenom výměna těsnění a svíček,je tam málo místa, ještě do toho kabely a hadičky na plyn, ještě jsem to teď každý den kontroloval, jestli někde neprotéká olej, tak si myslím, že se mohli polámat Máte někdo podobnou zkušenost ? A nějaký tip či zkušenost s neorigo zapalovacími kabely ? jj, kabely jsou hodně choulostivý. Snadno se lámou pokud je někdo při výměně svící moc namáhá. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brslen Vloženo 25. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 25. Listopad 2015 (editace) Umí někdo poradit? Chyby podle výpisu z Vagu 16815-zahřívání kat.řada válců 2 P0431-35-00-účinek příliš malý 16805-zahřívání kat.řada válců 1 P0421-35-00-účinek příliš malý 16825-systém odvzdušnění nádrže P0441-35-00-špatná průchodnost. 2x jsem mazal kontrolku motoru,a dvakrát se rozsvítila při stání na volnoběh-možná to někomu pomůže při přemýšlení .Předem díky za reakce. Editováno: 25. Listopad 2015, autor: brslen Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tarantulas Vloženo 25. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 25. Listopad 2015 Mě se někdy rozsvítí taky když stojím dlouho na volnoběh. A píše to ty první dvě chyby jak píšeš. Smažu a neřeším, auto jede a žere furt stejně. Ale jinak to můžou dělat lambdy, nebo netěsnost vlnovců. Ta 3. chyba je u 2.8 normální, prý je to když se auto moc přetankovává. Mě toto vag zatím nenapsal a to tankuju dost doplna, ale je pravda že hned potom dost benálu hned vyjedu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michal2009 Vloženo 25. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 25. Listopad 2015 1 a 2 chyba standart u 2.8, ty neřeš Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brslen Vloženo 26. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 26. Listopad 2015 To jste mi moc neporadili Ale kontrolka mě tam dost se..,asi vytáhnu žarovku Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jacques. Vloženo 30. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 30. Prosinec 2015 Vyndejte budíky, není to nic těžkého, ale je jednoduší nejdříve sundat volat, je to pak o poznání lépe. Rezeber budíky, to také není nic těžkého a podlep černou paskou kontrolou motoru. Ledka pak tu folii neprosviti a je hotovo ;-) Práce na půl hodiny a měl jsem z toho ohromnou radost - z té tmy na přístrojovce :-D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jacques. Vloženo 30. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 30. Prosinec 2015 Je to na Passata, a ne přímo na budíky, ale část z toho pomůže ;-) http://www.passat.4fan.cz/?p=40 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
passat 2.8 Vloženo 26. leden 2016 Sdílet Vloženo 26. leden 2016 (editace) 10 závad nalezeno. 17833 - odvzdusnovaci ventil nadrze (N80): zkrat na kostru P1425 - 35-10 - - - Sporadická 17843 - rele cerpadla sekundarniho vzduchu (J299): zkrat na kostru P1435 - 35-10 - - - Sporadická 17938 - serizeni vack./klik. hridele - zkrat na kostru P1530 - 35-10 - - - Sporadická 17829 - vstupni ventil sekundarniho vzduchu: zkrat na kostru P1421 - 35-10 - - - Sporadická 17923 - vicenasobny ventil pro prep.saciho potrubi (N156): zkrat na kostru P1515 - 35-10 - - - Sporadická 17529 - rada valcu 2 - sonda 2: obvod vyhrivani: zkrat na kostru P1121 - 35-10 - - - Sporadická 17525 - rada valcu 1 - sonda 2: obvod vyhrivani: zkrat na kostru P1117 - 35-10 - - - Sporadická 16805 - zahrivani katalyzatoru: rada valcu 1: ucinek prilis maly P0421 - 35-10 - - - Sporadická Chtěl bych se zeptat jak jste vyřešili ty zkraty na kostru, protože když dám akční členy tak mi je to taky vypíše, v paměti závad nejsou. Jezdím na LPG. Jinak jak vyřešit svítící kontrolku motoru: Svícení kontrolky motoru u 2.8 AMX je většinou způsobeno kombinací špatných lambda sond a vypáleného katalyzátoru. Mi tohle dělal passat někdy se kontrolky rozsvítila po 100 někdy po 400 kilometrech. A hlavně když jsem třeba přijel na křižovatku nebo stál v koloně. Vyřešil jsem to nástavcema na zadní lambdy aby měly rychlejší ohřev. Více si o tom můžete přečíst zde: http://www.subaruclub.cz/forum-tema/katalyzator-13787?kols=8 Avšak na superba se tak dlouhé nástavce nevlezou, já kupoval kratší a i ty šly špatně nasadit. Kontrolka se mi od té doby nerozsvítila cca 11 tkm. Editováno: 26. leden 2016, autor: passat 2.8 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jacques. Vloženo 31. leden 2016 Sdílet Vloženo 31. leden 2016 Chyby na kostru jsou kvůli lpg. Kontrolku jde vyřešit rozebráním budíku a Kontrolku motoru podlepit černou páskou. Co oči nevidí, srdce nebolí ;-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
silentjosef Vloženo 24. Březen 2020 Sdílet Vloženo 24. Březen 2020 Chlapi vyřešeno. Měl jsem chybu 16815 předkytalyzátor řada válců 2 učinek příliš malý. Začala se rozsvěcet kontrolka motoru. Prve to bylo cca po 3000 km. Pak se to postupně zkracovalo až na cca 110 km. Tohle dělá lambda za katem. Když máte VCDS tak v OBDII funkci je tlačítko OXYGEN sensors a tam je vidět její napětí. Minimum mělo být cca 0,5V a ono to byla 0V. I když se na ní napětí měnilo tak hlásila nesmysly a díky tomu to vyhazovalo tuhle chybu. Vyměnil jsem Lambdu a je pokoj. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mr.p Vloženo 28. Listopad 2020 Sdílet Vloženo 28. Listopad 2020 ja ted resim podobny problem.. superb 2.8 v6 2005 (142kW) .. pred cca mesicem se mi rozsvitil vrtulnik a po par jizdach zhasl.. stejne jsem ale zajel do servisu a mechanik mi rekl.ze na diagnostice byla sporadicka chyba lambda sondy .. tak rikal ze to ted smaze a kdyby se to objevilo zase at dam vedet.. dneska se mi zase rozsvitila tak budu muset zase zajet a snad to bude jen ta sonda.. katalyzator bych nerad resil na takhle starym aute :( dam vedet pristi tyden az sjedu do servisu.. snad to pomuze.. btw zajimava vec - sviti mi chyba svetel na pristrojovce pri nastartovani i kdyz nemam zaple svetla (hned potom to zmizi a dokud nezhasnu motor tak o tom nevim).. vsechna svetla funguji a diagnostika nic neukazuje.. mechanik na to koukal jak zizala na dest a nechapal.. rikal ze nektery ty chipy na desce muzou byt zoxidovany a tim padem to hlasi chyby i kdyz tam nic neni.. napada vas cim to muze byt? nebo je to jen fakt zoxidovany?? hlavne me se*e to posr**y piskani pri kazdem startovani... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mr.p Vloženo 6. Prosinec 2020 Sdílet Vloženo 6. Prosinec 2020 tak jsou to lambda sondy asi .... spatne predehrivaji ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.