TiGeRZ Vloženo 16. Duben 2006 Sdílet Vloženo 16. Duben 2006 Som si vsimol ze sa mi troska chveje volant nad 90km/h. Co to sposobuje ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martinoslav Vloženo 16. Duben 2006 Sdílet Vloženo 16. Duben 2006 Spatne vyvazena kola? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maverick Vloženo 16. Duben 2006 Sdílet Vloženo 16. Duben 2006 To bylo to prvni, co bych zkusil... Nechat vyvazit kola. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Host V/// RS Vloženo 16. Duben 2006 Sdílet Vloženo 16. Duben 2006 To bylo to prvni, co bych zkusil... Nechat vyvazit kola. Meverick,Martinoslav maju pravdu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TiGeRZ Vloženo 16. Duben 2006 Autor Sdílet Vloženo 16. Duben 2006 no pojdem ich dat poriesit a uvidim ......diky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
máša Vloženo 16. Duben 2006 Sdílet Vloženo 16. Duben 2006 Mám nazuté nová kola a vyvážené a také se mi chvěje volant.Asi to pudu nnechat převážit někam jinam. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jar_da Vloženo 16. Duben 2006 Sdílet Vloženo 16. Duben 2006 Taky se podívej, jestli nemáš zevnitř na disku nějaký bordel. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Crake Vloženo 16. Duben 2006 Sdílet Vloženo 16. Duben 2006 Taky bych zkusil nejdriv prevazit kola... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Host Guest_bastien Vloženo 16. Duben 2006 Sdílet Vloženo 16. Duben 2006 Z vadně vyvážených kol se začíná schvět okolo 90Km/h, pokud jsou vadné pneu - pak se chvěje od cca 160 km/h. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NiceOne Vloženo 16. Duben 2006 Sdílet Vloženo 16. Duben 2006 Souhlasim se vsema Po zimne se mi taky trosku trepal volant. Nahodil sem letni gumy, a je klid. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lada Vloženo 16. Duben 2006 Sdílet Vloženo 16. Duben 2006 No mě se chvěl volant jak svina totalne spatne vyvazeny kola a hned mi odeslo lozisko, ale nevim kde jestli ve predu nebo v zadu.Tak 3 den jsem musel na vyvazeni jinam.Hovada A já myslel, že smulu na dementy mam jen ja Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mISHA Vloženo 16. Duben 2006 Sdílet Vloženo 16. Duben 2006 nemas. nekde pobliz trutnova je pneuservis, ktery mi ( skrz firmu, u ktere jsem koupil auto ) nasadil stare zavazi ( jedno upadlo po 1500km ), kola nevyvazil poradne a jednu pneu nasadil obracene. a jako perlicku jim dosel dusik ( asi ho pouzivaji k pritapeni - pouze vtip ) a jmeno servisu? pneuservis jiri mach, trutnov/bojiste. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lada Vloženo 17. Duben 2006 Sdílet Vloženo 17. Duben 2006 taky mi dali jednu pneu obracene a nedokazali pochopit, že je to špatně a zavaži mi taky spadlo ale po 5 km bylo tam myslim na jednom 10 g a muselo se vyvazit jeste 30 g a na druhy padlo misto 30 g 60 g a dali mi tam zavaži taky použitý.No a hned mi odešlo ložisko doufam, že jen jedno Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xman Vloženo 17. Duben 2006 Sdílet Vloženo 17. Duben 2006 moje zimaky dostali tento rok pekne zabrat a po zime to uz bolo desne poznat. na jesen musim dat prevazit vsetky kola a musim vyklepat alebo vyhodit jeden disk. doteraz som sa nijak zvlast nebabral s kolami len som prehodil celu sadu. teraz to uz nepojde. po par dramatickych jamach volant triasol - najma pri razantnom pridani plynu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
789michal Vloženo 19. Duben 2006 Sdílet Vloženo 19. Duben 2006 To jeden pan predo mnou v servise reklamoval tri mesiace staru fabiu, že sa mu chveje volant a dostava vibracie ked ide 140km/h, na to mu technik hned jednu vratil, že prečo chodi 140 keď na nasich cestach je dovolene iba 130km/h Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petta Vloženo 19. Duben 2006 Sdílet Vloženo 19. Duben 2006 Mě se chvěl volant při 70 km. Byla tři měsíce stará. Vyváženo bylo. Pak to zmizelo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Roman Fabian Vloženo 22. Duben 2006 Sdílet Vloženo 22. Duben 2006 Chvění volantu při nevyvážených kolech je jen v určitém rozsahu rychlosti třeba 90-120 pak zmizí. Ale pokud s narůstajcí rychlostí je třes volantu větší,tim myslim že čím rychlejc jedeš tím je to horší tak je největší čas nechat stočit kotouče nebo je vyměnit za nové. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Steve01 Vloženo 24. Duben 2006 Sdílet Vloženo 24. Duben 2006 Roman Fabian Máš pravdu, ale myslím si že brzdy by rozkmitaly volant jen při brždění. TiGeRZ Kmitání volantu může dělat i špatný kulák. Nech nejdřív vyvážit kola a pak laboruj dál (brzdy, náprava) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Roman Fabian Vloženo 28. Duben 2006 Sdílet Vloženo 28. Duben 2006 Roman FabianMáš pravdu, ale myslím si že brzdy by rozkmitaly volant jen při brždění. TiGeRZ Kmitání volantu může dělat i špatný kulák. Nech nejdřív vyvážit kola a pak laboruj dál (brzdy, náprava) Bylo nebylo, kekonci života mejch kotoučů (šířka 18 a 18,5) sem je nechal stočit o 1,5 mm jelikož už při 60 km/h byly znát vybrace-po sešlápnutí brzdy to přestalo. Jelikož začla zima tak sem na ně byl nucen bejt zas hodnej. No ale nedávno semse do nich zase pořádně opřel zhruba tak při 170 a to byl mazec.Do toho okamžiku po vybracích ani slechu ani vydu.Po tady tom zabejčení do mejch super tenkejch téměř průhlednejch kotoučů začal volant házet trojitý Rydbergry a pochvíly došlo k rozlomení levího předního kotouče. Kdybych věděl že se mi todle stane tak bych si vzal sebou Pemprsky. ... Nové kotouče to vyřešily Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
máša Vloženo 29. Duben 2006 Sdílet Vloženo 29. Duben 2006 Stale se mi třese volant.Už dvakrát sem nechal vyvážit kola a pořád to dělá.Nedávno mi měnili stabilizátor a seřizovali geometrii řekl bych že je to od té výměny.Může to dělat špatná geometrie.Kola+pneu jsou nová. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wendy Vloženo 29. Duben 2006 Sdílet Vloženo 29. Duben 2006 Stale se mi třese volant.Už dvakrát sem nechal vyvážit kola a pořád to dělá.Nedávno mi měnili stabilizátor a seřizovali geometrii řekl bych že je to od té výměny.Může to dělat špatná geometrie.Kola+pneu jsou nová. Najít pneuservis, kde dobře vyváží kola, je podle mě těžší a těžší. Já jsem takhle vystřídal 3 servisy, než to bylo OK! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
škoda Vloženo 30. Duben 2006 Sdílet Vloženo 30. Duben 2006 Vyvážení kola není nijak složité.Ale jenom za určitých kriterií.Každý pneuservis by měl dbát na perfektní servis svých strojů. Vylepenou nálepkou nebo dokladem o kalibraci(ne starší jednoho roku), hodně naznačí i čistota strojů, taky při vyvažováni kola jde pozorovat jak technik postupuje.Umístění zaváži, musí byt jen jedno, na jedné straně nikdy proti sobě. Použité nebo odstřihnuté závaží vždy odmítnout.Po vyvážení požádejte ještě o jenu otáčku hodnoty musí být opět na nule.Max rozdíl + - 3g,respekt.0-5g.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Roman Fabian Vloženo 2. Květen 2006 Sdílet Vloženo 2. Květen 2006 Stale se mi třese volant.Už dvakrát sem nechal vyvážit kola a pořád to dělá.Nedávno mi měnili stabilizátor a seřizovali geometrii řekl bych že je to od té výměny.Může to dělat špatná geometrie.Kola+pneu jsou nová. Jak už sem psal pokud s narůstajcí rychlostí je třes volantu větší není problém v nevyvážených kolech protože nevyvážený kola se projevujou v romezí rychlosti od - do Jestly znáš někoho komu to nedělá a má ten samej model co ty benzin,tdi,rs tak si od něj puč kotouče a uvidíš co to provede. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mára 93 Vloženo 30. Prosinec 2011 Sdílet Vloženo 30. Prosinec 2011 Mě se začína chvět volant od 90 km/h a stupnuje se když sem měl letní tak sem je nechal převažit a 1000 kilometru byl klid pak se to ozvalo znovu ted mam zimáky a děla to zas kotouče mam asi měsic stary a sou to bremba ještě mě napadlo možna čepy řízeni ale vůly sem oběvil jen v levem a to skoro nepoznatelnou skusim ještě převažit a uvidim je to octavie 1,6 74 kw kdyby ji někdo měl a měl stejny problem prosim napište řešení pokud ho víte už sem na nervy po dálnici se neda jezdit Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.