Přejít na obsah

Trase sa volant nad 90km/h


TiGeRZ

Doporučené příspěvky

nemas. nekde pobliz trutnova je pneuservis, ktery mi ( skrz firmu, u ktere jsem koupil auto ) nasadil stare zavazi ( jedno upadlo po 1500km ), kola nevyvazil poradne a jednu pneu nasadil obracene. a jako perlicku jim dosel dusik ( asi ho pouzivaji k pritapeni - pouze vtip )

a jmeno servisu? pneuservis jiri mach, trutnov/bojiste.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

taky mi dali jednu pneu obracene a nedokazali pochopit, že je to špatně a zavaži mi taky spadlo ale po 5 km bylo tam myslim na jednom 10 g a muselo se vyvazit jeste 30 g a na druhy padlo misto 30 g 60 g a dali mi tam zavaži taky použitý.No a hned mi odešlo ložisko doufam, že jen jedno

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

moje zimaky dostali tento rok pekne zabrat a po zime to uz bolo desne poznat. na jesen musim dat prevazit vsetky kola a musim vyklepat alebo vyhodit jeden disk. doteraz som sa nijak zvlast nebabral s kolami len som prehodil celu sadu. teraz to uz nepojde. po par dramatickych jamach volant triasol - najma pri razantnom pridani plynu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Roman Fabian

Máš pravdu, ale myslím si že brzdy by rozkmitaly volant jen při brždění.

TiGeRZ

Kmitání volantu může dělat i špatný kulák. Nech nejdřív vyvážit kola a pak laboruj dál (brzdy, náprava)

Bylo nebylo, kekonci života mejch kotoučů (šířka 18 a 18,5) sem je nechal stočit o 1,5 mm jelikož už při 60 km/h byly znát vybrace-po sešlápnutí brzdy to přestalo.

Jelikož začla zima tak sem na ně byl nucen bejt zas hodnej.

No ale nedávno semse do nich zase pořádně opřel zhruba tak při 170 a to byl mazec.Do toho okamžiku po vybracích ani slechu ani vydu.Po tady tom zabejčení do mejch super tenkejch téměř průhlednejch kotoučů začal volant házet trojitý Rydbergry a pochvíly došlo k rozlomení levího předního kotouče.

Kdybych věděl že se mi todle stane tak bych si vzal sebou Pemprsky.

...

Nové kotouče to vyřešily

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Stale se mi třese volant.Už dvakrát sem nechal vyvážit kola a pořád to dělá.Nedávno mi  měnili stabilizátor a seřizovali geometrii řekl bych že je to od té výměny.Může to dělat špatná geometrie.Kola+pneu jsou nová.

Najít pneuservis, kde dobře vyváží kola, je podle mě těžší a těžší. Já jsem takhle vystřídal 3 servisy, než to bylo OK!

:aggressive:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vyvážení kola není nijak složité.Ale jenom za určitých kriterií.Každý pneuservis by měl dbát na perfektní servis svých strojů. Vylepenou nálepkou nebo dokladem o kalibraci(ne starší jednoho roku), hodně naznačí i čistota strojů, taky při vyvažováni kola jde pozorovat jak technik postupuje.Umístění zaváži, musí byt jen jedno, na jedné straně nikdy proti sobě. Použité nebo odstřihnuté závaží vždy odmítnout.Po vyvážení požádejte ještě o jenu otáčku hodnoty musí být opět na nule.Max rozdíl + - 3g,respekt.0-5g..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Stale se mi třese volant.Už dvakrát sem nechal vyvážit kola a pořád to dělá.Nedávno mi měnili stabilizátor a seřizovali geometrii řekl bych že je to od té výměny.Může to dělat špatná geometrie.Kola+pneu jsou nová.

Jak už sem psal pokud s narůstajcí rychlostí je třes volantu větší není problém v nevyvážených kolech protože nevyvážený kola se projevujou v romezí rychlosti od - do

Jestly znáš někoho komu to nedělá a má ten samej model co ty benzin,tdi,rs tak si od něj puč kotouče a uvidíš co to provede.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 let později...

Mě se začína chvět volant od 90 km/h a stupnuje se když sem měl letní tak sem je nechal převažit a 1000 kilometru byl klid pak se to ozvalo znovu ted mam zimáky a děla to zas kotouče mam asi měsic stary a sou to bremba ještě mě napadlo možna čepy řízeni ale vůly sem oběvil jen v levem a to skoro nepoznatelnou skusim ještě převažit a uvidim je to octavie 1,6 74 kw kdyby ji někdo měl a měl stejny problem prosim napište řešení pokud ho víte už sem na nervy po dálnici se neda jezdit

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...