Publikováno Duben 18, 200619 r Mám Octavii r.v. 97 s airbagem řidiče i spolujezdce a chtěl bych se zeptat jestli jde a jak velkej problém je dodělat vypínač airbagu spolujezdce.Celkem by se mě to hodilo kvůli umístění dětské sedačky.Poradí mi někdo jak na to?Díky
Duben 18, 200619 r Airbagovka (která tuto funkci podporuje) Konektor na airbagovku (75 PIN -původně 50PIN) Vypínač (origo - nejde jednoduše nahradit) + konektor stropní světílko s kontrolkou (nebo aspoň LED) přepinovat airbagovku, dodělat vedení k vypínači, zapojit kontrolku
Duben 20, 200619 r Autor Aha:( sem si myslel,že by mohlo stačit přerušit nejakej drát,nebo dráty a přidat kontrolku........
Duben 20, 200619 r Myslím že by to šlo řešit dvoupólovým přepínačem a odporem asi 3 ohmy. Ale nemám to vyzkoušené.
Duben 20, 200619 r Přesně tak, nestojí to za to. Moc práce a zásah do bezpečnostního systému, já osobně bych do toho nešel. Nech si to zablokovat elektronicky pokud potřebuješ a máš to za pár korun.
Duben 24, 200619 r já si myslim že pokud jezdíš z 90% sám tak se ten vypínač vyplatí, já o něm taky uvažuju
Duben 24, 200619 r Čau je lepší si na dobu než vyměníš "kolíbku" za normální sedačku nechal Air bag spolujezdce deaktivovat v servisu(je to doporučeno i v příručce).Potom ti ho zase aktivují BEZPEČNOST NA 1 MÍSTĚ.Čus
Duben 24, 200619 r Mám vypínač na spolujezdcův airbag a stejně ho mám na 99% vyplej. Takže stačí vypnout VAGem, ale záleží na okolnostech.
Duben 25, 200619 r Autor Dík.Je fakt že na tu dobu co budu mít "kolíbku" se asi vyplatí nechat si to deaktivovat.
Květen 16, 201015 r nevite jak se pozna airbag jednotka podle oznaceni jestli je na 4 bagy s vypinanim? co znamena u RJ 1C0 909 605 index 4 nebo 5? nebude nektera z nich s vypinanim? dik
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.