Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Zdarec borci, mam Fabku 1,4 MPi (44kw) v koplet tuningu (flip flop lak, interier predelanej, body kit atd..) ale motor mam porad nic moc, ma po puvodnim majiteli pry snizenou hlavu a chip, ale tomu chipu stejnak neverim ze moc funguje, ale to je jedno. Chtel jsem se zeptat co byjste mi poradili za upravy motoru, abych o neco zvysil vykon a pritom zivotnost tak nejak zustala. Nechci s tim zavodit, ale proste tomu trosku zvednout mandicky :) . Premyslel jsem nad kompletni upravou hlavy, snizeni, vylestit kanaly, zvetsit a odlehcit ventily, ostra vacka, odlehcit setrvak a remenice a nakonec svody a vyfuk. Koukal jsem se na netu treba po vackach ale na fabku jsem zatim zadny nepotkal. Takze pokud nekdo mate nejaky kontakty na nekoho kdo upravuje tyto motory, a treba i na nejaky ty svody a vacky tak bych byl moc vdecny. A budu moc rad i za dalsi nazory na upravy, nebo rady co delat a co nedelat. Jeste jednou dekuju moc. Jsem tady na foru novej tak doufam ze uz to tady nekdo predemnou neresil a ze to tu zbytecne nezakladam znova.

Největší efek nedosáhne čipem-není tam moc rezerva. Spíš to předělej na silnější verzi. Nový sánía veškerý úpravy co má 51kW.

Mrkni se sem co nabýzí cimbu nebo sem a sem. Sou tm úpravy motorů 1.4 MPi.

• 1 měsíc později...

Ja by som sa len spytal aky rozdiel je medzi 1,4 mpi 44kw a 1,4 mpi 51kw.... v tom sani.... lebo kukal som na oba motory a prislo mi to rovnake tak by som sa vas chcel pytat ze kde presne je ten rozdiel.... nechcel som zaklad nic nove tak to pisem sem vdaka :)

rozdiel medzi motormi 44kw a 50kw je v spomynanom saciom potrubi, ktore je o cca 3mm sirsie a v riadiacej jednotke

Upraveno od bibso

jaj tak a teda sacie potrubie z 1,4 mpi 50kw sedi na 1,4 mpi 44kw?? ako myslim na blok a potom skrtiaca klapka je rovnaka ako ma 1,4 44kw ci ta je tiez rozdielna ....diky za odpoved

Upraveno od Luďa

jj taky by mě to zajímalo, kdo odpoví?

:skoda:

• 2 týdny později...

ano sania sedia presne len tie kanaliky su sirsie, tiez som si zohnal sacie potrubie z 50kw verzie a dal si ho tam nahodit a v tom momente mate z 44kw fabie 50kw fabiu v uvodzovkach. ale rozdiel tam je. potom uz len chip a bude to jedna basen

A co ta škrtící klapka,ta se použije ta ze 44kw,tu co tam mám? Stačí teda vyměnit jen sací potrubí?

Prehodiť iba sacie potrubie a myslieť si,že máš 50kw tak to je omyl. :p Ak nezmeníš obsah RJ -trebars čipom tak tomu motoru najskôr ublížiš.RJ je nastavená a dáva povely pre prietok vzduchu s užším potrubým takže menej vzduchu. Privedením väčšieho množstva vzduchu musí RJ zákonite popliesť. Zmenia sa teploty, davkovanie benzínu a aj lambdy nevedia čo so zmeneným obsahom kyslíku v spalinách. Tak ak chip tak asi komplet.

A ešte niečo 44kw verzia má aj inú vačku! ;)

• 2 týdny později...

Rad by som sa vas spytal ci medzi blokom a sacim potrubim je nejake tesnenie alebo nieco podobne.... dakujem :)

Toto by mohlo by ono:

post-1954-1263542996_thumb.jpg

tohle je určitě ono...

nemyslim si ze by tomu mohol ublizit ,ked das sportovy filter tiez tomu ubližis ? to mas to iste.. tiez mas lepsi prietok vzduchu

riadenie zmesy ma nastarosti predsa lambda sonda , ta by mala napravit prebytok vzduchu pridanim benzinu..

mierne by sa mohol zvysit vykon..

nemam pravdu ?

tohle už se tady řešilo.... já mám vyměnený sání už nějakou dobu a žádný chyby ani nic podobného to nehlásí... a paradoxem je, že před výměnou sání mi auto auto napsalo občas nějakou tu chybičku jako bohatost směsi, nesmyslné hodnoty atd. ... a po výměně nic.

a navíc řídící jednotka tam je od toho aby řídila, ne? a sací potrubí je až za škrtící klapkou, takže.....

kdyby jsi vyměníl i vačku a nechal původní ŘJ tak to by byl problém, ale ve větším sacím potrubí, které je ještě za škrtící klapou, tak v tom bych já osobně problém neviděl, ale třeba se pletu a odkrágluje mi to jednou motor. v tom tématu to taky není jasně dořešeno, jední tvrdí že se nic nestane a druzí tvrdí že máš po motoru.....

já osobně si myslím, že se nic neděje a nic moc se tím nezkazí. mám to namontované a jezdím už tak nějaký pátek a všechno je zatím ok. ale jak jsem uvedl výše.... nejsem znalý v tomhle oboru aje to jen můj názor a třeba se pletu.

tohle už se tady řešilo.... já mám vyměnený sání už nějakou dobu a žádný chyby ani nic podobného to nehlásí... a paradoxem je, že před výměnou sání mi auto auto napsalo občas nějakou tu chybičku jako bohatost směsi, nesmyslné hodnoty atd. ... a po výměně nic.

a navíc řídící jednotka tam je od toho aby řídila, ne? a sací potrubí je až za škrtící klapkou, takže.....

Ja som na tom podobne Mr.zajda a tiez bez problemov a som toho isteho nazoru ako ty :).... ale tak ako si vravel mozno sa pleteme a stretneme v servise :D...... ale pisal som si clovekom co robi chip je to nejake zastupenie na SK od cimbu a ten mi povedal ze bez obav mozem sacie potrubie nahodit a jazdit a vyslovne som sa pytal na RJ a povedal ze RJ to vpohode zvladne a zatial mal pravdu :).

robia este nejake firmy chip tuning okrem tejto?samozrejme na slovensku.poprosil by som nejaky odkaz.dikes

ja som si chip daval v MAXTUNINGU . sacie potrubie z 50kw a nasledny chip mi z 44kw fabie spravili 54kw verziu so 75 konmi :D. vo firme mi este odporucali sportovy filter vzduchu a narast o cca 3-5 koni

kolko si zato platil ak sa smiem spytat?a sacie potrubie si si doniesol sam,alebo kupil odnich?

Upraveno od Malta
citace předchozího příspěvku. Citace smazána.

• 4 týdny později...

sacie potrubie som si daval vymenit v servise uz davnejsie a cena tuningu bola 130€ si myslim ze dobre vyuzite peniaze

No ja som ho zohnal na srotaku za 25€ a vymenil som ho sam ziadna velka robota.... a tiez mozem len odporucit :)

• 10 měsíců později...

Čavte , chcel by som sa opýtať či sa dá niekde zohnať dáky návod na montáž športového filtru do fabči 1,4 combi ... prvý krat sa dostávam do montáže niečoho do auta a chcel by som nič neposrať ak by ste niekto mali dáky navod alebo aspon napísať čo a ako budem vďačný . Ked tak mail Mareek.elias@gmail.com ... vopred vďaaka

Myslis normalne hrusku alebo len vlozku??

hrusku

Upraveno od Malta
citace předchozího příspěvku. Citace smazána.

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.