lkar Vloženo 14. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 14. Listopad 2009 Ahoj,kluci můžete mi někdo poradit ohledně mého problému. Dnes jsem měnil žhaviče na 1.9 TDI PD. Na druhém válci mi žhavič nešel vyšroubovat ven,jen se točil,ale vytáhnout nešel.Nějaký šikula,který někdy měnil žhavič dodrbal závit (auto z bazaru). Musel jsem demontovat pár maličkostí,abych se dostal k žhaviči s kleštěma a při otáčení jsem to tahal ven,povedlo se asi po 20 min Na závitu u žhaviče bylo vydět,že to tam někdo rval přes závit. Nový žhavič jsem se tam pokoušel zašroubovat zlehka,ale zase se to jen protáčelo. Musel jsem tlačit klíčem na žhavič,aby se aspon někde chytnul závitu. Není tam zašroubovaný úplně,ještě by to nepatrný kousek sneslo,ale neměl jsem odvahu ho tam víc rvát. Je jasné,že závit v hlavě je po smrti,ale co dělat při případné další výměně žhaviče ??? Máte s tím někdo zkušenost?? Když jsem ten starý tahal ven,tak bylo vidět pár malých kovových pilin. nemůže so nějak ublížit motoru, jestli spadla nějaká pilinka i dovnitř ? Taky nevím,jestli ten žhavič jde přímo do válce,nebo je tam ještě nějaká předkomůrka. prosím o vaše názory a rady.Předem moc děkuji Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PROCHY603 Vloženo 14. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 14. Listopad 2009 Na opravu zavitu pouzi Zavitovu nahradu HELICOIL je to urcite lacnejsie jak kupovat novu hlavu. Opravu bi som urobil hned a necakal az do dalsej vymeny zhavica. Ten zhavic tam dlho nevydrzi. Tlak ho vystreli von. LINK: http://www.helicoilplus.sk/ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.