Pavel 5 Vloženo 13. Září 2012 Sdílet Vloženo 13. Září 2012 Tak jsem vyměnil komplet kotouče a destičky Brembo.Na předku MAX.Jsou ale při brždění dost hlučné.Jaké máte zkušenosti?Nemají drážky vliv na opotřebení destiček? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hunterkyjov Vloženo 13. Září 2012 Sdílet Vloženo 13. Září 2012 mam taky brembo max a desky brembo a jsou hlucnejsi ale za ten ucinek to stojí Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sniper_2003 Vloženo 13. Září 2012 Sdílet Vloženo 13. Září 2012 Drážkované kotouče jsou o trochu hlučnější a při delším jemném brzdění začnou malinko vibrovat. Když to řeknu blbě pokud se s těmito brzdami zachází surově (tvrdé brzdění jako závodníci) odmění se velmi dobrými výsledky. A v tu chvíli zapomenete na to že jsou hlučnější a někdy malinko vibrují. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ratras1 Vloženo 14. Září 2012 Sdílet Vloženo 14. Září 2012 Vrtané kotouče se chovají taky takhle? Pořád uvažuju, jestli normální bremba, nebo max a nebo nějaké jiné vrtané kotouče... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sniper_2003 Vloženo 14. Září 2012 Sdílet Vloženo 14. Září 2012 To netuším. Zkus a uvidíš. Každá kombinace - typ kotouče s typem destiček, vytváří jistou alchymii ve vlastnostech, které z toho vzniknou. Brzdy mohou být super na brzdění, ale budou skřípat, nebo budou brzdit mdle, ale za to nebudou hlučné. Nebo dáš tvrdé destičky a budou ti hoblovat kotouč v opačném případě budeš po roce měnit zase destičky. Jak vidíš proměnných je zde hodně. Takže pokud chceš vylepšit jízdní vlastnosti svého vozu, tak kup Zimmermany (děrované), nebo Brembo Max k tomu pořiď destičky (nemohu si pomoct doporučím originály, protože se mi osvědčili) a uvidíš jaké vedlejší účinky to bude mít. Třeba najdeš takovou kombinaci, která žádné vedlejší účinky mít nebude. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Under Vloženo 15. Září 2012 Sdílet Vloženo 15. Září 2012 Ty vrtané koutouče jsou na škodovku podle mě docela zbytečností a za ten hluk to nestojí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Miloš Vačkář Vloženo 23. Listopad 2012 Sdílet Vloženo 23. Listopad 2012 Ten pístek se musí po směru hodinových ručiček točit ( zatáčet) a zároveň na ten pístek tlačit. Na pístku jsou dva výřezy oirentovaný v ose, Já s ním zatáčel tak, že jsem měl klíč na flexu, ten zapadne do těch vý řezů a na pístek jsem tlačil rozebraným dvouramenným stahovákem, že jse z něj sundal ramena a tělo stahováku jsem vložil mezi packy třmenu ( packy do Tvaru U) a šrouboval a točil a šrouboval a točil po čvrtotáčkách. Důležitý je pod prachovku stříknout trochu brzdovky , aby pístek klouzal po vnitřním těsnění. Takhle vypadá sada na montáž: http://www.univer.cz...085-0950--id495 podle toho si něco zmákni. Ano,pravda,teď jsem to dodělal,klíč na flexu je na jedničku,ale je třeba napřed trochu pod prachovku něco stříknout,pa dva závity protisměru a po té po směu hod.ručiček a je to otázka 10 sekund. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pasat Vloženo 22. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 22. Prosinec 2012 A MEYLE vyrábí kotouče, které "nechytí lišku" = nerezaví tzv. CHROM A mohu nabídnout sadu 2 ks předních 288-25, 2 ks zadních 260-12 za 3600,-Kč vč.DPH (daňový doklad) + komplet (přední + zadní) destičky bez senzoru opotřebení za 1000,-Kč nebo se senzorem komplet sada za 1300,-Kč.Osobní odběr Kladno nebo poštou kamkoliv : sadaramen@email.cz (i jiné rozměry a provedení k dispozici) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ratras1 Vloženo 22. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 22. Prosinec 2012 No,já dneska objednal Brembo max a k tomu originál desky, dám to pak vyměnit do servisu a zkontrolovat jestli tam není ještě něco špatně. Snad se to už pak nezvlní. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavel 5 Vloženo 22. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 22. Prosinec 2012 Brembo MAX jsem také vyměnil,ale měl jsem hrůzu při brždění.Byl to děsnej hluk,ty drážky dělají své.Po několika stovek km se ošoupaly a je to docela super. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sniper_2003 Vloženo 22. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 22. Prosinec 2012 Mám Brembo Max a origo desky již delší dobu a jsem maximálně spokojen. Hlavně při nouzovém brzdění Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ratras1 Vloženo 23. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 23. Prosinec 2012 Tak jsem zvědavý, snad to bude stát za to Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sniper_2003 Vloženo 23. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 23. Prosinec 2012 No hlavně od toho nečekej funkci 6-ti pístkových brzd. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ratras1 Vloženo 25. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 25. Prosinec 2012 to nečekám, chci jen ať to brzdí a hlavně ať se to nevlní Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sniper_2003 Vloženo 25. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 25. Prosinec 2012 Pokud nechceš aby se ti to vlnilo, tak by jsi měl sáhnout do řad sportovnějších kotoučů. Třeba do http://www.cc-autodily.cz/kotouc-brzdovy-280-22-2_2?brand=SKODA&model=OCTAVIA Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cermajs Vloženo 26. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 26. Prosinec 2012 (editace) zdravim Vas, resim take brzdy na mou koktu... zda zkusit zimmermanny sport nebo brembo max, nema nekdo zkusenost s tema zimmermannama sport (pripadne jake k nim desticky) ? brembo max mel tatka kdysi na f2 a po par tisicich se zvlnily, nemam v ne tudiz moc duveru. nebo muzu polozit otazku jinak... jakou kombinaci kotoucu a desticek byste mi doporucili, s cim neudelam chybu. mam 1.9TDi, BJB, MR06... co jsem zde vycetl, tak predky jsou 280x22 a zadky teda 255x10 nebo 253x10 ? diky za rady Editováno: 26. Prosinec 2012, autor: cermajs Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ratras1 Vloženo 28. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 28. Prosinec 2012 Pokud nechceš aby se ti to vlnilo, tak by jsi měl sáhnout do řad sportovnějších kotoučů. Třeba do http://www.cc-autodi...A&model=OCTAVIA No já doufám, že bremba nějakou dobu snad vydrží. Jezdím docela normálně nějak extra na brzdy nešlapu. Po původních originálech, které vydržely něco kolem 100 tis. jsem tam nasadil Ate, které vydržely cca 10 tisíc a zkroutily se a to jsem ani jednou nebrzdil na krev a slušně je zajel. Proto teďka zkouším bremba. Ještě uvažuju, jestli nemůže být chyba někde na nápravě... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rx6 Vloženo 29. leden 2013 Sdílet Vloženo 29. leden 2013 Ahoj, nekupoval jste nekdo kotouce Brembo max + desky origibnal skoda na aukru?? Bratru cena za komlep 2450kc. Diky moc Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Morris_3nec Vloženo 6. Únor 2013 Sdílet Vloženo 6. Únor 2013 Já mám Brembo MAX a k tomu desky TExtar, naprostá spokojenost, brzdí to úžasně. Bohužel taky začínám znova pociťovat lehké vibrace, no asi bude třeba vážně vyměnit i ložiska náboje, jinak se bude kroutit všechno a pořád . . . . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
momogt Vloženo 26. Únor 2013 Sdílet Vloženo 26. Únor 2013 Zdar borci práve sa chystám na výmenu predných kotúčov a platničiek mám model 2007 1.9TDI 105k našiel som viacero typov kotúčov mám objednať 288 alebo 280 ? dakujem za informácie Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VAG BoBo Vloženo 26. Únor 2013 Sdílet Vloženo 26. Únor 2013 To je takový problém změřit kotouč? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 26. Únor 2013 Sdílet Vloženo 26. Únor 2013 náhon na predné kolesá a mechanická prevodovka 280x22mm náhon na všetky kolesá s mechanickou prevodovkou a náhon na predné kolesá s DSG prevodovkou 288x25mm Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
XTomos Vloženo 27. Únor 2013 Sdílet Vloženo 27. Únor 2013 Zavolej si do CCček na základě VIN kódu velmi ochotně poradí. Na základě vlastní zkušenosti doporučují rovnou objednat náboje kol a vyměnit naráz, pokud to budeš mít rozdělané je to práce na pár minut! Když už ne obě kola tak minimálně pravou stranu, tou vymetáš každou díru! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marthass Vloženo 27. Únor 2013 Sdílet Vloženo 27. Únor 2013 Já kupoval na 1.9TDI BXE 2007 280mm Ale cc-autodily opravdu poradi podle vinu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ratras1 Vloženo 8. Duben 2013 Sdílet Vloženo 8. Duben 2013 Tak dneska konečně nasazeny Bremba a original desky, tak jsem zvědavý, na to, že zatím nejsou zajeté to brzí dobře. Akorát uvažuju jestli radši vyměnit i ložiška, přece jen jsou při 122 000km pořád původní a nechci aby se mi kvůli toho zase zvlnily koouče... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.