Wertheim Vloženo 27. Duben 2006 Sdílet Vloženo 27. Duben 2006 Jak moc se sníží (kw) výkon motoru po montáži klimy?? Mám jí sice ve svém druhém autě (už sériově), ale to auto má 150 koní, takže + - pár kw mě nerozhazuje.. Kolik výkonu mi to ubere ve fabii?? Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pako Vloženo 27. Duben 2006 Sdílet Vloženo 27. Duben 2006 Konkrétně u té, co je ve Fabii to není nic hrozného. Záleží to na potřebném chladícím výkonu (venkovní a vnitřní teplotě), rychlosti vozidla, rychlosti větru, otáčkách motoru apod. V praxi to znamená, že u vychlazeného auta a na dálnici v plné rychlosti to člověk ani nepozná, u vyhřátého a pomalé jízdě, zejména při rozjezdu, to chce prostě více plynu. V případě plné akcelerace se ale klima sama dočasně vypne, takže to v praxi ani moc nevadí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Host MichalF Vloženo 27. Duben 2006 Sdílet Vloženo 27. Duben 2006 No ja mam 16V 74kW a trosku znat to je kdyz si klimu zapnu co si budem povidat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pako Vloženo 27. Duben 2006 Sdílet Vloženo 27. Duben 2006 No ja mam 16V 74kW a trosku znat to je kdyz si klimu zapnu co si budem povidat. Ano, máš pravdu, zvláště u vyhřátého auta, perpetum mobile to prostě není.... Ale, zejména u již vychlazenýho auta díky automatickému vypnutí klimatizace při plné akceleraci je to plně snesitelné. Co mě však vadí je, že když dám při rozjezdu stejně plynu jako bez ní často chcípnu (jsem zvyklej šetřit spojku..). Je ale fakt, že u vysavače HTP (6v) to asi bude jiné, ale nevím, nejel jsem s ním, ani nechci. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wertheim Vloženo 27. Duben 2006 Autor Sdílet Vloženo 27. Duben 2006 A dá se klima nějak ÚPLNĚ vypnout?? Myslím tak, aby to nebralo ani 0,00000000000002 kw z výkonu? Jde to?? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gil Vloženo 27. Duben 2006 Sdílet Vloženo 27. Duben 2006 (editace) A dá se klima nějak ÚPLNĚ vypnout?? Myslím tak, aby to nebralo ani 0,00000000000002 kw z výkonu? Jde to?? Vypneš ji ÚPLNĚ tlačítkem pro vypnutí a zapnutí klimatizace Editováno: 27. Duben 2006, autor: Gil Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wertheim Vloženo 28. Duben 2006 Autor Sdílet Vloženo 28. Duben 2006 A dá se klima nějak ÚPLNĚ vypnout?? Myslím tak, aby to nebralo ani 0,00000000000002 kw z výkonu? Jde to?? Vypneš ji ÚPLNĚ tlačítkem pro vypnutí a zapnutí klimatizace A pak nedělá teda nic, jo? Ani neubírá výkon, ani nic jinýho? Ok,,,díky... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Diamant Vloženo 29. Duben 2006 Sdílet Vloženo 29. Duben 2006 Čerpadlo má zdvih asi 2% (u Fabie nie je elmag spojka v remenici, ale sa mení zdvih piestov čerpadla) a ventily sú otvorené, takže chladiace médium nekladie nejaký zásadný odpor. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wertheim Vloženo 30. Duben 2006 Autor Sdílet Vloženo 30. Duben 2006 Ok díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kosta Vloženo 30. Duben 2006 Sdílet Vloženo 30. Duben 2006 No ja mam 16V 74kW a trosku znat to je kdyz si klimu zapnu co si budem povidat. Ano, máš pravdu, zvláště u vyhřátého auta, perpetum mobile to prostě není.... Ale, zejména u již vychlazenýho auta díky automatickému vypnutí klimatizace při plné akceleraci je to plně snesitelné. Co mě však vadí je, že když dám při rozjezdu stejně plynu jako bez ní často chcípnu (jsem zvyklej šetřit spojku..). Je ale fakt, že u vysavače HTP (6v) to asi bude jiné, ale nevím, nejel jsem s ním, ani nechci. s htp ckem je to podobny taky sem to parkrat chcipnul chce to jem trochu vic plynu jinak tu klimatizaci extremne ve vykonu nepocituji. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.