Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Ahoj,

asi pred pul rokem mi v servisu menili olejovy cerpadlo (olej) a hlavu. Ted se mi zase kratce (na kruhaku) rozsvitila cervena olejnicka (vc. zvukoveho signalu) a hned zase zhasla. Uz se toho bojim, co mam ted delat (zkontrolovat) ?

Diky za radu.

Problem neni olejový čerpadlo ale sací koš ve vaně 1,8T na to trpí hlavně ty co jezdí na Long Life olej

• Autor

Aha, diky. Takze si mam ten kos nechat vycistit nebo vymenit? Kolik to stoji a jak dlouho to pak vydrzi OK?

Problem neni olejový čerpadlo ale sací koš ve vaně 1,8T na to trpí hlavně ty co jezdí na Long Life olej

:kuk::palec2: A preco sa mu to nerozsvieti ked ide rovno???? Popripade zvysi otacky motoru???? len na kruhaci :smich: :smich:

VLASATEC:Mas malo oleja v motore!!!

Taky bych prvně mrknul na množství oleje v motoru. pokud to dělalo jen na kruháči-v zatáčce tak bych hledal příčinu v naklonění auta a nízký hladině oleje.

psal sem to protože předpokládám, že na olej se díval

Nevím. Pokud to dělal v servisu, tak ho to ani nemuselo napadnout.

nam v Ivecu měnilu motor a nenalili do okruhu nemrznoucí směs. Taky by mě to nenapadlo, ale jen z nudy sem to změřil.

• Autor

Presne, na olej jsem se nekoukl, ale pak mi to nedalo a zjistil jsem, ze na merce nemam vubec nic! Koupil jsem 1l a to mi ukazalo (po odstati) pulku te casti pod vroubkatou merkou. Udajne ta vroubkata cast je litr oleje. Dolil jsem dalsi litr a cekam az to sedne. Podle mych vypoctu by to ted mohlo byt presne v pulce te merici (vroubkate) casti merky.

Nikde jsem nenasel stitek, ze by me olej menili. Je tam jen ten starej, kde byl Castrol Magnetic 10W-40. Dolil jsem Mogul 10W-40. Je to vubec spravny typ oleje nebo tam mam pri dalsi vymene dat neco jinyho?

Diky za rady..

:palec2: VLASATEC: Olej musi splnat NORMU .Naliat tam mozes co chces len to musi splnat normu co predpisuje vyrobca. ;):) Priklad: norma 502 00,500 000,505 00.atd. ;):)
  • Autor

super :palec2:

a co pouzivas za olej ty? ;)

:palec2::smich: CASTROL.
  • Autor

10W-40 ??? lol

Normy su rovnake aj pri CASTROLE aj pri MOGULE. :) Ale radsej tam davaj olej CASTROL na ktory je uz tvoj motor zvyknuty. :) Cenovy rozdiel je zanedbatelny medzi timi olejmi. :)

Popripade cena CASTROLU 1L je NIZSIA jak Mogulu. LINK: http://www.oleje.cz/eshop/show_prod.php?id=1408 :prc::kuk::)

Upraveno od PROCHY603

• Autor

super ;-)

trosku jsem se lekl toho, ze u Castrolu pisou "olej na synteticke bazi" a u Mogulu "polo-synteticky" ... a u jinych oleju zase "plne-synteticky".

Tak co je teda ten Castrol - polo nebo plne? :-)

Michani polo-syntetiky a plne-syntetiky asi neni dobre, ne?

Diky za rady pane;)

• Autor

jj, diky diky diky :skoda:

Doufam teda, ze je to pro 1.8T 20V v poho :)

Nebo mam prejit na plnou syntetiku pri vymene oleje? :t

Lej do toho motora olej taky jak si tam daval doposial-doteraz . ;):prc::)

Nabuduce napis aj pocet kilometrou!!!! Urcite mas najazdenych cca 220 000km. Plna syntetika je uz pre ten motor zbytocna.!!!! ;):)

• 8 měsíců později...

Ahoj, k tomu bych měl taky dotaz. Mám teď najeto skoro 200 000km, na stejném motoru 1.8T z konce roku 1998. Jaký olej by bylo nejlepší použít, aby ještě co nejdéle ten motor vydržel? Olej černá docela rychle v motoru a je tam hodně částeček, když sáhnu pod víko prstem tak je to jak písek. V servise říkali, že u tak sterého motoru je to normální a že by motor neproplachovali,jen vyměnili olej. Ale jaký je nejlepší aby motor co nejméně trpěl, potažmo aby jezdil ještě co nejdéle? :-) Zatím jezdí krásně, má hezký zvuk, tak bych rád aby to vydrželo ještě chvíli :-) Máme spolu najeto už pěknou stovečku a nechci se ho zatím vzdávat...

Upraveno od Luďa
necituj předchozí příspěvky

• 3 měsíce později...

Zdravim,mam podobnej problem jen s tim rozdilem ze se mi olejnička rozsviti pri teplem motoru pod otackama.Pokud jsou otacky nad 2000 kontrolka zhasne,pri volnobehu to nedela.Muze to byt ridkym olejem nebo je cerpadlo v haji.Mam tam olej 5W30.Motor je AXP,99000 mil najeto.

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.