Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Ahoj,

asi pred pul rokem mi v servisu menili olejovy cerpadlo (olej) a hlavu. Ted se mi zase kratce (na kruhaku) rozsvitila cervena olejnicka (vc. zvukoveho signalu) a hned zase zhasla. Uz se toho bojim, co mam ted delat (zkontrolovat) ?

Diky za radu.

Vloženo
Problem neni olejový čerpadlo ale sací koš ve vaně 1,8T na to trpí hlavně ty co jezdí na Long Life olej

:kuk::palec2: A preco sa mu to nerozsvieti ked ide rovno???? Popripade zvysi otacky motoru???? len na kruhaci :smich: :smich:

VLASATEC:Mas malo oleja v motore!!!

Vloženo

Taky bych prvně mrknul na množství oleje v motoru. pokud to dělalo jen na kruháči-v zatáčce tak bych hledal příčinu v naklonění auta a nízký hladině oleje.

Vloženo

Nevím. Pokud to dělal v servisu, tak ho to ani nemuselo napadnout.

nam v Ivecu měnilu motor a nenalili do okruhu nemrznoucí směs. Taky by mě to nenapadlo, ale jen z nudy sem to změřil.

Vloženo

Presne, na olej jsem se nekoukl, ale pak mi to nedalo a zjistil jsem, ze na merce nemam vubec nic! Koupil jsem 1l a to mi ukazalo (po odstati) pulku te casti pod vroubkatou merkou. Udajne ta vroubkata cast je litr oleje. Dolil jsem dalsi litr a cekam az to sedne. Podle mych vypoctu by to ted mohlo byt presne v pulce te merici (vroubkate) casti merky.

Nikde jsem nenasel stitek, ze by me olej menili. Je tam jen ten starej, kde byl Castrol Magnetic 10W-40. Dolil jsem Mogul 10W-40. Je to vubec spravny typ oleje nebo tam mam pri dalsi vymene dat neco jinyho?

Diky za rady..

Vloženo

super ;-)

trosku jsem se lekl toho, ze u Castrolu pisou "olej na synteticke bazi" a u Mogulu "polo-synteticky" ... a u jinych oleju zase "plne-synteticky".

Tak co je teda ten Castrol - polo nebo plne? :-)

Michani polo-syntetiky a plne-syntetiky asi neni dobre, ne?

Diky za rady pane;)

• o 8 měsíců později...
Vloženo (editace)

Ahoj, k tomu bych měl taky dotaz. Mám teď najeto skoro 200 000km, na stejném motoru 1.8T z konce roku 1998. Jaký olej by bylo nejlepší použít, aby ještě co nejdéle ten motor vydržel? Olej černá docela rychle v motoru a je tam hodně částeček, když sáhnu pod víko prstem tak je to jak písek. V servise říkali, že u tak sterého motoru je to normální a že by motor neproplachovali,jen vyměnili olej. Ale jaký je nejlepší aby motor co nejméně trpěl, potažmo aby jezdil ještě co nejdéle? :-) Zatím jezdí krásně, má hezký zvuk, tak bych rád aby to vydrželo ještě chvíli :-) Máme spolu najeto už pěknou stovečku a nechci se ho zatím vzdávat...

Editováno: , autor: Luďa
necituj předchozí příspěvky
  • o 3 měsíce později...
Vloženo

Zdravim,mam podobnej problem jen s tim rozdilem ze se mi olejnička rozsviti pri teplem motoru pod otackama.Pokud jsou otacky nad 2000 kontrolka zhasne,pri volnobehu to nedela.Muze to byt ridkym olejem nebo je cerpadlo v haji.Mam tam olej 5W30.Motor je AXP,99000 mil najeto.

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...