Přejít na obsah

Nový motor 1.4 (16V) 63kW

JendaR

Doporučené příspěvky

• o 5 týdny později...

Mám nové informace o motorech 1.4 59kW a 63 kW.

Jak už asi mnozí tušili u 59kW verze se prý jedná jen o chip.

U 63kW verze je to už ale jiné. Zde došlo k větším změnám.

Citace

Nejvýraznější změnou je nový agregát 1.4/63 kW, jehož zvýšení výkonu proti původnímu motoru s 55 kW bylo dosaženo novou konstrukcí sacího potrubí, zvětšením průměru škrticí klapky, optimalizací vačkového hřídele výfukových ventilů a montáží nové řídicí jednotky. Nový motor přispěl k výraznému zvýšení dynamiky vozu – ten s ním akceleruje z klidu na stovku za 11,9 s (dříve 13,2) a dosahuje pružného zrychlení ze 60 na 100 km/h za 15,3 s (17,3).

Navzdory vyššímu výkonu se prakticky nezměnila spotřeba paliva. Oficiální hodnoty udávají 8,9 l/100 km po městě, 5,1 l/100 km mimo městské aglomerace a 6,5 l/100 km v kombinovaném provozu (ve srovnání s hodnotami 8,6/5,3/6,5 pro verzi se 75 k). Verze 55 kW se bude dále dodávat do modelů s automatickou převodovkou.

Tyto informace jsem našel v popisu u novinky Seatu:

motory 1.2 HTP (51 kW), 1.4 (63 kW), Leon FR

Ta 1.2 51kW je jen chipnutá.

Tak mě napadlo, jestli oni jen nevyměnili sací potrubí a výfukovou vačku z modelu 74kW ::'

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• o 1 měsíc později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...