JendaR Vloženo 30. Květen 2006 Autor Sdílet Vloženo 30. Květen 2006 LAKY: Před časem jsi psal, že budeš testovat 1.4 59kW. Jak to dopadlo. Už ji máš ve spárech? : Zatím nejsou parametry tohoto motoru ani na webu Škody. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JendaR Vloženo 29. Červen 2006 Autor Sdílet Vloženo 29. Červen 2006 Mám nové informace o motorech 1.4 59kW a 63 kW. Jak už asi mnozí tušili u 59kW verze se prý jedná jen o chip. U 63kW verze je to už ale jiné. Zde došlo k větším změnám. Citace Nejvýraznější změnou je nový agregát 1.4/63 kW, jehož zvýšení výkonu proti původnímu motoru s 55 kW bylo dosaženo novou konstrukcí sacího potrubí, zvětšením průměru škrticí klapky, optimalizací vačkového hřídele výfukových ventilů a montáží nové řídicí jednotky. Nový motor přispěl k výraznému zvýšení dynamiky vozu – ten s ním akceleruje z klidu na stovku za 11,9 s (dříve 13,2) a dosahuje pružného zrychlení ze 60 na 100 km/h za 15,3 s (17,3). Navzdory vyššímu výkonu se prakticky nezměnila spotřeba paliva. Oficiální hodnoty udávají 8,9 l/100 km po městě, 5,1 l/100 km mimo městské aglomerace a 6,5 l/100 km v kombinovaném provozu (ve srovnání s hodnotami 8,6/5,3/6,5 pro verzi se 75 k). Verze 55 kW se bude dále dodávat do modelů s automatickou převodovkou. Tyto informace jsem našel v popisu u novinky Seatu: motory 1.2 HTP (51 kW), 1.4 (63 kW), Leon FR Ta 1.2 51kW je jen chipnutá. Tak mě napadlo, jestli oni jen nevyměnili sací potrubí a výfukovou vačku z modelu 74kW : Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petta Vloženo 1. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 1. Červenec 2006 Podle mě tu vačku neměnili. Na motoru je prý hodně změn. Skoro ho vydávají za nový. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas.cz Vloženo 1. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 1. Červenec 2006 No on každý motor má své výkonové rezervy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JendaR Vloženo 28. Srpen 2006 Autor Sdílet Vloženo 28. Srpen 2006 (editace) Chci se zeptat. Neví někdo jak se dá nahrát soft z řídící jednotky verze 59kW do verze 55kW. Případně kde? Zkoušel to někdo? Editováno: 28. Srpen 2006, autor: JendaR Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.