Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo
Mám 1,4 - 50kW combi . Vrátil jsem se z dálkové mimo město mi to vzalo 6,5L.

A to jsem jel nejvíce 110km/hod.

Není to nějak moc ?

Tak pokud si byl hodně naloženej nebo třeba si měl špatně dohuštěný pneu, ale hodně to ovlivnuje taky terén, pokud jedu z Příbrami do Prahy mám vždycky podstatně nižší spotřebu než nazpátek... -_-

Vloženo

Moje osobní zkušenosti po 6 letech s motorem 1.4 MPI 50Kw bez jakékoliv úpravy a "velmi těžkou nohou" jsou ve městě kolem 9 a více litrů, mimo město a na dálnici při dodržování rychlostních limitů spotřeba kolem 6,5 litrů, při svižnější jízdě (pokud se jízdě s motorem 1.4MPI dá říkat svižnější;-)) na dálnici tak 8,5.

Pokud jedu trasu Praha * Brno, tak mě benzín příjde na 1.200,- Kč, což už je lepší jezdit busem :D:prc:

Vloženo
Moje osobní zkušenosti po 6 letech s motorem 1.4 MPI 50Kw bez jakékoliv úpravy a "velmi těžkou nohou" jsou ve městě kolem 9 a více litrů, mimo město a na dálnici při dodržování rychlostních limitů spotřeba kolem 6,5 litrů, při svižnější jízdě (pokud se jízdě s motorem 1.4MPI dá říkat svižnější;-)) na dálnici tak 8,5.

Pokud jedu trasu Praha * Brno, tak mě benzín příjde na 1.200,- Kč, což už je lepší jezdit busem :D:prc:

Ještě malý dodatek, Brno*Praha to je tam i zpět ;-)))

Vloženo

Moja economi jazda ktora sa asi tazko zopakuje.Cesta na dovolenku do Chorvatska.

Bratislava - Sibenik cez Rakusko,Slovinsko.Vsetko po dialnici,ziadne kolony ci ine zdrzovacky.Na cisla to presne neviem,ale rucicka palivomera nebola v poslednom stvorceku pred rezervou (cervene pole) Dost negramotny popis,viem.Rychlost medzi 90a 110km/h.Tri osoby,plny kufor aj sedadlo za vodicom nalozene. ;)

Vloženo

Tak moja skusenost z jednej benzinky u nas. Rucickaukazovala mierne pod plnou nadrzou. Siel som natankovat v domneni, ze tam vlezie cca 10l benzinu. Napodiv som tam dal okolo 20l. Zdalo sa mi to velmi cudne. Ale som to nejako neriesil. Potom som s priatelkou sli do hor. Presli sme okolo 640 km a po navrate som uz siel natankovat radsej na inu benzinku, aby som zistil spotrebu. Rucicka ukazovala skoro 1/2 nadrze. Tankoval som opat plnu nadrz a zislo tam cca 24l benzinu. Podla tohoto mi spotreba vysla cca 3,75l/100km. Neviem ci mam tomu verit a bol by som zvedavy, ze kolko by som natankoval na tej prvej pumpe. Skoda, ze som vtedy nemal prazdnu nadrz. Asi by tam zislo 80l benzinu a hned by som vedel, ze klamu. Stale mi vrta hlavou, ze ako ma dobre oklamali o 10l benzinu na predchadzajucej pumpe. Vedia meni prietok paliva z pistole tak zeby tam slo o polovicu menej paliva ako to v skutocnosti ukazuje? Rozmyslam o tom ze by sa na nich pozrela obchodna inspekcia :angry:

Vloženo

Tohleto s tim ukazatelem paliva znam jednou je 1/4 nadrze 10litru a podruhe 1/4je skoro 20litru ten ukazatel ukazuje akorat jestli v te nadrzi neco je nebo ne.Podle toho nejde hlidat spotreba.

Vloženo
Chci se zeptat. Rozhodoval jsem se mezi fábií htp 40kw a puntem 1.2 8V. Nakonec vyhrálo Punto. Teď jsem se vrátil z dovolené na Slovensku. Spotřeba byla 5,1 l Chci se zeptat, kolik tahle fabie žere při ustálené rychlosti 130 Km/h. Punto to má mezi 6,5 a 7litry. Tam už opravdu záleží na každém nepatrném stoupání nebo protivětru. Jsem se spotřebou nadšený a jen se chci zeptat, jestli by to šlo i s Fábkou.

Ptám se vážně, určitě nechci nějak provokovat nebo urážet Fábie :)

Hele tty Punťáku a ty nemáš fabii???máš a jezdíš jen puntem???

Vloženo

Ptám se vážně, určitě nechci nějak provokovat nebo urážet Fábie :)

Hele tty Punťáku a ty nemáš fabii???máš a jezdíš jen puntem???

Ne nemám Fábku, právě mám to Punto, ale snad půl roku jsem se mezi těmi auty rozhodoval, tak mě to jen tak zajímá

Vloženo

V neděli jsem se navrátil z Chorvatska. Jeli jsem Fabii Combi Elegance 1.4 16v 59kw a Octavii II 1.6 MPi 75kw. 4 lidé plný kufr na 11 dní v obou autech. Trasa Velké Meziříčí - Baška Voda ( část Makarské ) přes Rakousko, Slovinska, v Chorvatsku po dálnici + něco po popřeží celkem 2259km. Při dodržování povolené rychlosti ( průměr 89km/hod ), kde to šlo tak na tempomat...Fabča 6.4l/100 Octavia 6.7l/100.

Vloženo

Jel jsem ted Praha-Neapol-Rim-Praha. Celkem 3500 km, z toho 3000 po dalnicich. Dolu jsem jel spis v klidku cca. 120 km/h zpatky trochu svizneji kolem tech 130 km/h. Dva lidi. Plnej kufr. 1,2 HTP 40 kw. Klimu nemam :-(

Celkovej prumer 5,9 l.

Vloženo

Pani kolko paliva natankujete do plnej nadrze? Ja som prave prisiel zo Slovnaftu a zislo mi tam 51,5l. :angry: A to som tam mal este aspon 3-4l benzinu. Aku velku nadrz ma Fabia?

Vloženo
Pani kolko paliva natankujete do plnej nadrze? Ja som prave prisiel zo Slovnaftu a zislo mi tam 51,5l. :angry: A to som tam mal este aspon 3-4l benzinu. Aku velku nadrz ma Fabia?

ufff, nechce sa mi to tu hladat, ale cca:

oficialne na Fobia 45 litr nardzr, a este 12-13litr "rezervu-expanzku"

Za urcitych okolnosti je mozne do nej natlacit 57 litrov.

toto je myslim oficialne stanovisko Skoda-Auto

Vloženo
Tak moja skusenost z jednej benzinky u nas. Rucickaukazovala mierne pod plnou nadrzou. Siel som natankovat v domneni, ze tam vlezie cca 10l benzinu. Napodiv som tam dal okolo 20l. Zdalo sa mi to velmi cudne. Ale som to nejako neriesil. Potom som s priatelkou sli do hor. Presli sme okolo 640 km a po navrate som uz siel natankovat radsej na inu benzinku, aby som zistil spotrebu. Rucicka ukazovala skoro 1/2 nadrze. Tankoval som opat plnu nadrz a zislo tam cca 24l benzinu. Podla tohoto mi spotreba vysla cca 3,75l/100km. Neviem ci mam tomu verit a bol by som zvedavy, ze kolko by som natankoval na tej prvej pumpe. Skoda, ze som vtedy nemal prazdnu nadrz. Asi by tam zislo 80l benzinu a hned by som vedel, ze klamu. Stale mi vrta hlavou, ze ako ma dobre oklamali o 10l benzinu na predchadzajucej pumpe. Vedia meni prietok paliva z pistole tak zeby tam slo o polovicu menej paliva ako to v skutocnosti ukazuje? Rozmyslam o tom ze by sa na nich pozrela obchodna inspekcia :angry:

Benzínka za to nemůže.Tohle je normální. Záleží jak dáš pistol do nádrže. Jestli z ní dobře uniká vzduch pří tankování. Můžeš si to vyzkoušet, když natankuješ plnou po cvaknutí a budeš se ještě snažit něco dotlačit, tak po zavření nádrže uslyšíš jak benzín steče víc do nádrže. Po opětovném otevření můžeš opět něco dotankovat. Toto párkrát opákni a není problém natankovat dalších X litrů navíc, kdy už jsi si myslel, že máš dávno plnou nádrž. Proto jsi tam natankoval víc než jsi čelkal. :D

Vloženo
Sobeslav-Praha 4.2l bez klimy, plny kufr, predpisove a lehka noha... najeto 30t km

Combi 1,4 TDI 55 KW

tenhle týden: Praha (z centra) - Pelhřimov - Jindřichův Hradec - 4,2 l

Jindřichův Hradec - Soběslav (pojíždění po městě) - Tábor (opět pojíždění centrem ;) ) - Praha - 3,7 l

tentokrát oboje bez klimatizace.

Jinak dlouhodobou mám 4,5 l

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...