stenly Vloženo 13. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 13. Prosinec 2007 (editace) Kamarati moji.... Mam prozbičku koľko Vam to papka cez zimu?? Ja mam teraz prvu zimu odkedy mam vodičak a tak nejak mi to papa v meste až neuveritelnych 8l/100km ako to mate Vy??? kombinovanu mam 7- 7,5l/100km Neviem čo robiť. Už som aj vyfuk predal či to nebude nim a ale nie ono ta spotreba je stale ta ista... Pomožte mi.. keď mate aj Vy taku tak potom nebudem stresovať... diki moc. A skoro by som zabudol mam taku vysoku spotrebu odkedy som bol na tretiej prehliadke z autom t.j. po 45 000km... :help: Inak spotreba cez leto je 6,2l/100km.. ked mam slabu nohu že jazdim podľa predpisov tak cez leto nebol problem aj na 4,6l-5.5/100km ale všetko su to len moje vypočty palubny nemam... Motor to je 1,2HTP 12V 47kw r.v.: 08/2004 posledny predfacelift Editováno: 13. Prosinec 2007, autor: stenly Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vikino1 Vloženo 13. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 13. Prosinec 2007 Zabudol si napísať aký máš motor a r.v. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lukyssek Vloženo 13. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 13. Prosinec 2007 Zabudol si napísať aký máš motor a r.v. má 1,2 Htp 47kw Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stenly Vloženo 13. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 13. Prosinec 2007 vikino1: sorry omlouvam se... lukyssek: diki moc za zverejnenie.. hehe... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NiceOne Vloženo 13. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 13. Prosinec 2007 Moje spotreba zde... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fabka2004 Vloženo 13. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 13. Prosinec 2007 Kamarati moji.... Mam prozbičku koľko Vam to papka cez zimu?? Ja mam teraz prvu zimu odkedy mam vodičak a tak nejak mi to papa v meste až neuveritelnych 8l/100km ako to mate Vy??? kombinovanu mam 7- 7,5l/100kmNeviem čo robiť. Už som aj vyfuk predal či to nebude nim a ale nie ono ta spotreba je stale ta ista... Pomožte mi.. keď mate aj Vy taku tak potom nebudem stresovať... diki moc. A skoro by som zabudol mam taku vysoku spotrebu odkedy som bol na tretiej prehliadke z autom t.j. po 45 000km... :help: Inak spotreba cez leto je 6,2l/100km.. ked mam slabu nohu že jazdim podľa predpisov tak cez leto nebol problem aj na 4,6l-5.5/100km ale všetko su to len moje vypočty palubny nemam... Motor to je 1,2HTP 12V 47kw r.v.: 08/2004 posledny predfacelift caff Humencan, co sa tyka spotreby je to rozne jeden ma s danou motorizaciou 3,7 litr/100km a nadave ze to zerie aj travu vedla cesty, iny zase sa nevie dostat po 12 litr/100km ani nahodou ... Spotreba zalezi primarne na style jazdy a sekundarne od vodica. Co sa tyka mestskej premavky, tak spotreba moze byt kludne v rozmedzi 4 az 15 litr/100km, nieje totiz mesto ako mesto ... Tvoje spotreby sa mi zdaju normalne kedze pises ze v lete mas cca 6,2 litr. Ozaj ake trasy jazdis v zime?, ak kratke trasy a este k tomu mestsky "provoz", tak sa spotrebe tes a bud rad ze mas danu motorizaciu. U mna je to rozne, minulu (alebo predminulu?) zimu som mal priemer pod 5 litrov. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tonny Vloženo 13. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 13. Prosinec 2007 Chlapi ,dotaz na 1.4 16v 74 kw ckarov.Za kolko jazdite v tychto zimnych dnoch?Ja mam priemernu spotrebu okolo 8 a to tomu nenakladam. to je nejak moc mám stejnou motorizaci a pohybuji se 6 - 6.5L, ale pokud jezdíš jen město a pár km tak 8l odpovídá Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bemo Vloženo 13. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 13. Prosinec 2007 to je nejak moc mám stejnou motorizaci a pohybuji se 6 - 6.5L, ale pokud jezdíš jen město a pár km tak 8l odpovídá Jj mesto ,max 20 km a spotreba sa rozni od 8-9 podla stylu jazdy... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stenly Vloženo 14. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 14. Prosinec 2007 caff Humencan,co sa tyka spotreby je to rozne jeden ma s danou motorizaciou 3,7 litr/100km a nadave ze to zerie aj travu vedla cesty, iny zase sa nevie dostat po 12 litr/100km ani nahodou ... Spotreba zalezi primarne na style jazdy a sekundarne od vodica. Co sa tyka mestskej premavky, tak spotreba moze byt kludne v rozmedzi 4 az 15 litr/100km, nieje totiz mesto ako mesto ... Tvoje spotreby sa mi zdaju normalne kedze pises ze v lete mas cca 6,2 litr. Ozaj ake trasy jazdis v zime?, ak kratke trasy a este k tomu mestsky "provoz", tak sa spotrebe tes a bud rad ze mas danu motorizaciu. U mna je to rozne, minulu (alebo predminulu?) zimu som mal priemer pod 5 litrov. Cawko. no v zime momentalne mam trasu len mesky ciklus to je brzda, plyn, brzdy, plyn stale dookola... a dlhe to nie je mozno len 10km viac ani tuk.. i ked piatky chodim autom na širavu tak ta spotreba velmi nižšia neni... možno len o pol litra.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
one-z Vloženo 16. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 16. Prosinec 2007 Chtěl bych poprosit majitele fabie SDI jestli by mi nezjistili spotřebu při ustálených tacho 90, 100, 110 a 120km/h. Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LukasKotik Vloženo 5. leden 2008 Sdílet Vloženo 5. leden 2008 Dobrý den! Chtěl bych se zeptat, jestli může mít prasklé těsnění pod hlavou vliv na spotřebu? Tedy na její zvýšení? Na víčku od oleje mám totiž i po ujetí 300km v kuse stále silnou vrstvu žlutavé emulze! Voda se ztrácí jen minimálně, ale zdá se být malinko mastná. Expanzní nádobka zatím čistá. Na boku motoru sem tam mapy černých šupinek. Přijde mi, že se začal ztrácet olej.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pat@brno.cz Vloženo 8. leden 2008 Sdílet Vloženo 8. leden 2008 Přidám hodnoty mé firemní 1,2 HTP 47KW předem podotknu že je to spíš případ jak se stím jezdit nemá dostal sem to od dispečerů když mi nabourali OII 2,0TDI jezdil sem stím 5tydnů Brno - Jihlava a trochu po městě najeto téměř 6000Km Dálnice Najedu v Brně jazdím převážně brzo ráno nebo pozdě večer takže 5 plnej plyn 13,8l/100km na vjezdu do práce, po jihlavě 11,4l/100km když sme to spočítali oproti 2,0TDI průměr 6,8l/100km se fak vyplatí si koupit tenhle motor Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Beda Vloženo 8. leden 2008 Sdílet Vloženo 8. leden 2008 Přidám hodnoty mé firemní 1,2 HTP 47KW předem podotknu že je to spíš případ jak se stím jezdit nemá dostal sem to od dispečerů když mi nabourali OII 2,0TDI jezdil sem stím 5tydnů Brno - Jihlava a trochu po městě najeto téměř 6000Km Dálnice Najedu v Brně jazdím převážně brzo ráno nebo pozdě večer takže 5 plnej plyn 13,8l/100km na vjezdu do práce, po jihlavě 11,4l/100km když sme to spočítali oproti 2,0TDI průměr 6,8l/100km se fak vyplatí si koupit tenhle motor jj plnej plyn zvedne spotrebu vsemu, a kdyz jsi byl zvyklej na dvoulitr tak se ani nedivim. Ja mel s 40kW dlouhodobe 6.5l na sto a taky jsem ji zrovna nesetril. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fabka2004 Vloženo 9. leden 2008 Sdílet Vloženo 9. leden 2008 Přidám hodnoty mé firemní 1,2 HTP 47KW předem podotknu že je to spíš případ jak se stím jezdit nemá dostal sem to od dispečerů když mi nabourali OII 2,0TDI jezdil sem stím 5tydnů Brno - Jihlava a trochu po městě najeto téměř 6000Km Dálnice Najedu v Brně jazdím převážně brzo ráno nebo pozdě večer takže 5 plnej plyn 13,8l/100km na vjezdu do práce, po jihlavě 11,4l/100km když sme to spočítali oproti 2,0TDI průměr 6,8l/100km se fak vyplatí si koupit tenhle motor otazka znie ako chces jazdit a potom podla toho vyberat motorizaciu takze reci o vyhodnosti kupy tej ci onej motorizacie su vlstne otazkami toho ci oneho stylu jazdenia Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KOUDY_FRS Vloženo 10. leden 2008 Sdílet Vloženo 10. leden 2008 Já normál jezdim za 5,9/100 ale teď v zimě mi hafo dlouho trvá než to zahřeju takže tak o litr větší. Ale většinou jezdim jenom takový couračky.....Při dálce sem pořád na 5,4/100 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MELLO Vloženo 10. leden 2008 Sdílet Vloženo 10. leden 2008 Mě se zvedla spotřeba od doby, co začali do nafty přimíchávat tu za****ou biosložku cca. o 0,3l Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KOUDY_FRS Vloženo 10. leden 2008 Sdílet Vloženo 10. leden 2008 Mě se zvedla spotřeba od doby, co začali do nafty přimíchávat tu za****ou biosložku cca. o 0,3l Fakt jo? Tam dávaj snad od září ne? Podle mě to tam vůbec nemá co dělat. Do benzínu možná, to je prostě líh, ale nevim no do nafty. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MELLO Vloženo 10. leden 2008 Sdílet Vloženo 10. leden 2008 Fakt jo? Tam dávaj snad od září ne? Podle mě to tam vůbec nemá co dělat. Do benzínu možná, to je prostě líh, ale nevim no do nafty. A bude hůř, podíl biosložky se má nadále zvětšovat.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tangerín Vloženo 10. leden 2008 Sdílet Vloženo 10. leden 2008 For Stenly: Mám ten stejnej motor jak ty, ale ty to víš No spotřeba naté samé cestě jak v létě, je přes zimu o 0,3 - 0,8 litrů víc, při zhruba stejným stylu jízdy. Záleží jestli jsem jel když byla venku nula, nebo kolem -7. Takže tak max o litr. Věřím, že po městě to bude o něco víc, kdyby o další litr. Tak jsme cca na 7,5, ale víc by to snad jít nemělo...Pořád mluvím teda o trochu šetrné jízdě. Samo, že když to budeš točit, dostaneš se někam do nekonečna...Asi počkej na jaro a pak uvidíš, jestli se ti vrátí zpět dolů, pokud ne, tak bude problém někde jinde... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stenly Vloženo 11. leden 2008 Sdílet Vloženo 11. leden 2008 For Stenly:Mám ten stejnej motor jak ty, ale ty to víš No spotřeba naté samé cestě jak v létě, je přes zimu o 0,3 - 0,8 litrů víc, při zhruba stejným stylu jízdy. Záleží jestli jsem jel když byla venku nula, nebo kolem -7. Takže tak max o litr. Věřím, že po městě to bude o něco víc, kdyby o další litr. Tak jsme cca na 7,5, ale víc by to snad jít nemělo...Pořád mluvím teda o trochu šetrné jízdě. Samo, že když to budeš točit, dostaneš se někam do nekonečna...Asi počkej na jaro a pak uvidíš, jestli se ti vrátí zpět dolů, pokud ne, tak bude problém někde jinde... jj ako vraviš budem čakať do leta a uvidim... teraz jazdim hlavne mestsky ciklus a je to nehorazne aka spotreba... zas na ďalšej strane vonku je stale rano ked štartujem niečo okolo -2 až -15 takže to bude tym ... nevytačam ho .. BEJBY moje nebolo nad 3tis otačok už asi celu večnosť... v zime jej nechcem davať velmi do tela.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fabka2004 Vloženo 11. leden 2008 Sdílet Vloženo 11. leden 2008 no a nebude to tym ze ju podtacas? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NNNTomas Vloženo 11. leden 2008 Sdílet Vloženo 11. leden 2008 ...přesně většinou podtočená žere víc než roztočená Já jezdim tak 2.5 - 3.5tis. při normál jízdě, spotřebu teď mám dlouhodobou 7.3l (v létě byla 6.8) - jezdím 12km do práce,4km město, zbytek po jížní spojce (90-100km/h) - ráno prakticky prázdná, bez zácpy - tuhle trasu mívám ráno spotřebu kolem 7l, dá se i 6.4l když se vleču... a není ukrutný mráz ) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tonny Vloženo 11. leden 2008 Sdílet Vloženo 11. leden 2008 (editace) Fakt jo? Tam dávaj snad od září ne? Podle mě to tam vůbec nemá co dělat. Do benzínu možná, to je prostě líh, ale nevim no do nafty. Jenže to není líh ale BIO líh a navíc má vyhřevnost proti benzínu jen cca 65%. V novinách se dokonce psalo že to způsobí zvýšení spotřeby až o 0,3 na 100km a ubere 0,5-3KW na výkonu motoru (v závislosti na % bio složky) a perlička na konec zdražení o cca 1Kč - je mi tedy jasné že se o tom moc psát nebude Editováno: 11. leden 2008, autor: Tonny Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jar_da Vloženo 11. leden 2008 Sdílet Vloženo 11. leden 2008 to zvýšení spotřeby zaznamenává už dost lidí Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bugy Vloženo 24. leden 2008 Sdílet Vloženo 24. leden 2008 Vazeni jsem tu poprve tak mozna to sem nepetri ale mam fabii 1,4MPI 50Kw r.v.2001 a zajimalo by me za kolik mam tim na mysli spotrebu benzinu tento motor jezdi ja mam takovou zkusenost ze asi tak 7,5l a co vy Moja spotreba okolo 7,5 - 8 litrov plynu po meste. Po dialnici si pri normálnej jazde (110 - 130 km/h) zoberie okolo 6,5 litra. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.