Milos Vloženo 4. Září 2006 Sdílet Vloženo 4. Září 2006 Mám 1,4 - 50kW combi . Vrátil jsem se z dálkové mimo město mi to vzalo 6,5L.A to jsem jel nejvíce 110km/hod. Není to nějak moc ? Tak pokud si byl hodně naloženej nebo třeba si měl špatně dohuštěný pneu, ale hodně to ovlivnuje taky terén, pokud jedu z Příbrami do Prahy mám vždycky podstatně nižší spotřebu než nazpátek... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fabka2004 Vloženo 4. Září 2006 Sdílet Vloženo 4. Září 2006 Mám 1,4 - 50kW combi . Vrátil jsem se z dálkové mimo město mi to vzalo 6,5L.A to jsem jel nejvíce 110km/hod. Není to nějak moc ? neviem ako na 1.4, ale na HTP by to bolo privela Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jura.mc Vloženo 4. Září 2006 Sdílet Vloženo 4. Září 2006 Moje osobní zkušenosti po 6 letech s motorem 1.4 MPI 50Kw bez jakékoliv úpravy a "velmi těžkou nohou" jsou ve městě kolem 9 a více litrů, mimo město a na dálnici při dodržování rychlostních limitů spotřeba kolem 6,5 litrů, při svižnější jízdě (pokud se jízdě s motorem 1.4MPI dá říkat svižnější;-)) na dálnici tak 8,5. Pokud jedu trasu Praha * Brno, tak mě benzín příjde na 1.200,- Kč, což už je lepší jezdit busem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martinoslav Vloženo 4. Září 2006 Sdílet Vloženo 4. Září 2006 A nechces si dat do podpisu jeste vetsi obrazek? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jura.mc Vloženo 4. Září 2006 Sdílet Vloženo 4. Září 2006 Moje osobní zkušenosti po 6 letech s motorem 1.4 MPI 50Kw bez jakékoliv úpravy a "velmi těžkou nohou" jsou ve městě kolem 9 a více litrů, mimo město a na dálnici při dodržování rychlostních limitů spotřeba kolem 6,5 litrů, při svižnější jízdě (pokud se jízdě s motorem 1.4MPI dá říkat svižnější;-)) na dálnici tak 8,5.Pokud jedu trasu Praha * Brno, tak mě benzín příjde na 1.200,- Kč, což už je lepší jezdit busem Ještě malý dodatek, Brno*Praha to je tam i zpět ;-))) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jura.mc Vloženo 4. Září 2006 Sdílet Vloženo 4. Září 2006 A nechces si dat do podpisu jeste vetsi obrazek? Promiň "brácho" , jsem idiot ;-) Už je to opravený Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martinoslav Vloženo 4. Září 2006 Sdílet Vloženo 4. Září 2006 V pohode Takhle je to lepsi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomass Vloženo 5. Září 2006 Sdílet Vloženo 5. Září 2006 Moja economi jazda ktora sa asi tazko zopakuje.Cesta na dovolenku do Chorvatska. Bratislava - Sibenik cez Rakusko,Slovinsko.Vsetko po dialnici,ziadne kolony ci ine zdrzovacky.Na cisla to presne neviem,ale rucicka palivomera nebola v poslednom stvorceku pred rezervou (cervene pole) Dost negramotny popis,viem.Rychlost medzi 90a 110km/h.Tri osoby,plny kufor aj sedadlo za vodicom nalozene. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jarod Vloženo 6. Září 2006 Sdílet Vloženo 6. Září 2006 Tak moja skusenost z jednej benzinky u nas. Rucickaukazovala mierne pod plnou nadrzou. Siel som natankovat v domneni, ze tam vlezie cca 10l benzinu. Napodiv som tam dal okolo 20l. Zdalo sa mi to velmi cudne. Ale som to nejako neriesil. Potom som s priatelkou sli do hor. Presli sme okolo 640 km a po navrate som uz siel natankovat radsej na inu benzinku, aby som zistil spotrebu. Rucicka ukazovala skoro 1/2 nadrze. Tankoval som opat plnu nadrz a zislo tam cca 24l benzinu. Podla tohoto mi spotreba vysla cca 3,75l/100km. Neviem ci mam tomu verit a bol by som zvedavy, ze kolko by som natankoval na tej prvej pumpe. Skoda, ze som vtedy nemal prazdnu nadrz. Asi by tam zislo 80l benzinu a hned by som vedel, ze klamu. Stale mi vrta hlavou, ze ako ma dobre oklamali o 10l benzinu na predchadzajucej pumpe. Vedia meni prietok paliva z pistole tak zeby tam slo o polovicu menej paliva ako to v skutocnosti ukazuje? Rozmyslam o tom ze by sa na nich pozrela obchodna inspekcia Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tondas2 Vloženo 8. Září 2006 Sdílet Vloženo 8. Září 2006 Tohleto s tim ukazatelem paliva znam jednou je 1/4 nadrze 10litru a podruhe 1/4je skoro 20litru ten ukazatel ukazuje akorat jestli v te nadrzi neco je nebo ne.Podle toho nejde hlidat spotreba. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mira Vloženo 9. Září 2006 Sdílet Vloženo 9. Září 2006 Chci se zeptat. Rozhodoval jsem se mezi fábií htp 40kw a puntem 1.2 8V. Nakonec vyhrálo Punto. Teď jsem se vrátil z dovolené na Slovensku. Spotřeba byla 5,1 l Chci se zeptat, kolik tahle fabie žere při ustálené rychlosti 130 Km/h. Punto to má mezi 6,5 a 7litry. Tam už opravdu záleží na každém nepatrném stoupání nebo protivětru. Jsem se spotřebou nadšený a jen se chci zeptat, jestli by to šlo i s Fábkou. Ptám se vážně, určitě nechci nějak provokovat nebo urážet Fábie Hele tty Punťáku a ty nemáš fabii???máš a jezdíš jen puntem??? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kocour Vloženo 12. Září 2006 Sdílet Vloženo 12. Září 2006 Ptám se vážně, určitě nechci nějak provokovat nebo urážet Fábie Hele tty Punťáku a ty nemáš fabii???máš a jezdíš jen puntem??? Ne nemám Fábku, právě mám to Punto, ale snad půl roku jsem se mezi těmi auty rozhodoval, tak mě to jen tak zajímá Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martineQ Vloženo 12. Září 2006 Sdílet Vloženo 12. Září 2006 V neděli jsem se navrátil z Chorvatska. Jeli jsem Fabii Combi Elegance 1.4 16v 59kw a Octavii II 1.6 MPi 75kw. 4 lidé plný kufr na 11 dní v obou autech. Trasa Velké Meziříčí - Baška Voda ( část Makarské ) přes Rakousko, Slovinska, v Chorvatsku po dálnici + něco po popřeží celkem 2259km. Při dodržování povolené rychlosti ( průměr 89km/hod ), kde to šlo tak na tempomat...Fabča 6.4l/100 Octavia 6.7l/100. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Viking Vloženo 12. Září 2006 Sdílet Vloženo 12. Září 2006 Jel jsem ted Praha-Neapol-Rim-Praha. Celkem 3500 km, z toho 3000 po dalnicich. Dolu jsem jel spis v klidku cca. 120 km/h zpatky trochu svizneji kolem tech 130 km/h. Dva lidi. Plnej kufr. 1,2 HTP 40 kw. Klimu nemam :-( Celkovej prumer 5,9 l. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
speedy gonzales Vloženo 14. Září 2006 Sdílet Vloženo 14. Září 2006 spotreba oleja alebo benzinu? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mike_k Vloženo 14. Září 2006 Sdílet Vloženo 14. Září 2006 2.0 Mpi dneska Ostrava-Praha, prumerna rychlost 125km/h spotreba 8.6l/100km Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas.cz Vloženo 14. Září 2006 Sdílet Vloženo 14. Září 2006 2.0 Mpi dneska Ostrava-Praha, prumerna rychlost 125km/h spotreba 8.6l/100km Konečně správná spotřeba Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jarod Vloženo 16. Září 2006 Sdílet Vloženo 16. Září 2006 Pani kolko paliva natankujete do plnej nadrze? Ja som prave prisiel zo Slovnaftu a zislo mi tam 51,5l. A to som tam mal este aspon 3-4l benzinu. Aku velku nadrz ma Fabia? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fabka2004 Vloženo 16. Září 2006 Sdílet Vloženo 16. Září 2006 Pani kolko paliva natankujete do plnej nadrze? Ja som prave prisiel zo Slovnaftu a zislo mi tam 51,5l. A to som tam mal este aspon 3-4l benzinu. Aku velku nadrz ma Fabia? ufff, nechce sa mi to tu hladat, ale cca: oficialne na Fobia 45 litr nardzr, a este 12-13litr "rezervu-expanzku" Za urcitych okolnosti je mozne do nej natlacit 57 litrov. toto je myslim oficialne stanovisko Skoda-Auto Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas.cz Vloženo 16. Září 2006 Sdílet Vloženo 16. Září 2006 50 litrů tankuju běžně. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hop Vloženo 16. Září 2006 Sdílet Vloženo 16. Září 2006 mám 1.2HTP přes léto do 6.0litrů v zimě asi otr víc.Hop Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fabka2004 Vloženo 17. Září 2006 Sdílet Vloženo 17. Září 2006 50 litrů tankuju běžně. bezne tankujem 35-45 litr Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Alan 07 Vloženo 17. Září 2006 Sdílet Vloženo 17. Září 2006 Tak moja skusenost z jednej benzinky u nas. Rucickaukazovala mierne pod plnou nadrzou. Siel som natankovat v domneni, ze tam vlezie cca 10l benzinu. Napodiv som tam dal okolo 20l. Zdalo sa mi to velmi cudne. Ale som to nejako neriesil. Potom som s priatelkou sli do hor. Presli sme okolo 640 km a po navrate som uz siel natankovat radsej na inu benzinku, aby som zistil spotrebu. Rucicka ukazovala skoro 1/2 nadrze. Tankoval som opat plnu nadrz a zislo tam cca 24l benzinu. Podla tohoto mi spotreba vysla cca 3,75l/100km. Neviem ci mam tomu verit a bol by som zvedavy, ze kolko by som natankoval na tej prvej pumpe. Skoda, ze som vtedy nemal prazdnu nadrz. Asi by tam zislo 80l benzinu a hned by som vedel, ze klamu. Stale mi vrta hlavou, ze ako ma dobre oklamali o 10l benzinu na predchadzajucej pumpe. Vedia meni prietok paliva z pistole tak zeby tam slo o polovicu menej paliva ako to v skutocnosti ukazuje? Rozmyslam o tom ze by sa na nich pozrela obchodna inspekcia Benzínka za to nemůže.Tohle je normální. Záleží jak dáš pistol do nádrže. Jestli z ní dobře uniká vzduch pří tankování. Můžeš si to vyzkoušet, když natankuješ plnou po cvaknutí a budeš se ještě snažit něco dotlačit, tak po zavření nádrže uslyšíš jak benzín steče víc do nádrže. Po opětovném otevření můžeš opět něco dotankovat. Toto párkrát opákni a není problém natankovat dalších X litrů navíc, kdy už jsi si myslel, že máš dávno plnou nádrž. Proto jsi tam natankoval víc než jsi čelkal. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
funtom Vloženo 17. Září 2006 Sdílet Vloženo 17. Září 2006 Sobeslav-Praha 4.2l bez klimy, plny kufr, predpisove a lehka noha... najeto 30t km Combi 1,4 TDI 55 KW tenhle týden: Praha (z centra) - Pelhřimov - Jindřichův Hradec - 4,2 l Jindřichův Hradec - Soběslav (pojíždění po městě) - Tábor (opět pojíždění centrem ) - Praha - 3,7 l tentokrát oboje bez klimatizace. Jinak dlouhodobou mám 4,5 l Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mike_k Vloženo 17. Září 2006 Sdílet Vloženo 17. Září 2006 Jezis lidi, nic ve zlem, ale nekteri z vas musi byt ale silene brzdy provozu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.