Přejít na obsah

Climatronic a topení

ratras1

Doporučené příspěvky

Ahoj kluci, nikdy jsem to nenašel tak zakládám nové téma, mám Octu II, 2007, 1.9TDI, a climatronic, jak je teď taková kosa tak jsem si všiml jedné věci, mám zapnutý climatronic například na 22 stupňů, v pohodě to topí a všechno funguje, za jízdy fouká teplý vzduch, ale když projdu nějakou zatáčku a auto se trošku naklopí tak z výdechů zavane závan, studeného vzduchu, je to závan jak kdyby jste otevřeli okno, prostě najednou foukne studený jako z venku. Dělá to jenom v zatáčkách jinak ne. Nenapadá někoho čím by to mohlo být? přijde mi to divné ale vůbec mě nenapadá čím by to mohlo být. Dík za radu

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dnes jsem se na to schválně zaměřil a dělá mi to taky. Příbuznému co má OII též. Pokud bych se na to nezaměřil snad bych si toho nikdy nevšimnul. Spíš než na nějakou závadu bych to vzhledem k extrémně nízkým venkovním teplotám (bylo -15°C) tipnul na fyziku. Teplý vzduch má menší hustotu než studený (je lehčí) a tak se to vlivem odstředivé síly v zatáčce v autě nebo v zákoutích Climatronicu "přelije" a foukne to ten studený, který to nasává zvenku. Možná je to úplná blbost, ale já si to momentálně jinak vysvětlit neumím... :smich:

Odkaz ke komentáři

Ahoj, mám trošku jiný dotaz týkající se Climatronicu. Pokud mám nastaveno na Auto, tak mi vůbec nejde vzduch ze středních výdechů nad rádiem (boční u oken přitom normálně jdou). Střední nefoukají, ikdyž dám otáčky ventilátoru na max. Pokud přepnu vzduch přímo na horní foukání, vzduch z těchto výdechů jde.

Čistil jsem před nedávnem climatizaci a měnil kabinový filtr a vůbec netuším, jestli jsem tak někde něco nepo... a jak to fungovalo předtím. Můžete mi poradit, je normální, že v režimu Auto nefouká vzduch ze středních výdechů nad rádiem? Dík

Odkaz ke komentáři

Ahoj kluci, nikdy jsem to nenašel tak zakládám nové téma, mám Octu II, 2007, 1.9TDI, a climatronic, jak je teď taková kosa tak jsem si všiml jedné věci, mám zapnutý climatronic například na 22 stupňů, v pohodě to topí a všechno funguje, za jízdy fouká teplý vzduch, ale když projdu nějakou zatáčku a auto se trošku naklopí tak z výdechů zavane závan, studeného vzduchu, je to závan jak kdyby jste otevřeli okno, prostě najednou foukne studený jako z venku. Dělá to jenom v zatáčkách jinak ne. Nenapadá někoho čím by to mohlo být? přijde mi to divné ale vůbec mě nenapadá čím by to mohlo být. Dík za radu

Já si myslím, že je to normální. Všiml jsem si toho taky. Dělá to, když jedu chvíli, tak vzduch ještě není všude ohřátý a jak zatočíš, tak se to v kabině promíchá a ty cítíš studený vzduch. Pokud jedu chvíli, stačí menší zatáčka a cítím zimu, když jedu déle, tak můžu jezdit v prudkých serpentýnách a nic. To samé se ti stane, když po nastartování máš nastavený ofuk jen čelního skla a po chvíli zapneš AUTO nebo foukání na nohy tak ucítíš studený vzduch, protože se neměl dole od čeho ohřát.

Odkaz ke komentáři

Ahoj, mám trošku jiný dotaz týkající se Climatronicu. Pokud mám nastaveno na Auto, tak mi vůbec nejde vzduch ze středních výdechů nad rádiem (boční u oken přitom normálně jdou). Střední nefoukají, ikdyž dám otáčky ventilátoru na max. Pokud přepnu vzduch přímo na horní foukání, vzduch z těchto výdechů jde.

Čistil jsem před nedávnem climatizaci a měnil kabinový filtr a vůbec netuším, jestli jsem tak někde něco nepo... a jak to fungovalo předtím. Můžete mi poradit, je normální, že v režimu Auto nefouká vzduch ze středních výdechů nad rádiem? Dík

Je to normální. Taky jsem se divil, ale je to tak. V létě jde z nich zima, ale v zimě teplo jen po zmáčknutí tlačítka "foukání nahoru"

Odkaz ke komentáři

• o 6 měsíců později...

chlapci mam inu otazku. Minule som isiel zaparkovat do garazi v obchodnom dome. Hned jak som vosiel tak sa mi zarosilo sklo, vonku tusim prsalo. Zapol so fukanie iba na celne sklo /to tlacitko ktore je nad vyhrievanim zadneho skla/ ale zacala sa mi odhmlievat iba moja polka skla...spolujazdcova polovica nie. ked som skusil rukou ci odtial fuka vzduch tak na spolujazdcovej strane isiel studeny a z mojej polovice teply. Je to normalne? nemal by ist z obcho stran vzduch rovnakej teploty? diky moc za odpovede

Odkaz ke komentáři

• o 1 měsíc později...

no tak som to vyskusal...skusal som aj klasicke fukanie aj climu aj jednu stranu teplejsi vzduch aj chladnejsi skratka vysledok je taky ze zo spolujazdcovej strany mi vzdy fuka chladnejsi vzduch, pri normalnom fukani studeny...

Ahoj, tak mám uplně stejný problém, ale opačného rázu. At dělám co dělám, tak při nastavení stejných hodnot u dvouzonové klimatizace fouká na pravou stranu (spodek, bok, střed, okno) vždy teplejší vzduch (tak jak má) než na straně řidiče. Když nastavím třeba 25°C tak na řidiče fouká vlažný a na spolujezdce teplý. Jediný připad, kdy fouká horký vzduch, je když nastavím obě strany na HI. Pak mi fouká horký vpravo i vlevo o stejné teplotě. Prosím poradtě, kdo tohle již řešil. Viděl bych to na nějaké čidlo. Předem děkuji

Odkaz ke komentáři

• o 3 týdny později...
  • o 1 měsíc později...
  • o 3 týdny později...
  • o 1 rok později...

Ahoj, tak mám uplně stejný problém, ale opačného rázu. At dělám co dělám, tak při nastavení stejných hodnot u dvouzonové klimatizace fouká na pravou stranu (spodek, bok, střed, okno) vždy teplejší vzduch (tak jak má) než na straně řidiče. Když nastavím třeba 25°C tak na řidiče fouká vlažný a na spolujezdce teplý. Jediný připad, kdy fouká horký vzduch, je když nastavím obě strany na HI. Pak mi fouká horký vpravo i vlevo o stejné teplotě. Prosím poradtě, kdo tohle již řešil. Viděl bych to na nějaké čidlo. Předem děkuji

Co jsem četl jinde, je to způsobené vadným nebo špinavým čidlem teploty u té konkrétní strany. Dostanete se k nim po vyndání horních středových ofuků, případně i po vyndání rádia. Někdy je stačí omýt technickým benzínem, někdy se musí dát nové..

Odkaz ke komentáři

• o 1 rok později...

Zdravim vás !! Mam taky problem s kurenim. Diagnostika nevyhodila žiadnu chybu. Tak po rozobrati bol jeden ,že vraj motorček na klapke pokazeny tak ho vymenili . Ale po vymene chyba pretrvava. Chyba je ta ,že spolujazcová strana ide len studeny vzduch, vodičova reaguje na regulator teploty. A ked uplne vypnem kurenie OFF tak auto kuri na nastavenu teplotu. Tak teraz neviem či je to stale v klapkach či v čom. Mam Octaviu 2 ,2009 ,2 zonovu klimu. 

Odkaz ke komentáři

• o 2 měsíce později...

michal: nový panel není třeba, snadno se to dá dodělat. Když se ta záslepka tlačítka vyndá a ulomí se v ní kousek plastu, tak to začne fungovat jako tlačítko OFF stejně jako u golfů nebo passatů, jen bez popisu. Pro víc info zkus pohledat tady na fóru, už se to tu několikrát probíralo..

Odkaz ke komentáři

• o 1 měsíc později...

dotaz na mistni odborniky, Climatronic FL: klimu pouzivam v mode "Auto High", po dosazeni nastavene teploty funguje ventilator pouze na "2 stupen" coz se pro me zda malo. Jde tedy nekde nastavit v adaptaci ci jinde rychlost ventilatoru, aby mi v rezimu "Auto High" fungoval minimalne na 3 stupen ?

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...