Host aka Vloženo 2. Květen 2006 Sdílet Vloženo 2. Květen 2006 Ahoj, vím, že to téma tu v podobné podobě bylo, ale konkrétní a jednoznačnou odpověď jsem se nikde nedočetl. Takže by mě zajímalo, co všechno (kromě tělesa tlumiče) mám nechat vyměnit, co odchází a je třeba vyměnit a co není třeba měnit (koukal jsem, že jsou tam různá ložiska, dorazy, prachovky, pak nějaká spojovací tyčka, apod.). Pokud to někdo sepíše a nazve svými názvy, budu moc rád. Jo, mám najeto málo přes 100tkm. Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TomasB Vloženo 2. Květen 2006 Sdílet Vloženo 2. Květen 2006 aka napsal: Ahoj, vím, že to téma tu v podobné podobě bylo, ale konkrétní a jednoznačnou odpověď jsem se nikde nedočetl. Takže by mě zajímalo, co všechno (kromě tělesa tlumiče) mám nechat vyměnit, co odchází a je třeba vyměnit a co není třeba měnit (koukal jsem, že jsou tam různá ložiska, dorazy, prachovky, pak nějaká spojovací tyčka, apod.). Pokud to někdo sepíše a nazve svými názvy, budu moc rád. Jo, mám najeto málo přes 100tkm. Díky Já mám koupený tlumiče, dorazy a prachovky. Tak jak mi tady kluci kdysi poradili. Už se mi to válí doma půl roku a stále jsem se k výměně neodhodlal, protože podle testů mám tlumiče O.K., údajně jako nové. Ale věř tomu?! Tak furt nevím. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Host aka Vloženo 2. Květen 2006 Sdílet Vloženo 2. Květen 2006 No, já právě myslel, že bych vyměnil všechny tyhle věci, ale nevím, jestli to není zbytečné? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Host aka Vloženo 2. Květen 2006 Sdílet Vloženo 2. Květen 2006 a zadní... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prochin Vloženo 2. Květen 2006 Sdílet Vloženo 2. Květen 2006 Základ pro výměnu by měl být - tlumič, ložisko horního uložení tlumiče a pryžové lůžko horního uložení tlumiče. Ostatní se mění dle stavu a míry opotřebení příp. poškození. Toť můj názor..... U Octy určitě neuškodí zároveň vyměnit i zadní silentblok př. ramene a silentbloky stabilizátoru. Taktéž dle stavu a míry opotřebení. A nezapomeň na geometrii! Stačí? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prochin Vloženo 2. Květen 2006 Sdílet Vloženo 2. Květen 2006 To jest pro přední tlumiče, pro zadní platí v podstatě totéž, jen tam odpadá ložisko, že. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Palo Vloženo 2. Květen 2006 Sdílet Vloženo 2. Květen 2006 Prochin napsal: To jest pro přední tlumiče, pro zadní platí v podstatě totéž, jen tam odpadá ložisko, že. Garny mi to měnil přesně takto, jen jsem nechal stabilizátry vyměnit celé. Geometrie je stále OK. Jo já taky zrovna dal nový letní gumy Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Host aka Vloženo 2. Květen 2006 Sdílet Vloženo 2. Květen 2006 Prochin napsal: To jest pro přední tlumiče, pro zadní platí v podstatě totéž, jen tam odpadá ložisko, že. Ale na to zadním je přeci také to ložisko...viz. můj obrázek č. 2 (číslovka 4)... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TomasB Vloženo 2. Květen 2006 Sdílet Vloženo 2. Květen 2006 Po výměně tlumičů se má dělat geometrie? Tu mám nedávno dělanou Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TomasB Vloženo 2. Květen 2006 Sdílet Vloženo 2. Květen 2006 Prochin napsal: Základ pro výměnu by měl být - tlumič, ložisko horního uložení tlumiče a pryžové lůžko horního uložení tlumiče. Ostatní se mění dle stavu a míry opotřebení příp. poškození. Toť můj názor..... U Octy určitě neuškodí zároveň vyměnit i zadní silentblok př. ramene a silentbloky stabilizátoru. Taktéž dle stavu a míry opotřebení. A nezapomeň na geometrii! Stačí? to pryžové lůžko je doraz? jestli jo, tak bych měl koupit ještě ložiska. Co koštujou ty ložiska? A jaké? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TomasB Vloženo 2. Květen 2006 Sdílet Vloženo 2. Květen 2006 Tak jsem to šel nafotit a toto je všecko co jsem na to koupil. Jsou to plynokapalinové. Ty plastové chujoviny jsou Sachs. Tak jestli jsem to dobře pochopil, tak mi chybí ještě ty ložiska, je to tak? Nebo ještě něco jiného? Gumy na stabiku už mám vyměněné. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
capo Vloženo 3. Květen 2006 Sdílet Vloženo 3. Květen 2006 jojo Tome, ještě by bylo dobré vyměnit vepředu to co psal Prochin, tzn. axiální ložisko a horní uložení tlumiče, vzadu je jen to uložení, ale je o to dražší.... nejlevněji tyto díly seženete v origo na www.2r.cz Prachovky se měnit nemusí, pokud samozřejmě nejsou nějak potrhané. ty na jízdu samotnou nemají vliv, jen udržují píst tlumiče v čistotě a prodlužují tak jeho životnost... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.