Březen 29, 201015 r Jinak pokud tu je někdo starší 40ti let, muž, nejlépe poblíž Prahy a chce se na A Entry podívat, tak ať mi písne SZ...
Březen 30, 201015 r Jinak pokud tu je někdo starší 40ti let, muž, nejlépe poblíž Prahy a chce se na A Entry podívat, tak ať mi písne SZ... Co by člověk za 400Kč neudělal Já sem zatím taky nikoho nesehnal Já sem si taky sáhl, u toho většího. Přístrojovka byla tvrdá.
Srpen 13, 201015 r "Podle sme.sk se do laciné octavie nechystají nové moderní přeplňované motory TSI, které nyní tvoří kostru celé nabídky motorů pro škodovky. Přednost má prý dostat archaický čtyřválec 1,6 litru s výkonem 102 koní. Ten ale nesplňuje emisní normu Euro 5, bez které se po prvním lednu 2011 nebudou moci v EU nová auta prodávat.Vzhledem k tomu, že se premiéra staré-nové octavie prý chystá na autosalon konaný v Moskvě od 25. do 29. srpna, je tedy možné, že se nová Octavia Tour dostane pouze na mimoevropské trhy a do Ruska." Více zde.
Srpen 13, 201015 r Oni sou zjevně úplně tupí. Škoda nedávno ukončila výrobu prvej generácie modelu Octavia nazývaného Tour. Vyrábí se (když odmyslíme stropy) a vyrábět se ještě nějakou dobu bude...
Srpen 13, 201015 r "Podle sme.sk se do laciné octavie nechystají nové moderní přeplňované motory TSI, které nyní tvoří kostru celé nabídky motorů pro škodovky. Přednost má prý dostat archaický čtyřválec 1,6 litru s výkonem 102 koní. Ten ale nesplňuje emisní normu Euro 5, bez které se po prvním lednu 2011 nebudou moci v EU nová auta prodávat.Vzhledem k tomu, že se premiéra staré-nové octavie prý chystá na autosalon konaný v Moskvě od 25. do 29. srpna, je tedy možné, že se nová Octavia Tour dostane pouze na mimoevropské trhy a do Ruska." Více zde. Jenže ŠA v prvotní informaci k této podpoře prodeje dealerům uvádí, že tento (tour2) bude splňovat normu EU 5.
Srpen 14, 201015 r Jak je tedy možné, že ta archaická 1,6 MPI v Seatu Exeo tu Euro 5 splňuje? Stejně jako třeba 1.4 16V/63kW :-) Žumpa se valí..
Srpen 14, 201015 r Tak to vypadá, že si ještě nějaký pátek počkám, jak tohle dopadne. Před facelift se mi totiž líbí mnohem víc jak současná O2. Uvažuju o koupi starší O2, ale jestli to bude opravdu takhle, tam bych šel do nového vozu. Ovšem za předpokladu, že cena bude ještě podstatně nižší, než u současné akce Škoda Octavia CZ edition.
Srpen 14, 201015 r Stejně jako třeba česká verze 1.4 16V/63kW neplní a slovenská 1.4 16V/63kW plní EU 5 Upraveno Srpen 14, 201015 r od dick
Srpen 15, 201015 r Žádná česká 1.4/63kW není. Z jednoduchého důvodu - u nás se (zatím?) neprodává. Spíše, už se neprodává! Nebo je snad motor 1,4 16V prodávaný ve slovenských Fábiích něco úplně jiného, než to co se donedávna u nás nabízelo ? Upraveno Srpen 15, 201015 r od dick
Srpen 15, 201015 r Ale prodává, ale jenom na některých trzích. Např. na Slovensku je v nabídce - pro FII, R ne.
Srpen 15, 201015 r Ale prodává, ale jenom na některých trzích. Např. na Slovensku je v nabídce - pro FII, R ne. Jenže u nás ti prodejci uvedeou jako důvod ukončení prodeje, že neplní EU 5 !!
Srpen 15, 201015 r Jestli tohle někdo z nich tvrdí, tak je blbec! Od začátku bylo prezentováno, že 1.4/63kW pokračuje dál, ale s normou EU5. Ten motor se cpe i do Pola nebo Ibizy a všude je prezentováno EU5. Kolik se ho skutečně vyrobí, to je otázka, v okolních zemích je zatím co vím na Slovensku nebo v Polsku (cca 13k příplatek oproti HTP 51kW a o cca 7k levnější než TSI 63kW, rozdíly na Slovensku jsou podobné, někam jsem je sem psal). Rozhodně ale nebyl staženej z nabídky kvůli emisím, spíš se snaží Škoda prorazit s TSI. Upraveno Srpen 15, 201015 r od bojler
Srpen 16, 201015 r Teď už je jasno, a už si i rozumíme. Jen by mě zajímalo co tomu motoru provedly, jakou změnu, že plní ?
Srpen 16, 201015 r Bohužel, to nemůžu sloužit. Výkon a točivý moment jsou udávané stejně, stejně tak sedí otáčky pro maxima. 0-100km/h je u HB o 0,1s lepší, u combi o 0,4s lepší. U R spotřeba není udávaná, u Fabie je oproti předchozí verzi o 0,6l ve všech cyklech lepší. Pokud se ten motor začal montovat do většiny stávajících modelů (Leon, Altea, Golf, Polo, Ibiza), tak je to asi odpověď na otázku, co přijde po 1.4/59kW do OII. Přecejenom TSI je pořád údajně nedostatek a tohle by mělo plnit roli základu. Vzhledem k tomu, že o motoru do FII RS bylo rozhodnuto taky na poslední chvilku, tak o motoru do AE asi nemá moc cenu spekulovat. Jinak v materiálech Škody je uváděno, že tenhle motor bude v průběhu roku i v R. Jestli to tak dopadne nebo ne, to je otázka.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.