Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Jaky pouzivate na tomhle motoru chci zmenit znacku.

Shell 5W-40

• Autor

Na shellu mi doporucil HELIX PLUS VB 10W-40

Já dávám, přesněji, Shell Helix ULtra 5W-40. Pokud ti to olej nežere, často startuješ/krátký trasy, dal bych 5W.

Já dávám Total Quartz 10W40

• Autor

PROC UPREDNOSTUJE VYROBCE OLEJE U STARI AUTA DO 5 LET 5W A OD 5 LET 10W.

Asi si myslí, že je už vyběhanej, a tak mu to stačí :D Kdyby to bylo myšleno kvůli spotřebě oleje, tak by zvýšil druhé číslo, nikoliv "zimní" hodnotu - není to tak?

Upraveno od NNNTomas

Shell Helix plus 5W-40

• Autor

NEJSPIS JE JEDNO JAKY JE VYROBCE ALE ZALEZI NA SPECIFIKACI OLEJE {VW 501 01/502 00/504 00}

Jaky pouzivate na tomhle motoru chci zmenit znacku.

a jakou značku používáš a proč ji chceš změnit?

Jasně, dodržet specifikaci je základ. Značku až podle "chuti" /víceméně je to ůplně jedno,/.

• Autor

a jakou značku používáš a proč ji chceš změnit?

Pouzivam Castrol Magnatec 5W-40 mam hlinikovou vanu wink.gif .Podle me zbytecne vyhozene penize.Proto chci znenit znacku.

ono moc neuštříš, pokud koupíš opět 5w-40 od jiného výrobce, tak ta cena se bude pohybovat okolo 1 tisíce. Jsou teda i levnější (třeba OMV, Q8), ale to ušetříš tak 3 stovky

• Autor

Ono tak az o penize nejde,ale kdyz vlastne nevyuzijes potencial oleje tak je to nanic.

Upraveno od Volvak

Jeho potenciál využiješ - pokud měníš po 15tis. ;) Ten můj Shell vyjde asi o stovku levnějc, tj. 4l za cca 750kč.

To s hliníkou vanou nechápu... ?

Upraveno od NNNTomas

ale, někdo někdy napsal, že castrol magnatec obsahuje nějaké super inteligentní molekuly, které navážou bordel v oleji (zřejmě otěrové kovy) a magneticky je přichytí na ocelovou vanu. podle mě blbost :) , tohle všechno by mělo skončit ve filtru

• Autor
ale, někdo někdy napsal, že castrol magnatec obsahuje nějaké super inteligentní molekuly, které navážou bordel v oleji (zřejmě otěrové kovy) a magneticky je přichytí na ocelovou vanu. podle mě blbost smile.gif , tohle všechno by mělo skončit ve filtru
Presne tak taky jsem to na netu cetl.Taky se mi to nezda.Jde mi o to ze se mi zda ze pri pouziti Castrol Magnatec 5W-40 je motor hlucnejsi proto chci zmenit znacku oleje.

Upraveno od Volvak

na diskusním fóru oleje.cz není zrovna castrol magnatec moc oblíben :) . Prostě si něco kup od renomovaného výrobce a je to. Pokud to bude splňovat normu pro daný motor, tak tím neuškodíš, pokud to samozřejmě budeš včas a pravidelně měnit. Někdo dokonce na oleje.cz doporučoval při změně značky oleje po magnatecu zkrátit interval výměny ???

• Autor

na diskusním fóru oleje.cz není zrovna castrol magnatec moc oblíben smile.gif . Prostě si něco kup od renomovaného výrobce a je to. Pokud to bude splňovat normu pro daný motor, tak tím neuškodíš, pokud to samozřejmě budeš včas a pravidelně měnit. Někdo dokonce na oleje.cz doporučoval při změně značky oleje po magnatecu zkrátit interval výměny ???

Procetl jsem to foro jeden poznatek drtina vetsi na proti castrolu ale bez prokazatelnych dukazu 104.gif .Nikdo nedokaze napsat jaky je mezi castrolem a zbytkem sveta clap.gif .Toto foro je rozdeleni mezi prodejce castrolu a ostatnich znacek aggressive.gif .

Upraveno od Volvak

Njn, jako i u jiných věcí. Každej hájí "svoje". Magnatec na sebe má poutat kov částice - kam je pak dává nevím :D

Já koupím olej, 15tis. jezdím, vyměním - těžko objektivně posoudím kerý je lepší, nebál bych se, že s některým "zadřeš" motor :D /když to přeženu/.

• Autor

A CO JINE ZNAKY NEZ CASTROL A SHELL wink.gif

Dej tam cokoliv, pokud to bude mít normu VW 500.00 nebo 502.00. Ty oleje budou asi hodně podobné, a to, který je lepší nebo horší nikdy nezjistíš

klidně si prohlídni etikety a která tě zaujme, tak ten olej si kup :)

PROC UPREDNOSTUJE VYROBCE OLEJE U STARI AUTA DO 5 LET 5W A OD 5 LET 10W.

který výrobce?

• Autor

který výrobce?

Jde mi o to jestli nejaka znacka oleje zmeni hluk motoru.

tak to asi musíš všechny vyzkoušet :smich:

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.