Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Zdar,

dneska jsem zkoušel na takovém to městském radaru s digitálním ukazatelem přesnost rychloměru: ručička ukazovala 60 km/h a na radaru svítilo 55 km/h.

Rychloměr mi proměřuje o 5 km/h více (asi kvůli bezpečnosti provozu :smich: )

Zkoušeli jste to taky ?

Jo a dá se nějak zjistit, jestli ukazuje dobře otáčkoměr ? Může vůbec ukazovat špatně ?

Vloženo (editace)
Zdar,

dneska jsem zkoušel na takovém to městském radaru s digitálním ukazatelem přesnost rychloměru: ručička ukazovala 60 km/h a na radaru svítilo 55 km/h.

Rychloměr mi proměřuje o 5 km/h více (asi kvůli bezpečnosti provozu  :smich: )

Zkoušeli jste to taky ?

Jo a dá se nějak zjistit, jestli ukazuje dobře otáčkoměr ?  Může vůbec ukazovat špatně ?

V této souvislosti by mě zajímalo, zda proměřuje i počítadlo ujetých kilometrů. Nevěděl to by někdo?

Editováno: , autor: Milan
Vloženo

ja to měřil podle kilometrvniku na dalnici. Dosel jsem zhruba ke stejnemu vysledku 120 na tachometru je reálně asi těch 113. Taky by mě zajímalo jak je to v tomto směru s počítadlem km.

Vloženo

Taky jsem dělal srovnání tachmetru a GPS. Protože jsem to již psal v jiné sekci, tak to sem zkopíruju:

Zrovna včera (14.2.2006) jsem měl na nástěvě kámoše, který má GPS, tak jsme s 1,4/16V 74kW udelali malé měření.

pro zajímavost:

Tachometr...................GPS......................rozdíl

cca 50 km/hod.............44 km/hod............6 km/hod.

cca 57 km/hod.............50 km/hod............7 km/hod.

cca 90 km/hod.............81 km/hod............9 km/hod.

cca 100 km/hod...........90 km/hod...........10 km/hod.

cca 130 km/hod.........118 km/hod...........12 km/hod.

cca 144 km/hod.........130 km/hod...........14 km/hod.

cca 160 km/hod.........143 km/hod...........17 km/hod.

Naměřené hodnoty na tachometru berte skutečně cca, protože 1km/hod. se na stupnici tachometru dost špatně odhaduje...

Vloženo
Taky jsem dělal srovnání tachmetru a GPS.  Protože jsem to již psal v jiné sekci, tak to sem zkopíruju:

Zrovna včera (14.2.2006) jsem měl na nástěvě kámoše, který má GPS, tak jsme s 1,4/16V 74kW udelali malé měření. 

pro zajímavost:

Naměřené hodnoty na tachometru berte skutečně cca, protože 1km/hod. se na stupnici tachometru dost špatně odhaduje...

A proč si nenapojil GPSku i na otáčkoměr ? :D:D:smich:

-_--_-;);)

Vloženo
Taky jsem dělal srovnání tachmetru a GPS.  Protože jsem to již psal v jiné sekci, tak to sem zkopíruju:

pro zajímavost:

A proč si nenapojil GPSku i na otáčkoměr ? :D:D:smich:

-_--_-;);)

proto, abys mohl napsat tuto poznámku :smich::smich:

Vloženo

pro zajímavost:

Tak nic v zlom ale to posledna rychlost a predposledna a predpredposledna je blud podla mna no neviem nemeral som to cez gps ale raz ma stoply ze som prekrocil rychlost.a mal som 140KM/ na tacho a policajt mi nameral 136KM/h a dopadlo to tak ze som to dal na pokutu 2000SK inac by som prisiel aj o rodny list :D

Vloženo

neviem ako v cechach ale na slovensku sa nejaky nacelnik policie vyjadril ze ak ide vodic auta po meste do 65-70km/h, mimo mesto do 100km/h a na dialnici do 140km/h tak ich nezastavuju. lebo beru do uvahy ze im moze radar a vodicovi tachometer premeriavat. takze podla tacha sa moze jazdit cca +10km/h vo vsetkych pripadoch.

Vloženo
neviem ako v cechach ale na slovensku sa nejaky nacelnik policie vyjadril ze ak ide vodic auta po meste do 65-70km/h, mimo mesto do 100km/h a na dialnici do 140km/h tak ich nezastavuju. lebo beru do uvahy ze im moze radar a vodicovi tachometer premeriavat. takze podla tacha sa moze jazdit cca +10km/h vo vsetkych pripadoch.

No, ale nespolehej na to ;) Byl jsem pritomen u hlidky pri mereni vozidel a obcas kluci berou uz pri prekroceni o 5km/h.

Vloženo
No, ale nespolehej na to ;) Byl jsem pritomen u hlidky pri mereni vozidel a obcas kluci berou uz pri prekroceni o 5km/h.

To je fakt-spolíhat se na to určitě nedá.Jistota je jet podle tacho povolenou rychlostí + 5km/h navíc ve vsi a + 10km/h mimo. Jinak kámoš policajt mi říkal,že ve vsi staví jen auta který jedou min 70 km/h...Asi mají nepřesný radary-tak pro jistotu :ph34r:

Vloženo

Tolerance je daná nějakým předpisem(jakým bych musel dohledat), ale je to 5% na nepřesnost tacho a 5% na nepřesnost radaru, takže 10%. Ve městě vesnicích jezdím v klidu 60 tacho(55reál), mimo město 110tacho(cca 100reál) a dálnice 155tacho(cca 140-145reál) a ještě nikdy mě nestavěli za rychlost i když tam byl radar.

Vloženo
Tolerance je daná nějakým předpisem(jakým bych musel dohledat), ale je to 5% na nepřesnost tacho a 5% na nepřesnost radaru, takže 10%. Ve městě vesnicích jezdím v klidu 60 tacho(55reál), mimo město 110tacho(cca 100reál) a dálnice 155tacho(cca 140-145reál) a ještě nikdy mě nestavěli za rychlost i když tam byl radar.

Jezdi jak uznas za vhodne.

Ber ale v potaz, ze kdyby takhle uvazovali vsichni, pak jsou rychlostni limity stejne na hovno jako jsou ted. A jestli si myslis, ze te jednou nezastavej, tak takhle jezdi dal ;) Oni te nemusej zastavit dneska, zitra, pozitri, ani za rok. Ale zakony schvalnosti plati dokonale a zastavi te napresrok, kdyz jsi jednou jedinkrat popustil uzdu plynu a jel jsi ne 150, ale 190.

Vloženo

To je jasná věc, že když pojedu rychleji než 10% nad limit, tak mě prostě zastaví a oflastrují, ale právě těch 10% je bezpečná(vůči policii) hranice a tak to je. A tím zdaleka netvrdím, že tak jedu za všech okolností, to vůbec ne. Kolikrát jedu i pomaleji než je povolené, záleží na provozu, počasí a okolnostech. Z tvé reakce mám dojem, jako bys to přímo odsuzoval, ale nikde na světě se nejezdí naprosto přesně, mám na mysli je tam povoleno 50 a všichni jedou 50tacho.

Vloženo

To vis, ze neodsuzuju, ale takovehle propocitavani rychlosti kolik muzu jet mi prijde dost vyhrocene. Vim, ze s radarem te tipnou i kdyz pojedes byt jen o kilometr rychleji, staci jen aby to chteli udelat. A nic proti tomu neudelas. Osobne se snazim jezdit tak, abych mel tempomat zapichlej na patricne rychlosti a na zbytek poustim bobek ;)

Vloženo

Jezdi jak uznas za vhodne.

Ber ale v potaz, ze kdyby takhle uvazovali vsichni, pak jsou rychlostni limity stejne na hovno jako jsou ted. A jestli si myslis, ze te jednou nezastavej, tak takhle jezdi dal ;) Oni te nemusej zastavit dneska, zitra, pozitri, ani za rok. Ale zakony schvalnosti plati dokonale a zastavi te napresrok, kdyz jsi jednou jedinkrat popustil uzdu plynu a jel jsi ne 150, ale 190.

jj zastaví ho napřesrok a bude to mít pěkně mastné a bodíku k tomu...což bude pro mnohé daleko horší a možná konec řidičské kariéry...

Vloženo

Tak dohodnuto, až dostanu první pokutu nebo první bod, tak čestně slibuju, že budete první, koho budu informovat a potom mi to můžete dát sníst i s talířem. :(

Vloženo

ujete km budou promerovat yhruba ve stejnem pomeru jako je nepresnost rychlosti,tj pokud ujedes podle tacho 60km tak skutecnost je tech cca 55-58km.

Vloženo

Uvažuju stejně - 60 město, 110 mimo, dálnice podle okolností

Vloženo

Já když jedu přesně 60, tak radar ukazuje 55km/h. Tak jezdím po městě se zapnutým tempomatem a ručička se mě dotýká zespodu čárky, která značí 60km/h a ve skutečnosti je to 53-54, to policajti tolerují. Jinak mám 1,2(47kw) a pneumatiky 185/60R14

Vloženo
ujete km budou promerovat yhruba ve stejnem pomeru jako je nepresnost rychlosti,tj pokud ujedes podle tacho 60km tak skutecnost je tech cca 55-58km.

Otázkou je, jestli to tak skutečně je... To by znamenalo, že mám na autě najeto místo 60.000 km třeba jen 55.000 km ??

Vloženo

pro zajímavost:

Tak nic v zlom ale to posledna rychlost a predposledna a predpredposledna je blud podla mna no neviem nemeral som to cez gps ale raz ma stoply ze som prekrocil rychlost.a mal som 140KM/ na tacho a policajt mi nameral 136KM/h a dopadlo to tak ze som to dal na pokutu 2000SK inac by som prisiel aj o rodny list :D

No, to nevím, ale spousta lidí tady uvádí rychlosti (zejména na dálnici), že jim to "tachometrově" jezdí okolo 180 km/hod. a přitom mají jen HTP s nižší V-max.... Pokud by Ti proměřoval rychloměr jen o 4 km/hod. ( a to ještě v takové rychlosti), tak nezbývá než Ti poblahopřát, jako naprosté vyjímce... Jestli ono to spíš nebude tak, že jsi tomu policjatovi tvrdil, že jsi překročil rychlost jen o 4 km/hod. a nevsugeroval jsi sis to pak... ;)

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...